tiistaina, elokuuta 11, 2009

Rippijuhlista selvitty!

Täytyy kyllä myöntää, että nyt vähän väsyttää!

Tässä kuitenkin muutama kuva rippijuhlista.
Poika on komea ja tytär kaunis! Ja äiti on ylpeä! :-) Kirkosta tullessa oli niin älyttömän kuuma, että kultahuivi joutui heti tuohon laukun päälle enkä muistanut sitä kuvauttaa päälläni. Hyvin se kesti kirkossa hartioilla mallinsa vuoksi sekä lanka oli sen verran painavaa, ettei lähtenyt valumaan! Erittäin käyttökelpoinen huivi!
Rippilapsi esiintyi pariinkin otteeseen.
Meillä tarjottiin sekä ruoka että kahvit. Tässä tarjoilupöydän kukkakoriste, jonka rikoin, kun toin sitä kotia ilman apuria. Kuvan otin vasta maanantaiaamuna, mutta kaunis se on!
Meillä tarjottiin:

- uusia perunoita
- lihapullia
- tomaatti-chilikastiketta
- perussalaattia (tomaatti-kurkku-jäävuorisalaatti)
- sinappisalaattikastike
- salaatti diable (salaattisekoitus-oliiveja-sipulia-paprikaa-hillosipulia-lihalenkkiä) ja siihen kuuluva kermaviilikastike
- kylmäsavulohta
- karjalanpiirakoita + munavoita
- kinkkuvoileipäkakku (joka oli sitten kahvipöydässäkin)
- kotikalja, kotimehu

Kahvipöydässä oli:
- lakkatäytekakku
- suklaarouhemuffinit
- pulla
- kahvi, tee, mehu

Meinas tulla lauantaina vähän paniikki, kun ensimmäinen perunankeittäjä tuli kuumeeseen, toinen mahatautiin, mutta onneksi tyttären kaveri pelasti ja tuli avuksi suoraan Jurassic Rockista. Neidit tulivat yöllä neljän aikaan kotia, mutta jaksoivat hyvin juhlissa auttaa minua. Meillä kävi vieraat kahdessa erässä: päivällä sukua, illalla kavereita. Näin en tarvinnut vuokrailla astioita ym. ja kaikille löytyi istumapaikat pöydän äärestä. Ja servettejä lähti vieraiden matkaan.... :-)

Sitten piti tähän kuvata itse virkkaamani sängynpeitto. Tähän menikin melkein 20 vuotta. Ja lopulta kyllästyin ja laitoin pitkät hapsut reunoihin! :-) Jotenkin tuo ei vaan iskenyt. Ehkä mallin olisi pitänyt olla toisenlainen eikä noin suuri palainen. Jossain välissä käsialakin hiukan muuttui, mutta valmis se nyt on.
Ja tällaista tuhoa on karhut tehneet täällä päin. Toivottavasti jättävät sonneillekin jotain syömistä...

Tänään alkoi toinen rehunteko. Ja minun on lähdettävä kastelemaan kukat. Viimeksi ne on kasteltu sunnuntaiaamuna, joten vähän alkavat kärsiä...

14 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Äiti saakin olla ylpeä, komeat lapset ja hienot juhlat.

MarjutJ kirjoitti...

Teillä on ollut hienot juhlat:) Onnea vaan rippilapselle!

Marjo kirjoitti...

Kiva, että juhlat menivät hyvin. Paljon on ollut syömisiä! Tuo tomaatti-chilikastike herätti erityisen kiinnostuksen, millanen se on?

Limeadine kirjoitti...

Oletko tosiaan tehnyt 20v pitsipeittoa?! Hieno on kaikin puolin, hapsuineen. Oma mummoni teki aikoinaan näitä pitsipeittoja kaikille lapsille ja lapsenlapsille kovaa tahtia.

Hepsi kirjoitti...

Upeat juhlat teillä näyttää olleen!
Kyllä kannattaakin olla ylpeä!

intsu kirjoitti...

Varmaan hienot juhlat teillä ollut! Niin se on juhlien jälkeen aina yleensä tunnelma"väsynyt,mutta onnellinen". Onnea ripiltä päässeelle ja koko perheelle! Aina kun on ollut juhlia,niin olen tykännyt siitä,kun sitten kotikin kohentuu monin paikoin,tulee tehtyä ja hankittua kaikkee sellaista mikä muuten taas olisi jäänyt.

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Hienoa, nyt on sitten juhlat juhlittu =) Herkullinen tarjonta ja komea poika!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Rippijuhla on hieno ja herkkä tilaisuus ja juhlat lapsille yleensä tärkeitä. Nuorten esiintyessä minä aina kyynelehdin. Teillä oli hienoa, kun rippilapsi esiintyi. Meillä kävi isoset laulamassa poikien kanssa. Mukavaa loppukesää.

Tuula kirjoitti...

Upeat juhlat teilla siella!

Meilla loppui karhujahdin erikoislupa tanaan. Eivatka saaneet sita nurin, vaikka jopa postimies naki sen eraana aikaisena aamuna. Harmi, silla se on tehnyt tuhojaan lammasjoukoissa laitumilla. Ihan hirvittaa lahtea ensi kuussa metsaan lampaita etsimaan. Kuinkahan paljon tuhoja siella onkaan ja eihan sita tieda vaikka karhun kanssa vastakkainkin jouduttaisiin...

Muka blogi sinulla!

Tuula kirjoitti...

Siis MUKAVA!!! blogi!

Hyvanen aika naita kirjoitusvirheita...

Äipän touhut kirjoitti...

Teillä on ollut hienot juhlat. Kaunis on tuo virkattupeite. Minullakin meni yhden peiton kanssa 15 vuotta silloin kun olin nuori. Sitten kun aloitin parisängynpeitettä sen sain valmiiksi 3 vuodessa. Ne pitäisi kuvata mun blogiini jossain vaiheessa. Hyvää loppuviikkoa.

rebekka42 kirjoitti...

Rippijuhlat ovat sykähdyttäviä :) Iloista viikonloppua ja koettakaa pysyä karhuista kaukana.

savisuti kirjoitti...

Hei,kävin täällä kuokkimassa ja kuvia katselemassa. Ihastelin huivia ja sängynpeittoa, valmista tuli siitäkin! Olen Arjan miehen, Pertin serkku ja FB:n sivuilla huomasin, että olet yhden ystäväni ja Arjan kaveri ja aloin tekemään salapoliisityötä jne. Oli hauskaa löytää blogisi.

TeSa kirjoitti...

Myöhäiset onnittelut minultakin.
Onneksi juhlissa kaikki meni kuitenkin hyvin.
Kaunis perhe sinulla!