torstaina, syyskuuta 14, 2006

Omenoita, omenoita!

Pikainen päivitys taas blogiini. Tämä niin sanottu päätietokone aikoo sanoa työsopimuksensa irti. Pari päivää oltiin ilman konetta ja pelkäsin jo, että muutama sata valokuvaa on sitten menetetty, mutta tänä aamuna isäntä vihdoin malttoi paneutua koneen saloihin ja sai kun saikin tämän vielä pelaamaan!! Isäntä on aivan itseoppinut tietokonenero ja välillä saakin sitten tämän koneen temppuilemaan asennuksillaan. Nyt oli kuitenkin homma hallinnassa :-) Onneksi talosta löytyy vielä pojalta kone, jota voi käyttää hätätapauksissa!!

Niin omenoista!! Niitä tässä paikassa riittää, yök, sanon kohta minä!! Puita on enää neljä, kun olemme muutaman puun jo kaataneetkin. Niin, ja yhden omenapuun istutin toissa keväänä. 40 litraa tuli teetätettyä mehua ja muutama sata kiloa on mennyt sonneillekin. Ensi viikonloppuna kaveri tulee onneksi tyhjentelemään puita. Yksi puu ratkesikin jo omenien painosta. Mietin pitäisikö tilalle istuttaa uusi! Mutta enpä taida!!

Jouluomenat on kuitenkin laiteltu jo paikalleen. Sain viime syksynä kaverilta kankaan ja nyt laittelin siihen omenat decoupage -tekniikalla.
Että niin se joulu lähenee...









Novita-klubilta löytämäni ohjeen perusteella tein Butterfly-langasta pitsineulehuivin. Väri ei vain sovi minulle, joten huivi menee lahjoitukseen. Tuota samaa lankaa vielä olisi muutama kerä, mitähän tekisi. Ohje oli extraideoissa.


Ja niin minua "huijattiin" isännän sanojen mukaan. Eli ostinpa sukkalankaa, joka sisältää aloe veraa ja jojoba-öljyä. En ole pitkään aikaan sukkia tehnyt, joten pieniä mokia tuli, mutta ei se menoa haittaa. Sukat olivat aivan ihana neuloa ja jalassakin ne ovat aivan mahtavat. Eivät tunnu villaiselta ollenkaan. Hoitavien aineiden pitäisi kestää sukassa 40 pesukertaa. Langat tilasin Käsityökorista. Tulivat tosi nopeasti, torstaina yhdeltätoista tilasin ja perjantaina ne olivat jo postilaatikossa! Todella hyvä palvelu!



Ja sitten tämä ikuisuusprojektini. Olen tehnyt tätä Savusauna-kanavatyötä jo yli vuoden ja nyt aion tehdä tämän valmiiksi ennen kuin aloitan muita töitä. Jotenkin vain alkoi tympiä tuon rakennuksen tikuttelu, kun en oikein saanut noista harmaan sävyeroista selvää. Enkä oikein ole oppinut käyttämään tuota kehystäkään, vaikka en ole vielä luovuttanut ja pidän työn siinä edelleenkin. Kanavatyön tuleva paikka on mökillämme.

2 kommenttia:

TuuliS kirjoitti...

Ihana tuo savusauna!!
Vaihdatko yhden (tai kaksi) omenapuuta luumupuuhun? Mulla on kanssa sadon kanssa töitä vaikka on vain tämä yksi puu. Olen vaan niin "kummallinen" että haluan kaiken talteen, osa on kyllä pakosta mennyt kompostiin.

Pami kirjoitti...

Kohta alkaa savusauna valmistua ja omenatkin alkavat olla kerätty. Vanhat puut tuottivat tänä vuonna aivan valtavasti, edes kuivuus ei vaivannut. Luumupuukin talosta löytyy, mutta niitä ei tänä vuonna niin paljoa tullutkaan. Saatiin jopa itse syötyä melkein kaikki, vain pari kiloa meni lahjoitukseen. Minäkin yritän kaiken sadon kerätä talteen, onneksi on noita "kotieläimiä", jopa koira narskuttelee omenia!!