keskiviikkona, lokakuuta 25, 2006

Myönnän, myönnän...

Hidastahan tämä minun blogin päivittäminen on ja sitten kun ennätän olla kunnolla konella, niin kuvia on sitten enemmänkin. Joskus jään seurailemaan muiden blogeja niin tiiviisti, etten muista omaani edes päivittää, mutta jotain olen kuitenkin saanut aikaan. Se hyvä puoli asiassa kuitenkin on!

Tässä mallina toimineen poikani, 12 v., päällä vihdoin valmistunut hihatin. Jotenkin onnistuin tuohonkin yksinkertaiseen vaatekappaleeseen mahduttamaan muutaman virheen, joten kotikappalehan siitä tuli. Lankana on Novitan Teddy, jonka voitin juhannuskyselyssä Novitalta. Ohje on Suuri Käsityölehti 11/1999 nimellä Boleron hihat. Onhan noita ohjeita tullut muitakin, mutta olin jo viime keväänä päättänyt tehdä sillä ohjeella, että sekin lehti olisi hintansa arvoinen!





Sitten hattu ja kaulaliina. Hatun ohje on Allt om handarbete -lehdestä, joita olen nyt innostunut ostamaan syys- ja lokakuun numeron. Ruotsin kielikin on taipunut paremmin moisten hankintojen jälkeen... Hattu on virkattu virkkuukoukulla numero 7 ja lankana on SandnesGarn Chili ja Novitan Wool.

Kaulaliina on neulottu puikoilla numero 10 samoilla langoilla ja ohje on uudesta Novitan talvinumerosta se ns. aukollinen kaulaliina (ohje nro 69).











Sitten nämä minun ihanat lämmittimet. Eli jostain syystä viime aikoina on ranteitani alkanut pakottaa enkä omasta mielestäni nyt niiiin paljoa ole edes neulonutkaan. Sukkalanka Stepistä ja puikoilla numero 3 sain tällaiset aikaan. Tällä kertaa tarkkasin, että molemmista rannekkeista tuli suht samanlaiset. Aiemminhan olin tehnyt sukat, joissa langanraidoitusta en ottanut huomioon, mutta kukapa niitä yöllä niin katselisikaan... Ohje Ullaneuleesta.








Oli todella hauska ottaa näitä kuvia, kun poika itse halusi olla kuvattavana. Tässä hän sitten poseeraa kaikki tekeleeni yllään.

Varmaan meneekin taas pari viikkoa, kun seuraavan kerran tänne mitään kirjoittelen. Ja varmaan menee vielä kauemminkin ennen kuin saan mitään valmista aikaan. Tiedossa on viikon loma, jolloin en pääse koneelle! Saankohan vieroitusoireita!?! No, valmiitakaan käsitöitä ei saata tulla, kun en taida edes yrittää viedä puikkoja lentokoneeseen. Olen jo hommaillut viikon edestä lukemista. Saa nuo ranteetkin olla hetken rauhassa.

Jokohan Suomessa on talvi marraskuun 5. päivän jälkeen...




Ei kommentteja: