torstaina, kesäkuuta 23, 2011

20 pihakuvaa

Tulipas sitten harjoiteltua tuota kuvaamista sillä järkkärikameralla, joten tässä tuloksia. Yritin valita parhaimmat otokset :-)

Itsekasvattama daaliani kukkii, mutta eipä tullut sen näköinen kuin paketin päällä oli kuva. Mutta tykkään. Ainahan kukat ovat kauniita!
Pioni, vähintään 30 v. Ei tietoa lajikkeesta.
Hopeahärkki, joka leviää vähän sinne sun tänne, mutta on kaunis kukkana.
Ja toinen pioni tuon toisen vierestä.
Jotkut kuulemma kitkevät päivänkakkaroita. Minäkin jossain vaiheessa, mutta nykyisin tykkään ja annan niiden kukkia melkein missä paikassa vaan.
Ja tämä on ihan villi poimulehti ja sekin saa kukkia tuon heinäseipään juurella.
Hula on kova tyttö kantamaan palloa ja sille on sitä potkittava joka välissä. No, tässä kuvia koirasta, pallosta ja samalla myös pihasta.Lisää päivänkakkaroita eri penkissä.
Vuorimäntyjen kasvuja nipistelin viime sunnuntaina. Leikkaan yleensä niistä noin puolet ennen juhannusta. Ensi vuonna jää muutama mänty leikkaamatta, kun en enää yletä, mutta aika tuuhean näköisiä nuo ovat jo nyt, joten eiköhän niiden leikkaaminen riitäkin.
Kaverilta saadut akileijat. Ja tänään kuvatessa huomasin nuo kauniin väriset lehdet. Yleensä ihailen vain tuota lehden muotoa.

Tämän kukan nimeä en koskaan muista. Muistaakseni on joku kurjenpolvi. Tätä kasvaa pionien edessä peittämässä narsissien kuivuvia varsia.
Ja toisesta koirasta Wallusta ei edelleenkään saa kuin puruluukuvia, huoh!!
Muistan, kun yritin jossain vaiheessa kuvata pokkarikameralla nurmitädykettä. Tätä kasvaa meidän ns. niityllä ihan sinisenään. Kaunis kukka tämäkin.
Ja lisää päivänkakkaraa. Näitä en antanut isännän ajella pois, kun hän siivoili tuon aitan vieruksia ja rappusten alusia trimmerin kanssa.

Vaan tällaista meidän pihalle kuuluu. Paljon jäi kuvaamattakin.

Pami

Ps. Kiitos kommenteista ja Haruni-kehuista! Haruni-malli on aina kaunis!

9 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Ihania kukkia on pihallasi. Minä myös annan päivänkakkaroiden levitä ja kasvaa. Ne ovat niin kauniita. No, ei silti, minä annan jopa valkoapiloden kukkia nurmikolla ja jätän joskus plänttejä ajamatta, että apilat saa kukoistaa. Ne on niin kivan näköisiä!

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

Pionit on hienoja.

Päivikki kirjoitti...

Kitkevät päivänkakkaroita!!!! Mie tänään ihailin päiväkakkaraloistoa, joka oli levinnyt vesiosuuskunnan kaivaman vesijohtouoman päälle.
Siun pionit on hienoja.

Päivikki kirjoitti...

Päivänkakkarat!!!!Kukista kauneimmat!

TeSa kirjoitti...

Kiva kuvakimara.
Minulla on tapana leikata vuorimännyt juhannuksen aikoihin, tosin vain ne joita en leikannut viime kesänä. Vuorovuosin mennään.

Huivista tulikin kaunis, hieno väri. Olet jumittunut tähän malliin,pitäs kokeilla itsekkin, niiden 23. revontulen jälkeen.
Mukavaa juhannusta sinulle ja perheellesi.

Sipi kirjoitti...

Ihanan kesäisiä kuvia :)
Hauskaa Juhannusta!

Villanne kirjoitti...

Kauniita kuvia, minäkään en kitke päivänkakkaroita pois!

Hyvää juhannusta!

päivi-helena kirjoitti...

Ihania kesäisiä kuvia. Huivi näyttää hienolta, osaiskohan tuollaisen tehdä? Hyvää juhannusta!

Kaarina kirjoitti...

Täällä yksi päivänkakkaroiden ihailija myös. En kitke, päinvastoin ennen ensimmäistä ruohonleikkuuta siirrän leikattavalta alueelta jonkun kukkapenkin reunaan mahdollisesti toisten päivänkakkaroiden seuraksi. Samoin metsäkurjenpolven pikkutaimet. Kuluuhan se aika niinkin :-) Iloisen näköinen pentu tuo Hula.