perjantaina, maaliskuuta 16, 2007

Biletystä!

Ja ihan pirteänä, vaikka olin viime yönä kahteen asti menossa. Kävin pitkästä aikaa tanssiravintolassa, jossa esiintyi Yölintu.
Muuten mukavaa, mutta oli naisten tanssit ja silloin minä en tanssi. Mutta kahdella vesilasillisella pärjäsin koko illan kahden mukavan naispuolisen kaverin seurassa kuunnellen hyvää musiikkia.

Tänään on sitten puolen päivän jälkeen lähtö Tahkolle. Ollaan siellä maanantaihin saakka. Miespuoliset menevät rinteeseen, minä otan kävelysauvat mukaan. Tytär on vähän valitellut, että _joutuu_ lähtemään mukaan, ei kuulemma kiinnosta rinteet eikä muutkaan tekemiset! Maanantaina pikalinjamme pysähtyy Kuopiossa, jonne on kuulemma varattu pari tuntia ostosaikaa matkanjohtajan (siis mies, minä istun vain kyydissä) mukaan :-). Uskaltaiskohan käydä jossain lankakaupassa... :-)

Eilen sain uudet ikkunaverhot paikoilleen tupaan ja hyvännäköisethän ne ovat. Aivan erilaiset kuin tähän asti on ollut. Kahteen ikkunaan tuli salusiinit ja keksin jo, että niihin verhovaijereihin voisi virkata jouluksi jotain kivaa tonttukuviota ruutuvirkkauksella. Katonrajaan laitettiin sitten kappa, joka antaa vähän korkeutta muuten matalaan tupaamme.

Käsitöissä on menossa tällä hetkellä "pääsiäisruohon" neulominen Funny -langasta. Ihan suoraa sutkuttelen neuloa ja laitan sen ikkunan väliin ja lisäksi jotain tipuja tai pupuja. Aikaisemmissa postauksissa on tuvan ikkunoista kuva, jos joku haluaa käydä katsomassa, mihin väliin niitä laittelen. Kuvaan sitten, kun kotiudun lomalta. Tein viime vuonnakin pääsiäisruohoja pöydille. Idean sain käsityöneuvonta-asemalta, mikä sen nimi nyt nykyisin onkaan... Tässä kuva viimevuotisesta siskolle menneestä pääsiäisasetelmasta, jossa on tuota "ruohoa". Eipähän kissat syö eikä kaivele sitä, ja on pitkäikäinen.

Niin ja lisäksi kissat pianon eteen valmistuvat hyvää vauhtia. Ainut vaan, että pitää pitää pari päivää taukoa, kun etusormi meni niin helläksi, ettei kärsi virkata! Joten lomalle otan mukaan vain neulonnat. Ja ehkä pienen ristipistotyön ja kai sitten loppujen lopuksi matkalaukusta (pieni...) löytyy kissaliinatekelekin. En ole vielä aloittanut pakkaamista...

Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wau, tuommosen pääsiäisruohon minäkin saisin kasvamaan.

Myöhässä kuin mikä, mutta tulevaisuutta varten: Kuopiossa on torilla kauppahalli ja hallissa lankakauppa. Toinen on pienen kävelymatkan päässä torilta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvistä vinkeistä. Anttilassa kävin pikaisesti kurkkaamassa lankoja ja ainakin yhden Wool -jutun bongasin, mutta muuten juoksin tyttäreni perässä. Hän kun ei koskaan saa Kuopiosta mitään... vaan muutaman vaatekassin!!