perjantaina, syyskuuta 07, 2012

Tuunausta, satoa ja tunnustus

Jostain syystä tämä tietsikalla istuminen ei ole viime aikoina kiinnostanut niin paljoa, että bloggaisin. No, pyritään tekemään parannus... (näkis vaan). Ihan sen takia, että muistais mitä kaikkea sitä onkaan tapahtunut. 

Ihan ensimmäisenä, olin viime tiistaina sienikurssilla. Suosittelen lämpimästi hakeutumaan jollekin kurssille, jos vähänkin epävarmuutta sienien suhteen. Paljon tuli tuttua tietoa, mutta paljon tuli uuttakin. Olen kävellyt tosi monen syötävän sienen ohitse, kun on tuntunut, että ne rumia/seitikkejä/myrkyllisiä/syömäkelvottomia... Suututtaa ihan, etten ole niitä kerännyt!!

Sitten ystävät hyvät, kertokaa parhaimmat kesäkukka-amppelikierrätysideat. Meille noita aina kerääntyy ja sain yhden vinkin, että voihan niihin sisäkukatkin laittaa. No, en kuitenkaan ihan sellaiseen valkeaan aikonut laittaa kukkiani, joten tässä tuunauskokeiluni. Automaalilla ensin, sitten lautasliinatekniikalla kuvia ja pitihän noita nauhojakin tuohon laitella. Niiden laittaminen ei onnistunut oikein hyvin. Pohjalle laitoin cd-levyn, ettei vedet tule maahan. Tuohon on tarkoitus istuttaa herrasväen juorua, kunhan tuo kokeilu on ensin kuivunut kunnolla. 
 Kaverilta sain tällaiset kivat virkatut kupposet. Näitähän en ole itse vielä tehnytkään. Jonkin aikaa mietin, että mitäs näihin laittaisin, loppujen lopuksi keksin laittaa nuo ladattavat kynttilät kupposiin.
 Lehtiä on tullut... Taas niin ihania ideoita...
 Ja eilen kannoin kasvihuoneessa olevat chilit ja paprikat sisälle.
 Paprikat ovat vielä kaikki vihreitä, pari vähän punertaa.
 Chileistä olen jo osan pakastanut. Nämä olivatkin eri lajeja kuin viime vuonna. Näistä ei taida punaisia tullakaan.
Lisäksi pihahommista innostuneena nostelin sipulit kuivumaan ja laitoin persiljaa pakkaseen. Osan jätin vielä yrttilaatikkoon, kun ajattelin, että syödään sieltä suoraan. 

 Ja sitten sain tällaisen ihanan tunnustuksen.
Tunnustuksen saajan pitäisi sitten toimia seuraavasti:

                         TUNNUSTUKSEN SÄÄNNÖT

 1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, jolta sen sait
 2. Anna tunnustus (5) suosikkiblogillesi ja kerro heille siitä
 3. Kopioi Post it-lapun kuva ja liitä blogiisi
 4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta vaikka se onkin kerrottu Post it-lapulla ja toivo,että lempibloggaajasi lähettävät sen  eteenpäin.

Kiitos Anu!! 

Mitä olen blogeja lukenut, niin melkein kaikilla tämä on, joten jätän nyt sitten jälleen - laiskuuttani - tämän jakamatta.

Hauskaa viikonloppua toivotellen
Pami

1 kommentti:

MariL kirjoitti...

Älä hyvä ihminen kulje niiden seitikkienkään ohi! :) Minäkin olin juuri to, pe ja la sienikurssilla, jossa poimimme eritoten niitä seitikkejä - langanvärjäykseen! :) Toki ruokasieniäkin opin tunnistamaan eilisellä sieniretkellämme, ja meillä syötiin tänään erilaisia rouskuja, haperoita ja kehnäsientä. Opistolla taas keiteltiin veriseitikkejä, verihelttaseitikkejä, keltavyöseitikkejä ja punavyöseitikkejä sekä muutamia muita sieniä. Aivan mahtavan värisiä lankoja niillä saa, varsinkin veriseitikillä, joka on ehkä kaikkein helpoiten tunnistettavissa oleva ja voimakkaimman värin antava värisieni. Olen ihan rakastunut nyt sieniin! :)