sunnuntaina, joulukuuta 30, 2007

Täällä sataa vettä!!!!

Joulut on nyt sitten vietetty ja meikäläinen on valvonut varmaan viimeiset neljä yötä vesisateen vuoksi! Jostain kumman syystä aina yöllä alkaa sataa ja tuulla juuri meidän makkarin ikkunan takana siten, että vesipisarat pitävät ikkunapeltiin suorastaan hirveää meteliä. Ja minä herään noin kahden tunnin välein sitä kuuntelemaan! Tulis jo talvi!

No, mittään en ole saanut aikaiseksi käsitöiden suhteen, jos ei mukaan lasketa viisi minuuttia ennen joulukuusen sisälle tuontia pikajoulukuusenmattoa. Leikkasin säkkikankaasta pyöreän palan, siksakkasin kahteen kertaan reunan ja liimasin Tiimarista ostettuja huopakoristeita kankaaseen ja niinpä meillä on uusi joulukuusen alusmatto. Aion hankkia nyt jälkikäteen vielä punaista kanttinauhaa, jolla kanttaan reunat. Entinenkin matto kyllä löytyi sitten joulun jälkeen... Lisäksi tein kuuseen olkinauhaa. Katsotaan, saanko jossain vaiheessa kuusesta kuvan, nyt en löytänyt kameraa!

Ihan nätti kuusi meillä onkin: isäntä ja lapset etsivät sitä kaksi tuntia! Eli meillä on kuusen kriteerinä vihreys, muutama oksa ja sen pitää olla metsänhoidollisesti sopiva! Ja kaikki täyttyivät. :-)

Muuten on mennyt aika melkeinpä samalla tavalla kuin muulloinkin: ruoanlaittoa, pyykkäystä (vain joulupäivänä ei pyykinpesu ollut päällä), siivousta, uunien lämmitystä ja isäntä järjesti joulun kunniaksi navetassa sonnien siirtotalkoot. Pitäähän se kinkku jotenkin saada sulamaan... :-) . No, tämä kiire juontuu siitä, että tarkoitus on päästä loppiaisena pariksi päiväksi lomailemaan Tahkolle, jossa ei kuulemma ole lunta! No, jospa sinne ennättäisi tulla.

Elokuvia tuli katsottua pari: Autot ja Mr Bean lomailee. Molemmat ihan viihdyttäviä, Autot oli parempi.

Ai niin, teinhän minä tuikkufolioistakin joulukuusen koristeita, mutta se jäi vähän kesken. Eilen pakkasin foliot "suureen joulukoristelaatikkoon", ensi jouluna jatketaan... jos enää muistan.


Ja sitten ei muuta kuin Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoilleni!!

6 kommenttia:

möhönasu kirjoitti...

Hyvää ja Idearikasta Uutta Vuotta 2008 :)

Arja kirjoitti...

Hyvää uuttavuotta myös sinulle!

Kirsi kirjoitti...

Onnellista ja käsityörikasta uutta vuotta!

Sinikka kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta myös teille:)

Pami kirjoitti...

Kiitoksia vain kaikille uuden vuoden toivottelijoille.

Minä en näköjään tänään pääse lukemaan kunnolla Vuodatuksen -juttuja enkä pääse kommentoimaan! Kiva, kiva... :-(

katja_helena kirjoitti...

Iloista tulevaa vuotta teidän perheelle!

Katja
marjapuuro.vuodatus.net