tiistaina, maaliskuuta 09, 2010

Talvista menoa!

Yritin vielä laittaa yhtä videota näkyville, mutta kyllä se on uskottava, ettei se vaan onnistu. En ymmärrä, miten aikaisemmin sain kissavideon tänne näkymään!!!

Ja sitten muihin asioihin: kylläpäs on pitänyt kiirettä! Heh, no ei vaiskaan, mutta en ole taas vaan saanut mitään aikaiseksi eli valmista ei ole tullut, vaikka puikot ovat olleet käsissä joka päivä ainakin vähän aikaa.

Oltiin hiihtolomaviikolla Lapissa Suomutunturilla. Tuli muutaman kerran mieleen, että ei minun tarvitse 650 kilometriä istua autossa lumitöitä tekemään. Tehtiin niitä meinaan ennen lähtöä!
Poika on noin 180 senttiä pitkä, joten siitä voi päätellä aitan katolla olevan lumen määrän. Aitan katto on tiilikatto, joten se piti käydä pelastamassa. Onneksi aikoinaan tuli vaihettua tähän taloon peltikatto, vaikka silloin vaihdettaessa se harmitti. Olisin niin tykännyt tiilestä, mutta olihan se painava ja kun lisää taloon rakennettiin, niin samanlainen kattohan se joka paikkaan oli laitettava.

Niin, tosiaan meidän mökin pihaa ei tultu auraamaan, vaikka lunta tulikin 40 senttiä parin päivän sisällä. Siinä sitten teluttiin autoja (tytär oli omallaan käymässä Sallasta luonamme) pihaan ja pihasta pois, kun ei voinut tien viereenkään jättää, kun sekin oli aurattu ihan liian kapeaksi! Minulta paloi ihan suoraan sanoen hihat (ja pelihousut) yhtenä päivänä.

Lapissa käytiin katsomassa Kemijärveä ja Sallatunturia ja käytiin katsomassa tyttöä Sallan poropuistossa. Ihan kivalta paikalta vaikutti. Tyttö kyllä sanoi, että yrittää tehdä mahdollisimman nopeasti tunnit täyteen, kun eihän siellä nyt oikein mitään tekemistä ns. vapaa-aikana ole. Töissä kun "joutuu" lumikenkäilemään sekä ajamaan poro- ja huskyvaljakoilla :-).

Sain Villiviiniltä tällaisen plakaatin. Tämä on nyt sitten luovutettava kolmelle eteenpäin. Pitkällisen harkinnan jälkeen, otan summamutikassa blogit: Tulihan tehtyä, Villavaara ja vaikkapa Wirkkuu ja tikkuu. Tällä kertaa yritin vähän etsiskellä muita blogeja kuin mihin normaalisti nämä plakaatit jaan. Ja kun kaikki seuraamani blogit olisivat tämän ansainneet... Tää on joka kerta niin vaikeeta!!!

Mutta nyt minun on lähdettävä töihin. Palajan astialle, kunhan olen saanut ommeltua pyöröliivin osat yhteen. Juu, ei ole vielä sitäkään tehty.

Ai, mutta jotain kuitenkin: kävin eilen taas kuntosalilla ja ihan kivaa oli. Ei ole vielä ainakaan paikat kovin kipeinä... :-)11 kommenttia:

♥ Hannelen paratiisi kirjoitti...

Ompa luntaa. Pojalta puuttuu turvavyö... vaikka ehkä pehmeetä pudota (kun poikamme auttoivat talon maalaamisessa, laittoivat vuorenkiipeily varusteet päälle turvaksi).

Pami kirjoitti...

Juu, turvavyö puuttuu, mutta lumikengät on jalassa, ettei vaan liukastu. Eikä tuolta ole pitkä matka pudota. Eikä tuon korkeammalle katolle olisi ollut asiaakaan! Tuo on matala 1896 rakennettu yksikerroksinen aitta, jonka molemmin puolin lunta noin metrin verran, nyt katolta tiputettujen lumien kanssa katon reunalle saakka. Ja onneksi poika on rauhallinen tyyppi, joten en pelännyt yhtään, että jotain olisi sattunut!

PäiviP kirjoitti...

Iso, iso kiitos tunnustuksesta, olen sanaton! Onpas pieni kerros lunta:) Sitä on tälle talvelle riittänyt.

Marjo kirjoitti...

Oho, onpa paljon lunta! Sulaakohan nää lumet juhannukseksi? Mie vähän aattelinkin, et siula on ollu kiirusta. Pysähy joku kerta, vaikka lyhyemmällä varoitusajalla :)

Susu kirjoitti...

Jä mä vielä olen kuvitellut että meillä on paljon lunta! Perun heti puheeni. Kait se Juhannukseksi sentään sulaa:-)

Neili kirjoitti...

Lunta on jokapaikassa ja riittävästi.

TeSa kirjoitti...

Kiitos sinulle, kiitos.
Otan tämän plakaatin tästä mukaani toisella kertaa, kun muistikorttini on ihan liian täynnä, jotta sen olisin huomannut aiemmin hakea.
Hmm... vanhuus ja jatkuva väsymys.

Mutta on teillä lunta. Lumikasat ovat aurinkoisen päivän jälkeen kyllä huvenneet aika tavalla, ikäviksi vesilammikoiksi.

KatiO kirjoitti...

Wow, miten paljon lunta!! Huh!

Äipän touhut kirjoitti...

Kyllä on paljon lunta. Huomasin vaan että pojalta puuttui turvavaljaat. Tänä talvena tuota lunta on tullut paljon joka puolelle ja vahinkoja on sattunut miehille, kun ovat katoilta pudonneet. hyvää sunnuntain jatkoa.

varjoyrtti kirjoitti...

Kylläpä on lunta! Meillä ei ihan nuin paljoa ollut, mutta anopilla sitten olikin sen edestä. Siitä Tiimarin täytettävästä kranssista, se on Kouvolasta alahyllystä löydetty, muutama vain oli jäljellä, elikkäs tuskin enää löytyy, mutta voin kyllä kurkata kun seuraavan kerran kaupungissa käyn.

varjoyrtti kirjoitti...

Siitä kranssista vielä. Vakoojani ilmoitti että Kouvolan kävelykadun Tiimarissa oli eilen neljä sellaista myynnissä, tarjouksessa viisi euroa. Hän oli vielä kysynyt myyjältäkin, joka sanoi jotta varastossakin on pari kappaletta.