perjantaina, kesäkuuta 10, 2011

Kauheesti kuvia...

Ihan ensin kiitokset heille, jotka ovat kommentoineet, että olen ahkera!! Itsestä tuntuu, ettei mitään saa aikaan, rahaa palaa ja muutenkin hommat ovat retuperällään.... Mutta ehkä tässä jossain vaiheessa saa itsestä niskasta kiinni ja aloittaa taas ns. kunnon elämän :-).

Viime viikonloppuna meillä olisi pitänyt olla juhlat: neiti E valmistui matkailupalvelujen tuottajaksi ja lauantaina sai vielä valkolakin. Juu, mutta meillähän ei juhlia saanut järjestää. Neiti oli niin kovana, että ketään ei saa kutsua, joten ei sitten kutsuttu ja mentiin itse naapuriin, jossa toinen kaksosista pääsi ylioppilaaksi ja toinen valmistui ammattiin. Siellä mäkäräiset söivät minut täysin verille kaulasta ja korvista ja jostain nappasin vielä kesäflunssankin. Sitä olen nyt potenut muutaman päivän. Muuten vielä menisi, mutta yskä on aivan kauhea. Välillä tuntuu, että ihan tukehtuu!! Vaan vielä tässä hengissä sinnitellään. 

Ja sitten niitä kuvia:
Tässä kuvassa liisukkaa, tyttären valitsemaa begoniaa ja tuollaisissa kolmessa sinkkiämpärissä minulla on kolme pasuunakukkaa. Sinkkiämpärit ovat uusia, joten niistä puuttuu vielä se ruosteinen patinointi, mutta ehkä se sieltä vielä tulee: poika S on meinaan tehnyt jokaiseen ämpäriin pohjaan reikiä. Ja tuo viimeinen kukka on sitten meitin Hula :-).
Sitten tätä sikinsokin -osastoa. Vanha rautasaavi sai tänä vuonna kantaakseen tähtisilmää ja lobeliaa.
Akileijat kukkivat kauniisti.
Ja Wallu-parka kärsii kuumuudesta. Pitäisi taas tehdä turkinleikkausta.
Rappusten juuressa nupuilla on pioni ja jokin kärhö (miksi minä en koskaan opi laittamaan mitään ylös!!!) Ja omakasvattamissa daalioissakin on jo nuput.
Miljoonakelloja on ostettu nyt neljä roikkumaan. Aivan ihania!!

Ja perunakin on tehty. Jossain minulla pitäisi olla perunalajikekin muistissa, mutta isäntä osti siemenen, niin en muista mitä se on. Ei kuitenkaan Nikolaa. Sitä meillä on ollut parina vuonna ja se on turhan kova perunalajike, kun tykkään tehdä uuniperunajuttuja. Huom. koirat tykkäävät kovasti perunamaasta ja siellä niiden possukin näköjään köllöttelee. Sipuliakin on laitettu kahteen harjaan ja vielä on tilaa porkkanoille, mutta en ole vielä jaksanut laittaa niitä.
Ja talontauspenkki sai tällä kertaa kannoja ja verbenoita.
Yrttilaatikossa kasvaa persiljaa, tilliä, hernettä, salaattia, laventelia ja basilikaa.
Ja minun pieni, vaatimaton Lidlin kasvihuoneeni, joka on palvellut jo pari kesää. Siellä kasvaa tomaatit ja kurkut, tyttären chilit ja muutaman purkin taimet pitäisi jo istuttaa pihamaalle.


Viime kesänä siirsin puna-ailakkia ns. niitylle.
Ja aho-orvokkia. Ojakellukasta näkyy vasta lehdet, mutta eiköhän sekin viihtyne!!
Ja kuumahan on, läähättää Hulakin.
Ja sitten sisäkasveista: joskus olen olevinaan viherpeukalo, toisinaan sitten taas en. Jostain syystä vehka tykkää minusta :-). Pari vuotta sitten ostettu ja jaksaa ilahduttaa vieläkin kukinnallaan. Lotraan kyllä aika paljon vettä sille.
Mutta pientä neuleintoakin on, joten ehkä ensi kerralla jo jotain valmista. Lisäksi voisin tietysti kuvata ostamiani ihania lankoja. Olin neiti E:n kanssa Jykylässä, kun hän oli pääsykokeissa. Tulihan siellä sitten kierreltyä lankakauppoja ja kirjojakin lähti matkaan. Eli ei mikään turha reissu :-)

Helteisin terveisin Pami

4 kommenttia:

Tansku kirjoitti...

Ihania kesäisiä kuvia,minullakin on Miljoonakelloja roikkumassa,isännän tekemissä amppeleissa,kauniita ovat,vaan kun jaksais kastella,tällaisella helteellä,huh:(..
Kesäisatä viikonloppua

Pirena kirjoitti...

Hain tänään torilta avomaankurkuntaimia, isäntä istuttaa. Torikauppias sai myytyä semmosen minitomaattiamppelin, saas nähdä tuleeko satoa. Ei ole koskaan ennen vielä ollut. Minä olen vähän huono noissa puutarhahommissa. Siinä sivussa vähän hyörin isännän apuna. Mulla on vaan semmonen tapa että jos jostain innostun, vaikka rikkaruohojen kitkemisestä, niin en osaa lopettaa ajoissa. Sitten se kostautuu, etten saa nukuttua kun särkee paikat.

Marjut kirjoitti...

Teillä on paljon kaikkea. Itse olen aika onneton puutarhahommissa, vaikka kaupasta ostin tomaattiamppelin. Saa nähdä, miten sen kanssa käy.

♥ Hannele kirjoitti...

Hienoja istutuksia, erilaisia.