tiistaina, huhtikuuta 17, 2007

Kiviä, kiviä!

Isännän mielestä meidän pelloilla on riittävästi kiviä, että tarvitsisi niitä vielä sisälle tuoda...

Mutta tässä kuva ns. takkahuoneestamme ja siinä olevasta television katselunurkasta. Näin parissa blogissa tuota kivikangasta ja koska kivitaulu on ollut pari vuotta seinällä ja pöydässäkin on kiviä koristeina, niin halusin välttämättä tuosta kankaasta suuret tyynyt tuonne niskan taakse. Sohvan selkänoja on miehille hiukan liian matala saadakseen kunnon katseluasentoa.

Tuon kivikankaan etsimistarina onkin sitten toinen juttu: ennätin jo kiertää neljässä kangaskaupassa ennen kuin tajusin mennä lähimpään kirkonkylän kangaskauppaan (ostamaan muuta kangasta), jossa tietysti valinnan varaa on paljon enemmän kuin kaupungissa :-). Kankaan ostettuani soitin kaverille ja kerroin löydöstäni. Hän kysymään, enkö ole huomannut, että heidän penkissään on tuota kangasta!! No, en näköjään. Joskus pitäisi saada tämä muuten tiuhaan tahtiin käyvä suuni auki oikeassa paikassa! Helpoimmalla olisin päässyt, kun olisin soittanut kaverille ja kysynyt, että ootko mahdollisesti nähnyt...

Kaiken huippu: sunnuntaina kävin vanhempieni luona ja äitini näytti, minkälaista kangasta hän oli ostanut. No, tuota kivikangasta tietysti. Siis ei taas voi kuin nauraa.


Ja tänään sain siis ommeltua nuo tyynyt. Jotain sentään...

Sitten siirrytään yrttiasioihin: sain Pienen lankapuodin arvonnasta pienen yrttipussin, joka sisälsi peltokortetta ja tilliä. Tämä sekoitus oli tarkoitettu kylvyksi kynsille ja käsille. Käytin yrttejä kaksi viikkoa ja näin hyvässä kunnossa ei ole ollut aikoihin kynsinauhani! Yleensä ne kuivuvat ja sitten minä revin ne (ja sitten ne ovat kipeät...), mutta nyt ne ovat oikein siistin näköiset. Eli ensi kesäksi kasvi- tai kukkamaahan tilliä ja peltokortetta on keräiltävä sitten luonnosta muuten vain. Sitä ei viitsi alkaa viljellä! Mutta suosittelen lämpimästi kaikille käsien kunnossa pitoon. Ja kädethän ne ovat käsityöläisen tärkeät työkalut. Tulipas sanottua viisaasti...:-)

Vihdoin alkaa meidänkin pihalla olla jotain tekemistä ja ensimmäinen krookuskin ilmaantui 14.4 eli lauantaina. Nyt sitten ympäri pihaa on jo useampia, vaikka tänään olivatkin vähän surkean näköisiä, kun satoi vettä.


Tällä viikolla vietetään kuulemma nuukuusviikkoa. Jostain kumman syystä meillä aina tapahtuu tällaisina päivinä ja viikkoina enemmän rahanmenoa kuin normaalisti. Jossain vaiheessahan taisi olla joku "Älä osta päivä" yms. Nytkin on lähdettävä hankkimaan pitkän puutoslistan tavaroita. Kärkipäässä on katuharja, että saisi pidettyä rappuset puhtaampina eikä hiekka kulkeutuisi niin pahasti sisälle. Toiveajattelua.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ja kivinen sohvapöytäkin näyttää teillä olevan :D Joopajoo, nuukuusviikot hyvinkin. Lauantaina lähdetään lankaostoksille Tallinnaan, joten eipä taida täälläkään olla sen nuukempaa ;)