torstaina, toukokuuta 17, 2007

Hyvää relatorstaita!

Minulla kun on vähän nuo kirkolliset juhlapyhät hakusessa...

Ja käsitöitä en ole saanut mitään valmiiksi asti, joten tässä kuvia pihastamme, jossa eilisen päivän kuokin ja kaivoin ja nyt on joka lihas taas kipeänä. Onneksi ei kuitenkaan selkä pahemmin ole kipeytynyt! Huomenna jatkuu pihan laittelu.

Tässä ihan ensiksi kaikkein innokkain apuri uudessa kaulapannassaan. Wallu on kuulemma nyt aivan punkkarin näköinen :-)

Talon eduspenkkiin ostin tuollaisen hienon valkean pallon. Ihan vain koristeeksi. Nyt kaikki kysyvät, että mitä varten se on! Se on KORISTE! :-)
Kevätkukat kukkivat aivan ihanasti tällä hetkellä. Narsissien takaa nousee pionit.















Ja helmililjat kukkivat kilpaa esikoiden kanssa. Esikoita on vähän joka paikassa, kun viime vuonna kaivoin kaikki ylös, jaoin ne ja niitähän sitten riitti, jopa naapureille ja kavereille. Tuo vanha röhjäke, mikä lie terässaavi, löytyi navetan nurkalta. Minusta se sopi oikein hyvin kukka-astiaksi vesiaiheen viereen. Mies ihmetteli, kuinka kannan kaikki vanhat roinat pihaan. Minusta tuo on hieno! :-) Saa nähdä mitä kukkia siihen laitan. Ei ole vielä tullut päätettyä.











Tässä on talon pohjoisen puolen kukkapenkki. Siellä jo kukkii pienen pieni kevätkaihonkukka. Penkki on vielä melko nuhjuisen näköinen. Kunhan tuohon reunaan nousevat kuunliljat ja lehtosinilatva alkaa kukkia, penkistä tulee ihan kivan näköinen.



Ja siinäpä uusi kasvihuoneemme. Poika kokosi tänään, kun oli vapaata koulusta. Ei ollut kallis, Lidlistä hain! Kyllä siihen meidän kolme tomaatintainta mahtuu. Kunhan käyn ne tomaatintaimet ostamassa.













Sitten tuleva kivikkoryhmä. Laittelin eilen siemenet pihakoivun juurella olevan kiven viereen. Katsotaan, mitä siitä tulee. Siemenet olivat olleet jo komerossa pari vuotta ja yksi pussi jäikin. Mitä, minäkö laiska puutarhuri...:-)












Tällaisia kukkapenkkejä meillä tahtoo olla vähän joka puolella. Koska kerään kaikkia kasveja, niin sitten niitä tulee ripsuteltua sinne tänne. Tämä penkki on etenkin sellainen ns. keräilypenkki. Tässä kukkii vuohenjuuri, takana lipstikkaa. Sieltä löytyy tulikellukkaa ja päivänliljaa. Ja muutama nokkonenkin nostaa päätään...


Toinen, mihin tulee kerättyä sitä sun tätä, on lasten vanha hiekkalaatikko kuusen juurella. Vanhat, talon kattotiilet on tyrkätty tuohon keskelle hoitokäytäväksi. Hiekkalaatikon reunat alkavat valitettavasti jo lahota.
Etualalla kukkii pikkutalvio. Muistaakseni tuo oli sen nimi. Takana leviää hopeahärkki tosi kiitettävästi, toinen leviävä on suopayrtti. Sitä yritän nyt pikkuhiljaa siirtää pois.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten ihana koira:)