maanantaina, lokakuuta 15, 2007

Energiansäästöviikko

Nyt on sitten luvassa huonoja kuvia ja keskeneräisiä töitä...

Viime viikko oli kuulemma Energiansäästöviikko. Minä taisin ymmärtää sen vähän väärin, kun tuli tuota omaa energiaa säästettyä ihan reilusti. Muuten en kyllä pahemmin jaksanut asiaa ajatella, kun sähköä joutuu säästämään joka päivä, sen verran reilut sähkölaskut lankeaa tuolta eläinpuolelta. Uunia ja takkaa lämmitetään harva se päivä ja melkein kaikissa lampuissa on jo energiansäästölamput. Eikä viitsi oikein pimeässäkään istua, etenkään kun aika paljon vietän aikaani yksin. Niin, ehkä tuota televisiota vois tuijottaa vähemmän... Mutta siitäpä seuraavaksi.


Päätin vihdoin käyttää hyväkseni meidän paikan kanavatarjontaa oikein urakalla. Viikon aikana tuli katsottua elokuvat:

1. Wallander: Salaisuus

2. Wallander: Veriside (minusta tuli ihan Wallander-fani?!)

3. Isi hoitaa, Eddie Murphy, Jeff Garlin (ei niin hyvä...)

4. Vaaleanpunainen pantteri, Steve Martin, Kevin Kline (nauratti tosi paljon!)

5. Spanglish-käännöskukkasia, Adam Sandler, Téa Leoni (kai se oli hyvä, vaikka tuntuikin, että valvoin ihan turhaan...)


Tälle päivälle ei sitten löytynytkään oikein kunnollista elokuvaa, heh...


No, ei vaineskaan, ei tässä nyt ole tarkoitus ihan telkkarin orjaksi heittäytyä, mutta tulipahan neulottua sen verran innokkaasti purettavia juttuja...


Siis tein Pirtin Kehräämön ohjeen mukaan kolmiohuivia eli loin ensin 300 silmukkaa ja joka kerroksen alussa kavensin yhden silmukan, muuten huivi on helmineuletta. Eihän tähän lanka riittänytkään! Eli purkuun menee ja ajattelin, jos saisin tehtyä tästä Revontuli-huivin. Pitäisi vaan tänään käydä hakemassa kirkolta kirjoittimeen mustepatruuna, kun muste lopahti just ennen kolmatta kaaviota ja kaaviomerkkejä! Niin, muutaman illan neulomus, nyyh, on kohta jälleen lankakerinä!
Tämän minä nyt kuitenkin taidan sitkeästi yhdistellä. Arkipusero tästä tulee. Sen verran huonoa neulejälki on. Pusero on neulottu Samoksesta isoilla puikoilla. Ei hyvä! Ja kaulukseenkin tuli pieni kupru!Tämän palmikkokaulaliinan aloitin eilen illalla Spanglishia katsoessa. Ohje uusimmasta Käsityökerholehdestä, jonka ostin, kun sain toisen samaan hintaan. Jotain hyvää sieltä löytyi, mutta en aio tilata moista lehteä.

Viime viikolla tuli tilattua tupaan uudet verhotkin. Joo, ei ole vanhat entisetkään, mutta ajattelin, jotta jos vähän talvisemmat. Ja tietysti ”suurena käsityön tekijänä” (hei, ei saa nauraa siellä...!) ompelutan verhot valmiiksi. Jotenkin tuo ompelukone ei nyt yhtään inspiroi.


Viikonloppuna tuli sitten vähän ahkeroitua, kun viikolla oli tullut niin paljon sitä energiaa säästettyä. Tyhjennettiin vihdoin lasten kanssa seitsemän vuotta vanhat jyvät navetan vintiltä ja saatiin hyvä säilytystila puutarhakalusteille. Vähän arvelutti penkoa sitä jyväkasaa, mutta kyllä meillä oli hengityssuojat eikä siinä kuitenkaan mennyt kuin tunnin verran, joten ehkä me selvittiin myyräkuumeelta ja vastaavilta pöpöiltä.


Mukava, kun tuo lapsipostaus on saanut hyvälle tuulelle. :-)


Vaikka päätin, etten tuohon sairaanhoitajien asiaan puutu, koska periaatteessa olen palkankorotuksien puolesta, mutta jälleen tuli radiosta tuo ilmaisu koulutettu sairaanhoitaja. Minä olen kouluttautunut elämäni aikana ammattiin (koko ajan samalle alalle) lukion jälkeen yhteensä 7 vuotta enkä voi kuin haaveilla tuollaisista palkoista, mitä Tehy nyt vaatii. No, väärä ammatinvalinta, ei voi mitään...

Lisäksi vähän pelkään lasten puolesta, vähentääkö kunnat taas rahaa lasten tarpeista, kun tulee yhtäkkiä näin yllättävän suuri menoerä. Eikö tuota palkkausta voisi jotenkin nostaa vähän kerrassaan? Joo, kommentoida saa, mutta tähän asiaan en enää puutu.


Tänään pitäisi taas kirjoitella yksi työpaikkahakemus...


5 kommenttia:

Kinuski kirjoitti...

Mä oon samaaa mieltä. Parempi olisi, että palkkaa nostettaisiin vähän kerrassaan. Mulla on ainakin todella kovat antipatiat hoitajia vastaan tällä hetkellä. Olen kyllä sitä mieltä, että ansaitsevat palkankorotuksen, mutta nyt on mopo karannut käsistä. En voi muuta sanoa. Tällä saan hoitajien vihat niskaan, mutta niiden tämän hetkinen koulutus ei vastaa ollenkaan edes hoitajien töitä. Tämän on sanonut niin lääkärit kuin ystäväni, joka opiskelee sairaanhoitajaksi/kätilöksi. Opettajatkin ansaitsivasivat korotuksen, ovat ylikoulutettuja virkaansa.

Mutta tätä en oo tainnut ennen sanoa, mutta sulla on ihan blogi. Paljon mukavia juttuja =) Jatka samaa tahtiin. On ilo lukea sun kuulumisia.

Marjo kirjoitti...

Taas täytyy naukaista tv-jutuista: Wallanderit on oikein mukavia kahottavia!

Kääk, en oo tarkistanu onko tän päivänen Emmerdale mennyt nauhalle.

sini kirjoitti...

tota..mitä noi on noi wallanderit? oonks mä jotenki sivistymätön.. ;). hoitajien palkka-asiasta en kans sano mitään, mut tosta kolmiohuivista (entisestä ;)) sanon sen verran et mä oisin sun tilassa varmaan saanu hermoromahduksen.

Esikko kirjoitti...

Oiskohan mahdollista lisätä väkeä hoitoalalle ja näin keventää työtaakkaa siellä työskenteleviltä. Paljonkohan palkankorotus vaikuttaa työuupumukseen? Tärkeää työtä tekevät hoitoalalla. Opettajana tuntuu, että aina ollaan tukkanuottasilla hoitohenkilöstön kanssa. Palkka-asioista voisi tietysti keskustella...

Äläkä välitä Pami, minäkin olen opiskellut päätoimisesti lukion jälkeen 6 vuotta ja vielä sivutoimisesti kaikenlaista, mm. erityispedagogiikan perusopinnot. Ihan vain sijaisena pyörin vieläkin. Tosin oma tyhmyys, kun jäin tekemään pätkätyötä maahanmuuttajien parissa kymmeneksi vuodeksi. Onneksi on kolme lasta ja elämässä muutakin kuin työ. Ehkä vielä löydän paikkani työmaailmassakin, vaikka kyynärpäätaktiikkaa en hallitsekaan. Onnea ja menestystä työmarkkinoille toivon sinullekin. Tsemppiä!

Esikko kirjoitti...

Ai niin, piti vielä kysymäni, oletko lukenut Mankellin Wallandereja. Ovat muuten tosi hyviä.