maanantaina, kesäkuuta 23, 2008

Meijän pihasta...

Taas näitä pihakuvia, mutta kuitenkin...

Ei kyllä pitäis ostaa mitään halavalla ja kun ei tiedä tarvitseeko, mutta nuo aikaisemmin mainitsemat Hong Kong -tavaratalosta ostamani kukat ovat paikkansa pihassamme löytäneet. Mainitsen nyt sitten tässä ihan saman tien, etten ole mikään kunnon puutarhuri, vaan meillä saa melkeinpä mikä kukka tahansa kukkia, välillä jopa voikukat ja vuohenputket. Ja meillä kukkapenkit leviää sitä mukaan, kun jotain kivaa niihin ilmestyy. Vaan kun on iso piha eikä kellään kunnon innostusta puutarhanhoitoon, niin siihen on tyydyttävä, mitä aikaan saadaan. Onneksi olen saanut pojasta jonkinlaisen apurin pihan hoitoon.

No niin, mutta selvitinpä, mitä köynnöksiä olin ostanut...
Koiratarhan ja navetan vinniin menevän luiskan viereen laitoin yhden tuoksuköynnöskuusaman, jolle en parempaakaan paikkaa keksinyt.

Kaksi muuta tuoksuköynnöskuusamaa löysivät paikkansa tuvan rappusten vieressä. Yleensä tässä kohden kasvaa jotain yksivuotista köynnöstä. Mitähän tästä vielä seuraa... Pionit kasvavat tuossa vieressä ja tuo punainen apilalehtinen kasvi leviää kovasti meidän pihassa. Siinä on keltaiset kukat, eikä mitään tietoa, mikä tuo on.

Ja pari piippuköynnöstä pääsivät koivun juurelle. Tuosta isäntä kaatoi lahonneen koivun puoliskon pois. Nyt saa köynnökset kasvaa tuota jäljelle jäänyttä tervettä puolta vasten, ja jos kovin innostuvat, niin antaa mennä leikkimökin seinää pitkin...
Ja joskus meidän Wallu osaa poseeratakin!

Tänään myös napsuttelin vuorimäntyjen kasvuja lyhyemmiksi. Niiden välistä puskee nokkosta, jonkun kai nekin olisi taas jossain vaiheessa kitkettävä...

Ei kommentteja: