torstaina, lokakuuta 30, 2008

Lissee kuvia Matteiralta!

Tein savolaisuustestin: oun ehta savolaenen!

Mutta sitten lisää kuvia Madeiralta. Ihan ensin osa tuliaisistani. Madeiralla on joskus ollut lammas- ja käsityökulttuuri voimissaan, mutta eroosion pelon vuoksi lampaat ovat saarelta hävinneet (lue: pakko hävittää), koska niitä ei voinut enää laiduntaa vuoren rinteillä. Kuitenkin suosituimpia tuliaisjuttuja ovat nuo pontsot ja paimentolaispipot. Ostin ihan - vois sanoa - huvikseni malliksi! Ostin myös noita ihania olkikattotaloservettejä ja keräilin rannalta kiviä (isäntä ei ymmärtänyt....höh...:-). Lisäksi ostin kirjan Madeirasta. Yleensä en hirveästi matkamuistoja ostele, mutta kirjan ostan aina paikastaan. Niissä on sen verran hyviä kuvia ja muutenkin kerrottu kohteesta enemmän.
Kasvipuutarha

Tänne pakotin perheen mukaan. Ja loppujen lopuksi viihtyivät, vaikka olikin vaikea saada etenkin poika S "planttuja" katsomaan.


Näkymiä puutarhasta alaspäin. Noihin teihin ja tunneleihin on saatu EU:lta monta rahaa!!!

Pitäisköhän meidänkin viisi tuijaa muotoilla noin... hmmm...
Ja näitä oli hauska katsella. Puutarhassa oli paljon papukaijoja. Oli vaan vähän hankala kuvata, kun oli niin tiheäverkkoisissa häkeissä. Vähän kyllä tuli surku noita lintuja....

Ja kivirannalta

Siis keräsin siksi kolme kiveä (olisin ottanut enemmänkin, mutta perhe ei antanut, höh), että laittelen sitten servettejä noiden päälle. Hassuinta oli, kun näin tuon idean käytetyn lentokentän matkamuistomyymälässä!
Kiveä, kiveä, kiveä.... Eli ei hiekkarantoja.

Ja Madeiralla kun ollaan, madeiraviiniä tarjoiltiin joka käänteessä.
Kaupungin jouluvalot!!!!

Ja kun olen aina niin innostunut noista plantuista (poika käyttää tuota sanaa) piti lentokentällä vielä ottaa kuva kukkivasta aloe verasta. Ihanat kukat.

Parempiakin kuvia olisi ollut, mutta niissä on joku perheenjäsen aina mukana, joten en viitsinyt niitä tänne laittaa. Ja todella suosittelen Madeiralla käyntiä. Meille ainakin sattui niin mahtavat säätkin, ettei paremmasta väliä!

Neulottukin on sitkeästi. Äskenkin noita kuvia ladatessani sain kaulahuiviin melkein kymmenen kerrosta!

Ja nyt Housea katsomaan.

2 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Mekin ollaan tuotu kiviä/hiekkaa mukana matkakohteista. Halpoja matkamuistoja:)

Inkivääri kirjoitti...

Kaunista siellä on ja hyviä kuvia sinulla:)