keskiviikkona, syyskuuta 23, 2009

Kaikenlaista!

Jopa käsitöistä! Tämä valmistui jo jonkin aikaa sitten. Eli tuollainen karvainen Baktus piti tehdä, että pääsi tuostakin langasta eroon :-) Lisää käsitöitä sen verran, että eilen tuli tehtyä luumupiirakka. Ihan hyvää oli, vaikka olis se kyllä kaivannut vaniljakastikkeen seuraksi. En vaan jaksanut tehdä, eikä valmista ollut. Luumupiirakkaa oli syömässä myös Marjo, joka oli Tossullisen kanssa käymässä. Meillä oli oikein mukava päivä. Kiitos käynnistä! Tossullinen on vaan aivan ihana!
Ja luumujahan meillä riittää. Nyt on kerätty reilu 20 litraa ja puussa on vielä ihan jonkin verran. Muutenkin lämmin syksy näköjään auttaa pitämään kesäkukkia kukkimassa (äsken jyrisi ukkonenkin)
Viime viikonloppuna otettiin peruna maasta ja sitä ennen isäntä ja neiti E rakentelivat omenapuille jänissuojuksia. Meillä on ongelmana jänikset, ei niinkään myyrät. Tuo on varmaan sitä laatuaikaa :-). Minä siivosin sillä välin ja poika S oli hakemassa traktorilla puukuormaa.
Ja onhan sitä ostoksiakin tullut tehtyä! Pari kirjaa ilmaantui tässä viime viikolla kirjahyllyyn :-). Suosittelen tuota Karpin keittokirjaa, vaikka ei karppaakaan.
Ja tämä piti ostaa, kun sitä on jo niin monessa paikkaa kehuttu. Harmi, kun tällä hetkellä käsityöaika on vähän kortilla. Mutta ehkä tuosta jonkin huivin voisin tehdä. Kauniita ne ovat!
Ja päivän Harri, tietysti!
Huomenna ja perjantaina on opetuspäivät, viikonloppuna pitää neuloa tyttären toinen lapanen valmiiksi, jos vaikka säät viilenevät. Neiti E on tällä hetkellä luontomatkailukurssilla ja heille kuuluu mm. luonnossa yöpyminen.

7 kommenttia:

Penita kirjoitti...

Hyvä idea tehdä hapsulankainen baktus. Taidan matkia..

Marjut kirjoitti...

Kyllä luumu on satoisa tänä vuonna samoin kuin viime vuonnakin. Piirakkaa meillä on tehty ja luumulikööri on muhimassa. Uunikuvia ei meiltä voi ottaa, koska uuni on niin roiskeissa, ettei kehtaa.

Katri kirjoitti...

Tosi hauska tuo karva-baktus! Meilläkin kaikki kesäkukat vielä kukkivat ihan täysillä ja kaupassa myyvät jo kanervia... Toivottavasti niitä on sittenkin vielä jäljellä kun kukat viimein raaskii heittää ruukuista kompostiin.

Marjo kirjoitti...

Päivän Harri :) Harri on ihana, mie ihastuin. Oli tosi kiva käydä päivähoidossa. Sonnit oli himppu pelottavia, mut en nähnyt painajaisia, ei ne niin pelottavia olleet. Eikä Tossullinenkaan painajaisia tainnut nähdä, vieressä nukutti hyvin :)
Kiitos vielä kerran luumuista.

Pike kirjoitti...

Ja samaa, kiva toi pörröhuivi!

Mansikoita miekin vielä poskeeni pistelin täällä pohjoisesssakin, todella makeita. Kesäkukat on melkein kaikki jo hukattu ja roskiin heitetty, hautausmailla kanervia, ehkä ostan niitä pihallekin.

Susu kirjoitti...

Päivän Harri on ihana!
Mulla on toi sama pitsikirja. Pelkästä selailusta tulee jo hyvälle mielelle:-)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Voi vitsi, meillä on kanssa noita pupuja. Häärivät ihan estottomasti puutarhassa, vaikka koira haukkuu kuin heikkopäinen vieressä - mutta naruun sidottuna. Joskus on päästetty se perään, mutta kyllähän se laiskanpulskea piski pupulle toiseksi jää...
- Ja anoppilasta satelee meille luumuja. Ovat kyllä tosi hyviä, syömme ihan sellaisenaan!