sunnuntaina, lokakuuta 11, 2009

Likööriä, lasipurkkeja ja Punokset puikoilla

Kiitos lohduttavista kommenteista! Kyllä minäkin uskon, että käsityöinto sieltä vielä jossain vaiheessa ilmaantuu. Ja muutenkin opin tuon ajankäytönhallinnan (ja tässä vaiheessa meikäläinen kirkuu, siis on muuten niin ärsy sana, että!!!). Ehkä suurimpana ongelmana on se, etten vieläkään luota noiden meidän miesten kodinhoitohommiin. Kyllä ne varmaan saa ruokansa itsekin, jos on pakko, saahan?!! Ja onneksi minulla on aivan ihana tytär, joka kotona käydessään siivoaa, pesee pyykkiä ja etenkin imuroi ihan käskemättä. Hän on vaan niiiin ihana.

Mutta kerronpa vähän tässä "viinantissuttelustani". Eli tulipa laitettua sitten luumulikööri jouluksi muhimaan. Ohjeena oli, että yhtä paljon luumuja, viinaa, ruokosokeria ja pari kanelitankoa. Ensin pidellään huoneenlämmössä ja sitten viedään kellariin ja jos sen jälkeen on vielä juotavaa tähteellä, niin sitten jääkaappiin. Eilen vähän maistoin, kun hämmentelin noita sokereita. Nam... :-) Kun keksin tehdä tuota noista luumuista, niin kaupungilla kierrellessäni etsin sitten lasipurkkeja. Olivat loppuneet käytännössä kaikista kaupoista. Menekki oli ollut hurja tänä vuonna! No, minä sitten mietin, että mihinkäs minä liköörini laittaisinkaan ja käväisin aitassa. No, siellähän on lasipurkkeja pilvin pimein! Olen joskus säästänyt lasipurkit ja -pullot hyvinkin tarkkaan. Isäntäkin jo sanoi, että etkö muka muistanut! No, tosi ihanaa noissa lasipurkeissa on se, että ne ovat noita ns. vanhoja, ihania ilves- ja karhupurkkeja. Noista kuulemma jotkut maksaa ihan suuriakin summia. No, minä en niitä myy! Ihana, kun asuu vanhassa maalaistalossa, jossa kaikki on säästetty. Yllätyksiäkin sitten löytyy!

Ja sitten minun pitää kertoa vielä eräästä yllätyksestä, joka kyllä tuli jo pari viikkoa sitten, mutta olen ollut siitä lähtien niin hämmästyksissäni, etten ole edes tänne muistanut mainita: sain Punokset puikoilla -kirjan ihan tekijöiden nimikirjoituksella varustettuna. Enhän minä edes muistanut, että olin ottanut osaa Neuleyhdistys Ullan syntymäpäiväkyselyyn!! Minulla on kyllä jo tuo kirja, mutta siitäpä saan hyvän joululahjan ensi jouluna annettavaksi jollekin.

Mutta nyt on mentävä. Kebabit on uunissa ja kunhan ne ovat tunnin päästä valmiina ajattelin tehdä kebabpizzaa. Ja huomenna opetan luontokartoittajia, joten vielä pitää vähän katsastella, mitäs heille puhuisinkaan maataloudesta ja maatalousmaan käytöstä. Mutta jossain välissä vielä kyllä etsin ne puikot ja langan...Aurinkoisia ja pirtsakoita syyspäiviä toivotellen


10 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Eikös sitä sanota ettei pitäisi lähteä merta edemmäs kalaan. ;)
Tarkoitan sitä, että aittasi kätköissähän on ollut melkoisia aarteita! Noista purkeista pyydetään ja maksetaankin koosta ja kunnosta riippuen 5-30 euroa. Yleisin hinta lienee kympin tietämissä.

Ihania syyspäiviä sinullekin!

Marjut kirjoitti...

Meillä on myös sama likööri muhimassa:D Ja samoin purkit olivat ihan lapsuudenkodin omaa varastoa.

Neljän lapsen äiti kirjoitti...

Mies meillä on tehnyt liköörejä jouluksi.

(Joskus on pistettävä silmät kiinni, eikä nähdä kaikkea sotkua kotona. Sitten olen ajatellut, että jos nuo kuolevat nälkään, niin tehkööt sen :)

Stanna kirjoitti...

Komppaan neljän kotiäitiä, mikäli aikuiset/lähes aikuiset nälkään kuolee niin itseään saavat peilistä katsoa. Täällä löytyi koulun alun myötä innostus käsitöihin, aikaa tosin ei vielä ole löytynyt samassa suhteessa. Onneksi luennoilla voi neuloa, tai niin ainakin minä teen. Ihania purkkeja, eikä sisältökään kuulosta ollenkaan pahalta ;)

Stanna kirjoitti...

ja jostakin muualta olin taas tulossa, neljän lapsen äiti siis

Susu kirjoitti...

Sit ku se likööri on valmista ja pullotettu, niin ne luumut on tosi hyviä "aikuisten jälkiruokana" vanilijajätskin kanssa!

Pelagia kirjoitti...

Yritän tässä kauhiasti saada postitettua nuo kauan sitten olleiden blogiarpajaisteni voitot, eikä minulla ole sinun osoitettasi... Kauhea vääntäminenhän tässä on, mutta voitko käydä kommentoimassa minun blogiini ja jättää sinne sähköpostiosoitteesi (se ei näy muille kuin minulle), niin minä pistän puolestani omastani sinulle viestiä tulemaan - sopiiko? Samalla voisit kommentoida, kumpi väri miellyttää enemmän... Lila/luumunpunainen vai valkoinen/väritön... =)

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Äitini säilöö luukuja ja tekee hyvää kiisseliä, usein muitten hillojen tai hedelmien kanssa.

Hannele kirjoitti...

säilöö luumuja

Liisa kirjoitti...

Oih,miten ihana tausta sulla on. Ja nam mitä likööriä sulla on muhimassa jouluksi!! Maistuis varmaan mullekin ;)