lauantaina, toukokuuta 15, 2010

Musta silmä ja paljon puutarhakuvia :-)

No niin, kuvat ovat sitten ihan vika järjestyksessä, mutten jaksa nyt muutella niitä. Sain tällaisen ihanan karkkikorin eilen. Tämä on tehty kankaista, jotka lahjoitin eräälle isännän sukulaiselle, joka on innostunut tilkkutöistä. Minähän en vielä ole niihin hurahtanut. Yhden peiton olen vain aikaiseksi saanut ja se kiitos riitti! :-)
Sitten pitäisi vähän pihaakin alkaa laitella ihan oikeasti. Tähän asti olen enemmän puhunut kuin saanut aikaan. Nyt on mietintämyssyn alla, mihin laitan nuo ihanan isot puunrungot. Isäntä ne minulle viime kesänä "lahjoitti", mutta ne etsivät vielä paikkaansa.
Minä sitten pidän noista kukista, jotka leviää ihan itsekseen eikä tarvitse mitään hoitoa. Tässä siis pikkukäenrieskaa lehmuksen juurella. Meidän pihalla on paljon noita keltaisia länttejä tällä hetkellä.
Ja sitten idänsinililja, joka myös on levinnyt sinne, tänne ja tuonne!!
Tämän kuulemma pitäisi levitä, mutta meillä se ei ole oikein päässyt leviämään, kun katkon kukkavarret. Jotenkin vaan tykkään noista akileijojen lehdistä.
Ja tämä leviää: sarviorvokki. Ja muutkin orvokit siis nostelevat jo päätään. Jättäiskö tänä vuonna orvokit ostamatta...
Narsissit kukkii tänä vuonna melko myöhään. Mutta hyvin leviävät nekin! :-)
Tälle haluaisin löytää paremman paikan. Pikkusydän kasvaa ja leviää talon vierellä, mutta jää jalkoihin kotkansiipien noustessa. Kun nyt keksis, mihin tuon siirtäisi. Taidan kohta tarvita ihan oikeasti pihansuunnittelijan, kun en itse pysty ratkomaan näitä asioita...
Ja esikot. Ihania ja leviää! Jäävät kyllä kesällä särkyneensydämen jalkoihin, mutta eivätpä ne silloin enää kukikaan.
No niin. Sitten tämä murheenkryyni. Wallu kalttaa nivusiaan niin ahkerasti, että iho meni jo suorastaan tulipunaiseksi. Nyt koira on antibioottikuurilla ja voitelen päivittäin noita nivusia, joten pakko oli sitten laittaa kauluri, että pääsee nivuset kuivumaan. Ensi tiistaina on sitten kontrolli ja samalla otetaan verinäyte Thyroxin-tasoa varten. Ihme ja kumma, koira ei ole moksiskaan tuosta kaulurista. Minua se haittaa enemmän, kun Wallu puskee ihan viereen ja tuo kauluri raapii! Ja pari ekaa kertaa, kun kauluri osui oven reunaan, niin koira oli vähän ihmeissään.
Pikkutalvio alkaa kukkia!
Ja valkovuokot kukkii. Eilen illalla löysin viime kesänä siirretyssä sinivuokossakin jo nuppuja. Nuo valkovuokot on levinnyt jo kolmeen paikkaan meidän pihalla.
Tämän ostin eilen halvennuksesta eli -30 %. Kaunis atsalea, toivottavasti saan edes vähän aikaa pidettyä sen elävänä. Eli muistan kastella riittävästi.
Ja tämä hevonen aiheutti minulle mustan silmän! Nyt kylläkin keltaisen. Eli kävin kitkemässä tuota kukkapenkkiä ja touhutessani iskin silmäkulman hevosen turpaan. Juu, kivihevonen on KOVA! Toinen haaveri sattui, kun kompostia tyhjentäessä jätin etusormen kannen väliin. No, onneksi se ei haittaa menoa eli neulomista ja virkkaamista. Muuten vain 2 ihmistä on kysynyt, mikä minun silmäkulmaani on sattunut. Toinen oli neiti E.
Ja se huono muisti. Meninpä sitten ja ostin toisen samanlaisen kirjan, joka hyllystäni jo löytyy! Mietinkin, että onko minulla tuo, mutta kun senkin sain halvennuksella, niin tässä on tulos!
Aikaisemmin kerroin, että olin tilannut Virkkukoukkuselta laukun. Viime tiistaina ostin sitten Mikkelin Taitoshopista pari rintaneulaa -vaimitänuonytsittenonkaan! Ihania!
Ja kun kaupungissa käydään ja lankoja on vain 7 kiloa kotona, niin onhan niitä vähän ostettava lisää. Tuosta vihreästä Rosariosta tein jo kaulaliina - oli koulutuspäivä. Miehet muuten natisivat, kun neuloin, että miksi heillä ei ole mitään tekemistä. No, pöh. Olisivat ottaneet neuleen mukaan. Jossain vaiheessa jo pyydettiin, että pistäisin neuleen kiertämään, että muillakin olisi jotain tekemistä -tämäkin oli miesten idea. Tuosta vihreästä Liniestä aloitin tehdä salomoninsolmuilla huivia. Aika hauska siitä tulee!
Oi näköjään vielä yksi valkovuokkokuva. Tämä kuva on otettu jo alkuviikosta. Kävin räpsimässä kukkien kuvia, kun opetan eräoppaille kasvintuntemusta.
Myös tämä kasvi on eräoppaita varten. Tämä kukkii kesällä kauniin keltaisena meidän mökkirannassa. Ja tämä on.... kuka arvaa... keltakurjenmiekka.
Vaan nyt on lähdettävä siivoamaan.

Hyvää viikonloppua kaikille
toivoo Pami

2 kommenttia:

♥ Hannele kirjoitti...

Tuollaisen pikkukäenrieskaniityn haluaisin, kaunis hevonen..

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kukkakuvia. Meidänkin pihalta löytyi muutamia käenrieskoja (nyt sain niille nimen, kiitos). Mielestäni viime syksynä istutin vain krookuksia, mutta näihin paikkoihin ilmiintyi krookusten lisäksi helmililjoja ja idänsinililjoja. Onkohan moka pakkaajan vai pettääkö oma muisti? =)