tiistaina, toukokuuta 18, 2010

Pari neuletta ja kukkaa

Tuli neulottua pari kesäneulekaulaliinaa. Tämän ensimmäisen neuloin koulutuspäivässä ja kiva siitä tulikin. Tässä mallikerta siten, että ainaoikeata 5 kerrosta ja sitten reikäkerros: langankierto ja 2 s yhteen.
Tää on sitten salomoninsolmuja. Vähän tuli töpö. Mietin, että taidan ostaa vielä yhden kerän ja sitten siitä tulisi varmaan parempi käyttää eli yltäisi selkeästi kaulan ympäri. Tai sitten tätä vois pitää päässäkin. Näkyisi ainakin kauas!!
Kukkakuvat on tällä kertaa otettu metsästä! Näitä olen nyt napsinut ottaa, kun opetan kasvilajituntemusta.
Löysinpäs näsiänkin. Oli muuten aika etsiminen!
Ja yllättävän tarkka ja hyvä kuva ketunleivistä eli käenkaalista, joka on oikea nimi kasviluettelossa ja opiskelijoiden on se nimi osattava, kun tulee näyttöjen aika!
Wallu-parka kävi tänään kiusattavana eli eläinlääkärissä. Verikokeen otto on aina murisemisen arvoinen asia, mutta muuten meni homma ihan hyvin.

Nyt on jatkettava työntekoa. Taidan lähteä kohta (jos sade loppuu) etsimään lisää kasveja meidän pienelle suotilkulle, joka löytyy tuolta noin kilometrin päästä.

Hyvää kevätpäivän jatkoa
Pami

4 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Sinulla tuota työtä ja touhua piisaa.
Ihanat huivit ja hienot värit.

Marjut kirjoitti...

Nättejä huiveja ja kukkia! Toivottavasti silmäsi alkaa jo olla parempi.

♥ Hannele kirjoitti...

En muuta ole kuullut kuin ketunleipä, molempia nimiä pidetään ihan saman arvoisina: http://linnaeus.nrm.se/flora/di/oxalida/oxali/oxalace.html

Pami kirjoitti...

Muuten kyllä, mutta opetushallitus on antanut lajilistan ja sen mukaan mennään eli käenkaali on käenkaali! Itsekin mieluummin käytän sanaa ketunleipä.