lauantaina, heinäkuuta 14, 2012

Suihkulähde ja myssyjä

Nyt alkaa tuntua siltä, että olen saanut jotain aikaankin. Ainakin jotain näkyvää!! Uusin meidän pienen suihkulähteen. Alkutilanne oli tämä, että suihkulähde oli tuolla kukkien keskellä (kuva viime vuoden keväältä) aivan maanrajassa. Suihkulähteen päällä oli läpät, joiden päällä oli kiviä. Jostain syystä vesi suihkusi aina ohi ja siihen olisi pitänyt olla koko ajan kantamassa lisää vettä, joten se ei sitten meillä ollut päällä kovinkaan usein. Lisäksi koirat keksi kääntää läpät ylös (vaikka päällä olikin kiviä) ja käydä juomassa siitä. Tänä keväänä lähteeseen oli pesiytynyt myös kaksi sammakkoa, joten asialle piti tehdä jotain!!
Ja pitkän suunnittelun ja pähkäilyn jälkeen, nostin suihkulähdettä ylemmäksi salaojaputkia apuna käyttäen, mutta koska tuossa suihkulähteessä on sellaiset sivukolot, johon voisi laittaa kukkiakin kasvamaan, niin eihän siitä kaunis tullut. Lisää salaojaputkia ja ympäröin koko hela hoidon. Salaojaputket on kiinnitetty toisiinsa ikivanhalla, kerran käytetyllä paalinarulla. Putket eivät ole ihan samassa tasossa, mutta minusta tuo on paljon parempi lähtötilanteeseen verrattuna! Tuohon suihkun päähän oli alunperin kolme erilaista suutinta, mutta Wallu-koira on syönyt kaikki suuttimet ja varaosina niitä ei kuulemma saa. Ei ainakaan saanut muutama vuosi sitten, kun kyselin. Allas on sellainen halppisallas, mutta on kestänyt jo monta vuotta ja pumppukin on kestänyt ehjänä!!
Ja käsitöitäkin tuli sitten tehtyä. Vihdoin sain valmiiksi oman osuuteni (määrä oli oma tavoitteeni) Savonlinnan synnytyslaitokselle menevistä vauvojen myssyistä. Eilen vein ne jakoon. Enempää en taida jaksaa tehdä.
Kaikkiaan lahjoitin 12 myssyä. Toivottavasti nämä jonkun vauvan päähän käyvät.
Mutta nyt sitten siivoamaan. 

Hyvää viikonloppua toivotellen
Pami

Ps. Kiitos kaikista kehuista, mitä näihin postauksiin on tullut :-)

3 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Tykkään suihkulähteistä. Pitäisikai oma sisäsuihkulähde kaivaa jälleen esille. Tuo sinun lähteesi on varsin kaunis.

kisa kirjoitti...

Kauniita myssyjä ja suihkulähde näyttää kivalta :)

Marjut kirjoitti...

Kiva lähde; olen joskus itsekin miettinyt sellaisen hankkimista, mutta toistaiseksi se on aina jäänyt.