maanantaina, joulukuuta 13, 2010

Joululankojen tuho!

Päätin sitten tehdä lopuista punaisista langoista jotain. Ensin virkkasin pyöreän liinan Gatsbyn Katia -langasta. Aloitin Kauneimmat käsityöt 6/2010 lehdestä mallia 37 ja eihän se lanka riittänyt kokonaiseen liinaan. Mutta kerrokselle 15 ja siihen olikin hyvä lopettaa.
Samaa lankaa sitten tuhosin näihin pieniin kukkasiin. Lisäksi laitoin loppuja Eldorado -langasta. Voihan noita käyttää vaikka piparkakkujen alla. Vielä pikkuisen noita punaisia lankoja on, mutta epäilen, ettei niistä enää tuollaisia kukkia saa. Täytyy varmaan virkata joulukuuseen pieniä tähtiä, tai jotain...
Nyt sitten kirjakatsaus. Luettu on, kirjat ovat tällä kertaa elämäntapakirjoja!

Mattila, Aarninsalo, Onnen taidot: Parasta kirjassa on onnellisuusharjoitukset. Kun vaan muistaisi joskus niitä tehdäkin. Kyllä minä joka ilta mietin, mitä hyvää päivässä oli ollut, mutta en muista niitä ikinä kirjoittaa muistiin. Tai en jaksa nousta enää sängystä kaivamaan kynää ja paperia. Flow-kokemusharjoitus oli sellainen, että piti kirjata joka päivä ylös tekemisensä kello 9, 12, 15, 18 ja 21. Pari päivää kokeilin ja aina olin noina kellonaikoina syömässä. Pitäisi varmaan ottaa muut ajat käyttöön! :-)

Airaksinen Timo, Onnellisuuden opas: Jopas oli kirja!! En oikein päässyt perille, mitä tuo kirja oikein kertoi. Kirjan takakannen mukaan se antaa vastauksen kysymykseen Onko ihmisestä ylipäätään onnellisena eläjäksi ja mitä onni loppujen lopuksi edes on? No, minä en kyllä saanut vastausta tuohon. En kyllä lukenut tuota oikein ajatuksen kanssa, joten jos vaikka toisella lukemisella aukeaisi paremmin, ehkä!

Lundberg, Töytäri, Onnistujan pikkujättiläinen: Luin tuon kuin kirjan eli alusta loppuun. Ehkä se ei ollut paras idea. Minusta kirja on selailtavaksi tarkoitettu eli sivu sieltä toinen täältä. Vähän meinaan alkoi tylsistyttää, kun kirjan mukaan kaiken piti sujua kuin vettä vaan, kunhan on tavoitteita. Jotenkin vähän liiankin positiivinen kirja!

Nyt minä siirryn vähäksi aikaa tavallisiin romaaneihin!

Pakkasterveisin Pami

2 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kivoja liinoja; noita pieniähän voi käyttää vaikka glögilasin alla:)

Hilkka kirjoitti...

Nätti liina ja pikkuliinat käyvät vaikka kynttilän jalkojen alustaksi.
Mielenkiintoisia kirjoja, mutta joku viisas sanoi, että onni tulee eläen, ei etsien, vai miten se meni.