lauantaina, joulukuuta 04, 2010

Se sit sattui omaan nilkkaan....

Meillähän on siis vanha talo (rakennettu 1906, jostain löytynyt vuosiluku) ja kun tähän muutettiin, niin ensimmäisenä tehtiin keittiöremontti. Remontissa tiputettiin seinä kylmän ruokakomeron ja keittiön väliltä ja siirrettiin tiskialtaat ja jääkaappi ns. entisen ruokakomeron tilalle. Jostain syystä silloiset remonttimiehet eivät laittaneet riittävästi vylliä ruokakomeron osalle ja aina talvisin etenkin kuumavesipuoli jäätyy. Ja etenkin, kun pakkanen lauhtuu. Nyt sinne on kyllä lisätty jälkeenpäin eristettä, mutta ongelma on edelleenkin. 

Isäntä sitten keksi, että laitetaan öisin hana tippumaan eli noin tippa minuutissa tyyliin ja näin on saatu putket kestämään toimivina. No, viikko sitten muistin asian ja sanoin isännälle, että kun hän kuitenkin viimeisenä syö iltapalaa ja laskee vettä, niin muistaa laittaa hanan "raolleen". Isäntä kysymään, että onko putket olleet jäässä. Ja minä siihen hikeentymään, että tarvitseeko aina ensin tapahtua jotain ennen kuin voi asialle tehdä mitään. Ja eikö tässä talossa vieläkään ole opittu ennakoimaan asioita ja....

No, viime kesänä joku sai minun päähäni laittaa Volvon pissapoikaan pelkkää vettä, koska a) kesällä ei ole pakkasta, b) se on taloudellista, c) se on myös ekologista. Ja nyt Volvon pissapoika on jäässä!!! Se siitä ennakoinnista! On siihen lisätty huollossa nesteitä, mutta eihän ne mitään auta, kun pohjalla oli vettä. Tässä nyt odotellaan ensi kesää!!

Isäntä muutenkin on ollut "hauskalla" päällä! Erehdyin sitten puhumaan siitä lämpimästä remonttihallista, jota olen kaivannut useamman vuoden omia askarteluja varten (vois siellä miehet tehdä myös oikeasti remonttihommia :-)). Isäntä on nyt suunnitellut, että ensi kesänä autokatokseen laitetaan ovet ja tehdään siitä lämmin ilmalämpöpumpun avulla. Kun haluaisin askarrella, niin ajan vain autoni ulos. Siihen tuli sitten vastattua, että ei kai sitä autoa pakkaseen, niin isäntä tuumasi, että elämä on valintoja täynnä!!

Haluaisko joku tuollaisen huumorimiehen itselleen?

Nyt tämä lähtee valitsemaan siivoaisko vai neuloisko? Leivinuuni on lämpiämässä, joten iltapäivällä ajattelin tehdä pullaa!!

Huumoriterveisin Pami

4 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Auts!
Mielenkiintoinen huumorimies sinulla.

Päivikki kirjoitti...

Mie asun vuotta vanhemmassa talossa, jossa oli samantyyppisiä ongelmia. Ei ole enää, kun putket laitettiin kulkemaan lattian alta seinille ja kylmimpiin kohtiin sähköjohdot pitämään putket auki.
Meillä nimittäin meni kerran putket jäähän, vaikka jätettiin vesi tippumaan yöksi.

Susu kirjoitti...

Miehiltä välillä lohkeaa juttuja, josta ei tiedä nauraako vai suuttua.

Hyvä kun muistutit siitä pissapojasta. Mun oli kans jäässä mutta suli ja ajoin viiskyt kilsaa koko ajan ruiskutellen vettä että saisin säiliön tyhjemäks ja nestettä tilalle. Siitä on pari päivää...Arvaas olenko muistanut?

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi miten elävän elämän juttu. Minulla on samanlainen huumorimies täällä. Ollut vuodesta 1974, joten tuttua on minullekin.