sunnuntaina, joulukuuta 05, 2010

Vinkki viisi

Jäi tuossa edellisessä postauksessa kertomatta, että kun aloitin keskustelun pyytämällä lämmintä hallia, niin isäntä sanoi, että onhan tuolla monta sataa neliötä lämmintä hallia. Meni oikeasti kaksi sekuntia ennen kuin tajusin hänen tarkoittavan navetoita!!

Mutta asiasta seuraavaan. Vähän on huono kuva harakoistamme (joiden kyllä toivon muuttavan muualle), mutta on ne kauniita. Samalla tuli kuvattua uusi siemensyöttölaitteemme, joka roikkuu heinäseipäässä. Lopetin pari vuotta sitten mökistä syöttämisen, kun linnut sotkivat niin paljon mökin alle siemeniä ja sitten pihaan alkoi ilmestyä jäniksiä ja rottia!! Katsotaan nyt, kuinka paljon noista tulee sotkua. Niitä on kaksi kappaletta!
Ja sitten se vinkki. Meillähän ei heitetä mitään pois ennen kuin on mietitty, että olisiko siitä hyötyä. No, yhdet jouluvalot vetelivät jo viimeisiään eli vain muutamassa kohdassa valot paloivat. Laitoin ne mykkyrälle kirkasta pakkausteippiä hyväksi käyttäen ja laitoin valot tuollaiseen muoviseen jäälyhtyyn. Lyhty löysi paikkansa vanhasta savustuspöntön alusesta, johon olen laittanut kukkia kesäisin. Viime kesänä siinä oli marketoita ja ne jäivät talventörröttäjiksi. En hennonnut heittää pois, kun niissä oli vielä pakkasten tullessa nuppuja, mutta eihän ne tietysti jaksaneet enää aueta. Mutta nuo ovat vielä aivan vihreitä, joten olkoon siinä ensi kevääseen. Tämä ensimmäinen kuva on otettu salamavalon kanssa, että näkyy ideani.
Tässä sitten kuvattuna oikeassa valossaan.
Mutta nyt neulomaan. Tänään voisi urakoida ne viimeiset 24.

Sunnuntaiterveisin Pami

2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa kaunis tuo lyhty. Minustakin harakat ovat kauniita lintuja. Hyvää sunnuntaita Sinulle.

risulintu/Anne kirjoitti...

Kuin luin sanan pakkausteippi tuli mieleen, että teit tuon jäälyhdyn siitä.. sitten luin eteenpäin ;) Juu pihalla ainakin voi poltella vajaita valosarjoja, mutta sisällä pelkään vähän, että kuumentaa muuntajaa liikaa kun tms. Taisi olla joku pihaohjelma missä myttäsivät sotkussa olleet valot meriheinämytyn sisään ja heittivät katossa roikkuvien risujen päälle. Siitä tuli siis koristetta terassille.

Kaunis tuo neulomasi liina. Minäkin ostin virkkauslehden, kun ajattelin muutaman lumihiutaleen virkata, mutta tuntuu että aika loppuu ennen joulua. Toisaalta hiutaleita voi tehdä sitten joulun jälkeenkin.

Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa.