torstaina, heinäkuuta 19, 2007

Päivän idea!

Ensin kudotutetaan äidillä uusi matto, vaikkei entisessäkään ole mitään vikaa (isännän mielestä). Sen jälkeen ihmetellään, mihin laitetaan loput matonkuteet. Ihmettelyn jälkeen annetaan kuteet äidille kuten aina ennenkin. Kun on saatu luvattua kuteet äidille, muistissa välähtää, että trikookuteesta voi virkata vaikkapa korin!!

Hieman anteeksipyydellen pyydetään trikookuteet äidiltä takaisin ja tuodaan kuteet kotiin, jossa ihmetellään muutama päivä, että mitä h...ttiä minä nämä tänne kannoin. Sitten jälleen välähtää: numero 10 virkkuukoukku käteen ja aloitetaan virkata ympyrää. Jälleen miettiminen, mitähän tästä tulee ja lopulta se sitten iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta: tietysti kattilansuojus!!!

Tähän sitten loppuivatkin trikookuteet, joten kai tässä on lähdettävä jälleen mamman puheille...:-) Aika tarkkaan osattiin mattoon menevä trikookude arvioida vain 300 g jäi jäljelle. Muita kuteita jäikin sitten enemmän.

Virkattuja koreja näin Joensuussa käydessäni Taito-korttelissa. Sieltä tämä alkuperäinen idea.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mie kyllä kopioin nyt siun patakattila-ideaa! Tuo on hyvä kun meillä tontilla syödään ylhäällä ja tehdään ruoka kellarissa - eipä enää jäähdy kesken kaiken sopat kun teen tuommoisen suojuksen. Kiitos :-D

Anonyymi kirjoitti...

Ny olis eka tehtynä :-)