sunnuntaina, kesäkuuta 15, 2008

Väliotsakkein!

Ihan ensiksi, kuvia ei tule sitten mistään! Ja toiseksi, kokeilen jäsennellä vähän kirjoituksiani, katsotaan onnistuuko.

Käsityöt

Ei tullut minun Dropsin Lin -pellavalangasta Linnéa-huivia, vaan on tulossa Minttumaari. En saanut sitä vielä valmiiksi, kun oltiin tänään mummolassa käymässä. Joten ei vielä kuvaakaan. Tuo pellavalanka kyllä aiheutti minulle pienen pettymyksen, koska siitä neuloessa kutittaa aina nenää ja vaatteet ovat punaisessa nöyhtässä. Ja onhan se vähän karkeaakin, kun on tottunut pehmeämpiin lankoihin. Mutta omasta mielestä kaunista on tulossa. Kuvia siis myöhemmin.

Eilen illalla sitten ratkesin! Ostin Ilulta lankaa. Tähän asti jaksoin pitää itseni kurissa! Oli aivan ihanan näköistä pinkkiä ja mietin, että voisin tyttärelle tehdä siitä jotain. Sen lisäksi ostin aivan "uupiänä" toisenkin lankakerän, koska en löytänyt Ilun blogista, minkä väristä se on. Mutta kauniitahan nuo kaikki langat ovat olleet tähän saakka.

Sitten vastaus aiemmassa postauksessa olevaan Lehmus-huivin lankaan. Se on siis Gedifran Colorito -lanka, jonka ostin alennuksesta vuonna jotain. Lanka sisältää 52 % polyamidia, 25 % viskoosia ja 23 puuvilla. Puikkosuositus on 6, mutta minä neuloin huivin puikoilla numero 7.

KIPpailemaan
en malttanut, kun piti vähän tehdä kotonakin hommia ja näillä bensan hinnoilla ei enää viitsi kovin ajella, jos ei ole ihan pakko. Mutta ehkä seuraavassa neuletapaamisessa olen mukana. Toivottavasti siihen mennessä viimeinen pakkoneuloosi -paita on tullut.

Piha ja puutarha

Meidän uusi kamera on siis Panasonic DMC-TZ5. Pitäisi olla kuulemma ihan huippupokkari. Meillä isäntä tutkii aina ennen elektroniikan ostoa kaikki mahdolliset testit ym., että varmasti tulee kunnollinen. Minä en jaksaisi, ostaisin varmaan ensimmäisen mahdollisen...Tämänkin kameran ostoa "hiottiin" noin vuosi!

Akileijat eivät ole vielä onneksi levinneet kovin paljoa meidän pihassa, mutta minä leikkaankin kukkavanat heti pois, kun alkaa näyttää siltä, että siemeniä alkaa ilmestyä. Yleensäkin nypin kukkia jatkuvasti. Kitkeäkin tietysti pitäisi, mutta se ei ole niin kivaa :-)

Kirjat ja lehdet

Minä en ymmärrä, kun minä aina väsähdän tuota Pientä lankakauppa -kirjaa lukiessa. Eihän se nyt niiin huono kuitenkaan ole.

Villaketun blogista bongasin Silmut -huivin ja heti sen jälkeen tein salapoliisin töitä ja löytyihän malli: kesäkuun Kotiliedestä! Ja minulla on se lehti. Sieltä tuli parikin kokeiltavaa huivimallia. Nyt ei tarvitse miettiä, mitä seuraavaksi tekisi.

Televisio

Elokuvaharrastukseni on nykyisin jäänyt melko vähiin, mutta olen löytänyt uusvanhan ihanuuden: Columbo tulee lauantai-iltaisin! En kyllä silloin ennätä sitä katsoa, mutta nyt se on tullut kaksi kertaa ja olen sen tallettanut ja katsonut sitten sunnuntaiaamuisin kahvikupin ja neuleen kera, ah ihanuutta!

Emmerdaleakin tulee nykyisin tunti päivässä, joten välillä on vaikeuksia ennättää kaikkea katsomaan. Olikohan torstai-iltana, kun katsottiin koko perhe, niin vähän nauratti, kun katsoin Jackin sisustusinnokkuutta. Hän on just kuin meidän isäntä: mitäs vikaa 40 vuotta vanhoissa verhoissa... Muutenkin kutsun välillä meidän isäntää Jackiksi, niin saman tyylisiä ovat.

Kodinhoito

Tästä lähtien pyydän aina kaikki lahjat palveluina (ai mitkä lahjat, Jack on talossa...:-)). Olen todella ollut onneni kukkuloilla ja ihastellut muutaman päivän ajan puhtaita ja KIRKKAITA ikkunoita. Etikka on se salaisuus! Täytyy syksyllä yrittää itse ikkunanpesua, mutta vuoden päästä tilataan taas ammattilaiset!

Muuten harrastin sellaista, mikä yleensä tehdään keväisin: vaihdoin kukkiin multia. Olen aina tehnyt sen niihin aikoihin, kun on ollut riittävästi lämmintä ulkona. En jaksa peuhata multien kanssa sisällä. Ulkona se käy paljon helpommin.

Arvonta

Ja lopuksi päätän pitää arvonnan kaksivuotisen blogin pitoni kunniaksi (16.6). Arvontaan voi osallistua kertomalla blogistani jotain tai sitten entiseen tapaan kirjoittamalla vaikka hei. Arvontapalkintona on jotain, mikä löytyy tuolta kaaosmaisesta askarteluhuoneesta. Palkinto voi olla lankaa tai ei, käsitöihin liittyvää tai ei, isoa tai pientä tms. Uutta kylläkin, mutta minulle tarpeetonta. Juhannussiivous on edessä. Arvonta-aika kestäköön perjantaihin 20.6. kello 24.oo saakka.

Mutta tällaista tällä kertaa. Uusi viikko alkakoon. Näillä näkymin rehunteon merkeissä.

24 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

KIPpailla voi kotonakin. Minä olin ensimmäistä kertaa kutsuttuna mukana. Muulloin neulon missä milloinkin.
Mukavaa juhannuksen alusviikkoa ja lopuksi se hei =)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut parivuotiaalle blogillesi :)
Minä KIPpailin kotkassa, jossa tuuli tuiversi... Mutta onneks ei satanut.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea parivuotiaalle blogille!
En minäkään pääsyt KIPailemaan piti mennä mutta tuli mutkia matkaan:)

Kirsi kirjoitti...

onnittelut blogille! Oisko jo ensimmäisen uhmaiän aika.

Heinäkuussa tavataan meillä. Lupasin pitää pienet bileet.

Olen muuten pään tyhjennys kierroksella. Ongelmia tuon miehen kanssa. Saattaa olla että valvoskelen ensi yön.

möhönasu kirjoitti...

Onnea blogillesi! Minäkin vaihdan mullat vasta sitten, kun sen voi tehdä ulkona :)

marsu kirjoitti...

Mie sitten KIPpailin Ruotsin laivalla ja tulin nyt huutamaan hep, siis siihen arvontaan *virn*

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut kaksivuotiaalle! :)

Hyvää ja aurinkoista keskikesän aikaa!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea 2-vuotiaalle! Meillä ei ole vieläkään pesty ikkunoita. Peseskelen sitten remontin edetessä pikkuhiljaa.

Mervi - Lukuaikaa etsimässä kirjoitti...

Onnea blogille! Miehän luen aina blogisi päivitykset, vaikken joka kerta kommentoikaan. Mie kävin vaan moikkaamassa kippailijoita Joensuussa, kun oli kiire etsiä rippilapselle kenkiä ja toiselle lahjaa.

Stanna kirjoitti...

Minun KIPpailut jäi kans väliin kun ei viitsinyt ajaa niin pitkää matkaa ns "turhan" takia, meillä kun kuluu polttoainetta yli 5000 litraa joka kuukausi (kiitos miehen firman). Minäkin käyn aina päivitykset katsomassa, vaikka aina ei tulekaan kommentoitua. Sinun blogi on yksi suosikeistani.

Anonyymi kirjoitti...

Munkin piti lähteä mukaan KIP:in, mutta oli vähän muita asioita mielessä. Onnea parivuotiaalle blogille. Tätä blogia on aina ilo seurata =)

Sini kirjoitti...

Jaahas. Olenkin ihmetelly kun TAAS ainoo savonlinnalainen joka on päivittyny, on Kipakka. No mutta..kaikki muut ootte pudonnu mun blogilistalta, että eipä ihme ;).

Ihania noi aikasemmat kukkakuvat..ja lehmus-huivi, se on ihana. Mulla on vielä kesken ku en mitenkään voi tehdä vaan yhtä käsityötä..

Ja niin, tajusin eilen että anteeks!! Mulla on edelleen se kirja minkä lainasin sulta! En oo yhtään muistanu sitä ku nää neuletapaamisetkin on menny nyt mun osalta näin surkeesti. Toivottavasti ens kerralla pääsen jo :(.

Paidan sentään muistin maksaa :).

Sit oli jotain muutaki sanottavaa mut en kyllä nyt muista..Palailen kun muistan.

katja_helena kirjoitti...

Onnee taaperolle! Mie ootan jo kovasti siun apuja huivin suhteen. TOsin oon jo mielessäni sitä neulonu et pitänee kaivaa lankaa esiin ja kokeilla ymmästääkö tää pää mistää mitään.

KIPpaillessa oli mukavaa ja kiva kun olit hengessä mukana kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Mie luen kanssa tuota Lankapuoti-kirjaa (muun muassa). En mitenkään oo hurmaantunut siitä, mutta miulla on meneillään myös toisen tyyppisiä kirjoja. Lukeminen sujuu paremmin kun on jotain toisenlaista vastapainona. Onpas taas tosi selkeesti selitetty, mutta pääasia, että selittää :)

Harmi kun et tullut KIPpaamaan, mutta toivottavasti sitten heinäkuussa nähdään.

Anonyymi kirjoitti...

Kippailu jäi minultakin väliin, tosin flunssan takia. No onneksi huomenna on neuletapaaminen.

Mette (Mettuska) kirjoitti...

En minäkään mennyt kippailemaan kun oli omalla kylällä musiikkia tarjolla, pitihän sitä käydä kuuntelemassa. Tuon minttumaarin tahtoisin minäkin tehdä, osaisinkohan... Columbosta tulee niiiiin nostalginen olo! =D Kun ekaa kertaa miehen kanssa tutustuttiin niin juteltiin samalla kun sitä katseltiin, silloin vielä toisillemme vieraat *snif*
Onnea blogillesi!

Anonyymi kirjoitti...

TErvehdys täältä sateisesta Oulusta!

Olisipa ollut mukava päästä jotenkin tuohon KIPpailuun, mutta viettelin vaihteeksi syntymäpäivääni kotosalla kavereiden kanssa :)

Mukavaa ja toivottavasti lämmintä juhannusta!

Anonyymi kirjoitti...

Mua ahdistaa myös tunti Emmeä, niin kivaa kun se onkin... En jaksais olla viidestä seittemään television ääressä (mä kun katton Heartbeatinkin). Kauheinta oli perjantaisin, jolloin alkoi 7 Kingdom!! Eli tv:tä 5-8, HUH.

Villanne kirjoitti...

Onnea kaksivuotiaalle!

Anonyymi kirjoitti...

Heipsan ja onnea! Olen ihaillut täällä nykyään noita viime postausten kukkakuvia =) Minä en ole mikään viherpeukalo, joten pitää sitten tehdä virtuaalivierailuja muiden puutarhoihin; omassa kun ei paljon rikkaruohoja kummempia ole...

Anonyymi kirjoitti...

onnea blogillesi!!!

JaanaM kirjoitti...

Onnea!
Ja nyt voi toivotella jo hyvät juhannuksetkin!
Minä KIPpailin Seinäjoella, mutta enpä ole saanut aikaiseksi päivittää..

Anonyymi kirjoitti...

Onnea parivuotiaalle taaperolle :D Blogisi kuuluu vakiolukemistooni, koska kirjoitat hyvin ja postaat ihania kuvia. Jatka samaan malliin!
PS. Rapsutuksia koiruudelle :o)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ja rauhallista juhannusta!
T: Nonna