sunnuntaina, syyskuuta 28, 2008

Erilaisia urakoita...

Viikolla olleiden tapahtumien jälkeen on tullut tentattua lasten ajatuksia niin paljon, että jopa hikeentyivät minuun todella! Kuulemma kaikki on hyvin ja kertoovat kyllä, jos joku asia mättää. Eli en aio edelleenkään juosta vanhempainilloissa kyselemässä, mitä lapsilleni kuuluu, vaan kysyn ihan heiltä suoraan itseltään.

Tämäkin viikonloppu oli mukava ja kuten yleensä ihan mukavasti työntäyteinen.

Urakka 1

Oli eilen puutalkoot. Isäntä kävi tekemässä polttopuita ja lapset pinosivat puut liiteriin. Vähän naputtivat, kun kuulemma jotkut pääsevät muutamalla kottikärryllisellä, meillä tuodaan puita traktorin peräkärryllä ja usealla. No, hyvin ne puut kuitenkin paikalleen menivät, kun neiti E kuulemma kertoili tarinoita samalla, mm. Ali Baba -tarinan. Minä pyörähdin paikalla pikaisesti, kun yritin siivota taloa asumiskuntoon ja lisäksi lämmittelin uuneja. Täällä oli siis tosi kyyyylmä, kun ei kolmeen päivään ollut leivinuunissa tulta. Eikä sähkölämmitystä vieläkään ole laitettu päälle!

Urakka 2

Siivottiin muutenkin, mutta tulipa siivottua vihdoin askarteluhuonekin! Vielä siellä on vähän tavaroiden paikalleenlaittamista, mutta kuitenkin! Siellä mahtuu jopa kävelemään, mikä on minusta hienoa! :-)

Urakka 3

Ommeltiin neidin kanssa opiskelijakämppään verhot. Ihana, kun lapset ovat aina niin innokkaita omaan asiaansa. Itsellä kuuden verhon ompelemiseen olisi mennyt noin...hmmmm... vuosi. Teimme tiimityötä, minä neulasin ja tytär ompeli, joten nyt ne on sitten ommeltu! Ja kankaat ostettiin perjantaina.

Kuvat kankaista:Ja minun käsityöt

Eli sain sitten villaisen kaulahuivin neulottua. Tässä pestynä: Viron villan tuoksu on melko voimakas. En jaksanut sitä pingoittaa tuon paremmin. Mallina on Morning Surf Scarf.

Lisäksi virkkasin neiti E:n valitsemista langoista hänelle oikein "nuorisopöytäliinan". Eli ei mikään pitsiliina vaan reilu villaliina pöydälle!
Täällä muuten on jotain kivaaaaa!!!!!


Ja nyt olis kyllä jatkettava urakointia silityksen muodossa! Kodinhoitohuoneeseen on kertynyt jo jonkinlainen kasa silitettävää.

Eikä oikein suomalaiset kuskit vakuuttaneet formuloissa! Paitsi Rosberg! Oli siis tänään suomalainen. :-)

7 kommenttia:

david santos kirjoitti...

Very nice!!!
Congratulations!!!

Päivi kirjoitti...

Onpas hyvännäköinen huivi! ToDo-lista kasvaa taas... Samat puuhommat meilläkin edessä, taitaa vaan äitikin joutua osallistumaan:)

MarjutJ kirjoitti...

Vau, että olette urakoineet,

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Vai että sonnin kuvia! No katsotaan, tarttis löytää vain sopiva malli maalaukseen :)
Tykkään muuten tuosta villalankapöytäliinasta. Täytyisköhän kokeilla kans...

Marjo kirjoitti...

Miulla on eka syksy piitkään aikaan kun ei oo puuhommia! Nautin. Vaikka oma ilonsa on puuhommistakin, mutta tauko tekee terää välillä.

Ihana tuo tekemäsi huivi. Muuten bongasin siut tänään jostain muualta kuin auton ratin takaa :)

Mrs.Marple kirjoitti...

Syyskuu on ohi!

Käytkö kirjoittamassa miten meni ja miltä kuukausi tuntui, sekä vastaamassa muutamaan kysymykseen.

Kiitos!

stanna kirjoitti...

Puuhommat on meillä onneksi hyvällä mallilla, kunhan jaksais aina kottareilla lykätä pannuhuoneeseen (kun liiteri on ihan liian kaukana että hakis aina kassilla sieltä) meillä kun on puulämmitys tukenaan öljy jota ei nykyisillä hinnoilla paljon poltella.
Silitys: se on minulle ihan vieras juttu, minä olen tullut siihen tulokseen että silitystä kaipaa vain vaatteet jotka laitetaan päälle juhliin tai johonkin muuhun viralliseen tilaisuuteen. Joskus ennen pojan syntymää silitin vielä omat paidat ja lakanat, nyt olen tullut siihen tulokseen että sekin on aika turhaa. Luulin että kun muutamme uuteen kotiimme jossa on oikein khh ja siellä integroitu silityslauta niin silitys olisi jotenkin mukavanpaa ja sitä tulisi harrastettua enemmän. Totuus on kuitenkin se että silitys loppui lähes kokonaan kun siellähän ei ole televisiota jota katsellessa voisi silitellä, siis kuka nyt jaksais vaan silittää ja katsella vieressä vuoroaan odottavaa vuorta?!?