maanantaina, huhtikuuta 13, 2009

Jotenkin mulle ei vaan sovi pitkät pyhät

Minulla on aina niin suuria kuvitelmia, mitä ennättää tekemään, kun on monta pyhäpäivää peräkkäin ja sitten minä aina petyn, kun pyhät ei menekään niin kuin pitäis! Tai sitten minä kuvittelen, että pitää huilata eikä sekään onnistu. Joka päivä on kuitenkin pitänyt pestä pyykkiä ja laittaa ruokaa ja siivota ainakin vähän jotain paikkoja. Ja taas on tullut syötyäkin ihan liikaa eikä ole tullut liikuttua niin kuin olis pitänyt ja tuntuu etten ole saanut muutenkaan mitään aikaan! Ja muutenkin on ihan pläääh olotila... Ollut kyllä jo pitemmän aikaa...

Perjantai meni siis siivoten ja pyykäten. Tuli vihdoin vaihdettua uudet istuinpehmusteet keittiön tuoleihin. Kummallisinta oli se, että likaisin tuoli oli se, jossa meidän perhe ei yleensä istu. Se on pöydänpäätuoli, jossa istuu monesti vieraita! Ja meillä käy erittäin harvoin vieraita.

Lauantaina kävin vanhempieni luona ja samalla ruokakaupassa. Nyt minä taas muistan, miksen niin kauheasti jaksa käydä kylässä, kun joka kerta saa kuulla samat jutut: kyllä sitä ruokaa saa ulkomailtakin ja halvalla ja kyllä se on kauheata, kun muut maanviljelijät tekee niin paljon töitä (siis ei meidän paikassa, joudanhan minäkin käymään vieraassa työssä...) ja kyllä se loppuu maidontuotanto Suomesta, joten meille ei enää tule vasikoita... No, pakko tässä vaan on vielä jotenkin sinniteltävä. On se hyvä, kun suvussa ei ole enää muita maanviljelijöitä!

Sunnuntaina päätin sitten pitää vapaapäivän: eli pesin vain kaksi koneellista pyykkiä enkä imuroinut! Ja virkkasin. Aloitin jo kolmannen työn. Siis jotain outoa on tapahtunut, yleensä teen edelliset valmiiksi ennen kuin aloitan uuden! Nyt aloitin virkkaamaan tyttärelle toppia. Taitaa kyllä mennä uusiksi.

Katottiin myös neiti E:n kanssa Katherine Heiglin elokuva 27 dresses - hääkuumetta. Sehän olikin ihan hyvä! Oikeastaan yllättävän hyvä, vaikka tietty loppu oli taasen ennalta arvattavissa. Tänään meinasin katsoa Mehiläisen elokuvan ja Pingviini-elokuvan (en muista nimeä!). Ja joku päivä pitää käydä ostamassa Matka 80 päivässä maailman ympäri. Sehän tuli muistaakseni perjantaina ja minä luulin, että olen sen katsonut ja sitten kun aloitin katsoa sitä puolen välin maissa, niin hokasin, etten olekaan katsonut sitä aiemmin. Onneksi noita vanhoja dvd:tä saa ihan muutamalla eurolla, niin voin investoida siihen. Kun poikakin sanoi haluavansa katsoa sen.

No, ruokaahan sitä on taas tullut väännettyä. Mitä muuta pääsiäisenä syödään kuin mämmiä ja lammasta... Lammastahan meillä ei nyt sitten ollutkaan, kun en saanut enää kotimaista lammasta, mutta broileria syötiin lauantai-iltana. Eilen tein sitten tähteistä erilaisia versioita, kuvasin täytetyt tomaatit ennen uuniin laittoa. Tomaateissa siis alla nokare savulohta, sitten ohra-ruissekoitusta, herkkusieniä, loraus kermaa ja jotakin sulatejuustoa (sieltä jääkaapin takaosasta löytynyttä, mutta ihan hyvää vielä!) ja päälle musta leima Emmentalia, jota meillä käytetään nykyisin pastajuustona. Parmesania en olekaan aikoihin ostanut. Lisäksi tein lopusta savulohesta piirakan, jossa suht samoja täytteitä kuin tomaateissakin. Sitä syötiin illalla salaattien kanssa.

Savulohta syötiin myös noiden marmoroitujen munienkin kanssa. Tein viimeisistä munista salaatin, jossa munat, lohta, lehtisalaattia, suolakurkkuja ja fetajuustoa. Hyvin kelpasi. Nyt en taas vähään aikaan osta kalaa. Kala on hyvää, kun sitä ei ole joka päivä tarjolla... :-)

Mitähän sitä tänään syötäisiin? Taitaa mennä lihamurekkeen puolelle. Jos täyttäis sen keitetyillä kananmunilla...

4 kommenttia:

Nia kirjoitti...

Tiedän tunteen, mullekkaan ei pitkät pyhät kamalan hyvin sovi. Ehdin kyllästyä olemiseen ja alan kehittää kaikenlaista puuhaa:D

Siitäkin huolimatta.. rauhallista pääsiäismaanantaita sinulle:)

intsu kirjoitti...

Minullekaan ei jotenkin pitkät pyhät sovi ja on kummallista,kun viikon tylsin päivä muutenkin on sunnutai! Mä aina viikonloppua odotan ja lauantai on paras päivä,mutta sunnuntai niin tylsä. Meilläkin eilen syötiin savulohta:) Nyt mulla on pakastimesta otettuna kaslerlihaa sulamaan ja siitä ateria tänään.

MarjutJ kirjoitti...

Minulla on vähän sama juttu! Koskaan ei ole tyytyväinen pyhien jälkeen. Kaipa sitä lataa niihin liikaa odotuksia.

Kirsi kirjoitti...

Taisin saada tämän mahataudin ihan työpaikan etuna. vielä siis koneella kukun. vaikka pitäisi mennä huilimaan.