keskiviikkona, huhtikuuta 22, 2009

Minä olen nyt vaan vähän väsynyt...

Jotain olen saanut aikaiseksi ja jotain olen jättänyt tekemättäkin, mutta nyt on iskenyt niin mahdoton väsymys taas kaikkeen, ettei ole tosikaan.

Sen verran sain aikaiseksi, että aloitin ns. kevätsiivouksen ja vein tänään kirpparille kolme suurta laatikollista tavaraa! Ja huomenna aion vielä viedä lisää.

Mietin tässä eräs päivä, että kun puhutaan niin paljon työpaikkakiusaamisesta, niin milloin maanviljelijöiden kiusaaminen voitais lopettaa ja miten. Olen ollut nyt 17 vuotta itse emäntänä ja sitä ennen maanviljelijän tytär ja koskaan se ei tunnu loppuvan! Tässä jo miettinyt, että ketä ammattiryhmää voisin todella alkaa haukkua jatkuvasti vuodesta toiseen esim. valtion elättinä, jotka eivät osaa tehdä mitään oikein. Valitettavasti ensimmäisenä tulivat mieleen opettajat, sairaanhoitajat, valtion virastojen työntekijät, siivoojat... Eikös nekin elä verovaroilla eli tukiaisilla ja niiden työt voitais lopettaa! Kyllä ulkomaalaiset tekee työt paljon paremmin ja halvemmalla! Tai ainakaan niille ei pidä missään tapauksessa ostaa uusia työkaluja eikä työvaatteita eikä muutakaan, mitä työssään tarvitsee. Ei ennen vanhaankaan mitään tarvittu! Ja vielä kaiken huippu, että meitä maanviljelijöitä voidaan tulla jopa haukkumaan meidän kotiimme! Juu, ei meillä todellakaan töitä tehdä, meillä vaan loikoillaan päivät pitkät...

Minua vaan väsyttää nykyisin...

8 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Mummo ja Pappa olivat maanviljelijöitä. Vietin kaikki lomani (paitsi joulun) isän lapsuudenkodissa, joka myös oli toimiva maatila 90-luvun alkuun asti. Rankkaa työtä, ympäri vuoden.

Mutta kyllä kiitos meitä opettajiakin on kiusattu jo ihan tarpeeksi... Tällä hetkellä ärsyttää kamalasti (enkä varmasti ole ainoa) kun valtion johto puhuu vaan tulevasta työvoimapulasta hirmuisena peikkona ja meillä yritetään etsiä opetustunteja kääntämällä kaikki mahdolliset kivet ja kannot. Ettei tartteis laittaa ketään pois.... Voi kun keuruulaiset tekisivät enemmän lapsia!

Pami kirjoitti...

Niin, huomasithan Villasukka, että olen myös maatalousalan opettaja. Ja olen aikoinaan ollut myös peruskoulun opettajana, joten kun yhdistetään kaksi valtion rahoittamaa ammattia, niin ehkä sitä vaan väsyy...

Inkivääri kirjoitti...

Joo, on se kyllä kumma, että immeiset ei ymmärrä, että viime kädessä ne tukiaset vaikuttavat ruuan hintaan.

Eivätkä huomaa katsoa tuottajan saamaa hintaa - jos huomaisivat he myös näkisivät, että jos joku vetää välistä se ei ole viljelijä.

Meillähän on metsätila enemmän kuin viljely ja se on kanssa aina hampaissa. Ajattelin juuri jonain päivänä postata niistä puupelloista...

Kun ei käsitetä, että kangasmaalla kasvaa mäntyä ja vaan mäntyä ihan luonnostaankin, sitten kun puut ovat isoja.

Että rehevillä mailla kasvaa lehto, joka muuttuu kuusikoksi ihan luonnostaan - kuusi kasvaa varjossakin ja lopulta isoksi kasvaessaan varjostaa muut pois.

Eivät ymmärrä vaikka etelässä hoitavat lehtojaan karsimalla kuusikkoa, ettei se kasvaisi liian suureksi varjostaakseen sitä hienoa suojeltavaa lehtoa.

Sekin on vähän kumma - onko se sitten suojelua, että ei anneta alueen kasvaa luonnostaan omaan mittaansa? Lehdon kohdalla se on sallittua, mutta jos hoidat omaa talousmetsääsi niin, että se kasvaisi vähän nopeammin, se onkin väärin.

On se niin väärin ja ymmärrän, että se väsyttää!

Opettajia kyllä säälin myös. Heitä haukutaan kaikesta ja monessa kunnassa näyttää siltä, että kunnantalolta ei lomauteta, mutta opettajia voidaan lomauttaa kunnantalolaisten mielestä...

Nia kirjoitti...

VÄsymystä on täälläkin havaittavissa. Tsemppiä ja aurinkoa sinulle lähettelen:)

MarjutJ kirjoitti...

Kevätväsymys taitaa olla vallannut koko blogiyhteisön, koska joka puolella on väsyneitä/kyllästyneitä. Allekirjoittanut on myös väsähtänyt tosin kyllä ympäri vuoden.

Tsemppiä sinulle ja muillekin maanviljelijöille!

Kirsi kirjoitti...

Pieneksi piristykseksi haastoin sinut. Kurkkaa blogiini.

Nna kirjoitti...

Tsemppiä ja jaksamista kevääseen. Teette todella tärkeää työtä ja monesti satokautena vielä tooosi pitkää päivää, kun muut lomailee.

Villasukka kirjoitti...

Kyllä, olen huomannut sinut opettajakollegaksi ja välillä hämmästyttää kuinka sinä jaksat.

Jotenkin tuntuu, että jokainen (tai no, onhan niitä sellaisia fiksuja ja avarakatseisiakin) katselee maailmaa oman napansa kantilta. Eli oman perhetilanteen, omien harrastusten ja oman ammatin kantilta. Itsekin saan herätellä itseäni huomaamaan, että kaikki eivät harrasta käsitöitä (meidän lintubongari oli tosi harmissaan tänään kun kesken työpäivän tuli tekstari, että "nyt ne menee!!!") ja osalla ihmisistä ei voi niistä edes puhua kun ne saa näppylöitä. Tai se miten ihmiset olettavat, että perheettömällä on aina aikaa kaikelle ja siis suostuu automaattisesti kaiken maailman toimikuntiin ym. Yritän siis opetella olemaan vankka ei-ihminen - ajoittain edes ;)