perjantaina, huhtikuuta 16, 2010

En ole vielä lukenut sitä digifotokoulu -kirjaa...

Eilen olis ollut hyvä päivä kuvata, kun aurinko paistoi niin kauniisti, mutta enhän minä ennättänyt, kun tulin vasta seitsemän maissa kotia ja läksin vielä auttamaan isäntää navetalla, kun uudet sonnipojat tuli taloon.

Eilen olikin kiva päivä muutenkin: käytiin opiskelijoiden kanssa yhdessä robottinavetassa ja yhdellä isolla lihanautatilalla. Tilanväet olivat tosi mukavia ja tuli taas mietittyä, miten hyvässä hoidossa nykyisissä tiloissa eläimet ovatkaan. Saavat vapaasti käpötellä ja on paljon ruokaa edessä. Kannattaa käydä tutustumassa, varmasti laskevat katsomaan, kun lupa kysytään ensin. Mietittiin just noita luvattomia navetoihin menijöitä, että kun ei voi oikein oviakaan laittaa lukkoon. Jokaisessa navetassa on useampikin ovi ja monesti ne ovat auki vähänkin lauhemmilla keleillä ja mitäs sitten, jos tulee vaikka tulipalo. Ja kun kukaan ei ole kertomassa asioiden oikeata tilaa, niin voihan navetasta aina kauhukuvia saada. Nytkin yhdessä sairaskarsinassa makasi hoidossa oleva sonni ja oli todella surkean näköinen, mutta sitä eläinlääkäri oli just edellisenä päivänä käynyt hoitamassa ja toivottiin hartaasti, että sonni siitä vielä virkoaisi!

No, mutta sitten näihin käsitöihin: yksi on valmis! Eli keskiviikkoiltana sitten ompelin saumat ja eilisen päivän tunika oli kuivumassa. Tuota helmaa piti vähän kastella. Muuten tuo oli yllättävän hyvä päälläkin, voisin vaikka sanoa, että tykkään. Kunhan neiti E tulee kotia ja aurinko paistaa, niin vois ottaa kuvan vaikka päälläkin. Nyt ei onnistu peilin kauttakaan, kun on niin synkkää.
Tunika on neulottu Puro Batikista, joka oli yllättävän hyvä lanka. Lankaa meni M-kokoon (joka oli siis sopiva mulla) 725 grammaa. Ohje löytyy Novitasta kevät 2010. Vähän pitää vetää tuossa joustinosassa vatsaa sisään, mutta muuten hyvä :-)

Vaan nyt on aloitettava taas työhommat ja nuo vasikkakortitkin pitäis naputella eläinrekisteriin. Poika S on ajamassa Mikkelissä kevarikortin käyttöosiota, äitiä jännittää taas enemmän kuin lasta. Kevarikin on jo ostettu ja siihenhän ne minun yöunet taitaa mennäkin!!!

Mutta hyvää loppuviikkoa itse kullekin

Pami

3 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Nätti tunika! Pitää sitten varmaan odotella niitä päällä kuvia:) Mukavaa viikonloppua!

Stanna kirjoitti...

Tuosta tuotantoeläinten pidosta. Eräänä päivänä juuri puhuttiin ystävän kanssa (heillä on vuosi sitten valmistunut 120 lehmän robottinavetta) että kyllähän sieltä navetasta saa otettua kuvan omaan tarkoitukseensa sopivaksi. Heilläkin kun on sairaseläimille oma alue, jos vain niitä kuvaa niin tietenkin antaa sellaisen kuvan kuin eläimet olisi huonokuntoisia. Eräänä päivänä tästä aiheesta oli keskusteluohjelma, jossa eläinaktivistit syytti lihanjalostajia vääristelystä kun he näyttävät vain onnellisia eläimiä, eikös aktivistit tee juuri samoin näyttäessään vain niitä kaltoinkohdeltuja ja sairaita?

Susu kirjoitti...

Joo noi eläinjutut on vahan niinkuin tilastot - saadaan näyttämään siltä kun halutaan...

Kauniita neuleita tuossa ylemmässä postauksessasi! Ja moni on kertonut että Poro tosiaan paranee kun sen pesee.