keskiviikkona, lokakuuta 20, 2010

Ja sitten arpajaisvoitto

Eli voitin Lampaan pitämissä arpajaisissa lankaa. Ihania!!! Pitäisköhän pitkästä aikaa lototakin!! Nyt on kyllä vähäksi aikaa tuo käsityöinnostus näköjään uuvahtanut, mutta ehkä se tästä taas nousee...

Sen verran olen saanut tehtyä, että vihdoin ompelin uudet verhot makuuhuoneeseen. Sain ne eilen ikkunaan vasta pimeän tultua ja silloin en enää viitsinyt kuvailla. Tänä aamuna on sitten niin sateinen ja synkkä päivä, ettei vieläkään viitsi kuvata. Eilen olikin ihana aurinkoinen päivä ja vaikka itse ompelinkin verhoja ja laitoin ruokaa, niin ihanat lapseni haravoivat ja poistivat perennat törröttämästä. Eli nyt on melkein syystyöt tehty pihamaalla.

Mutta nyt kirjakatsaus. Olen ennättänyt ja jaksanut jopa lukea useammankin kirjan.

Huovinen Veikko, Havukka-ahon ajattelija: Ei tuota kirjaa ihan turhaan ole kehuttu. Todella mielenkiintoinen ja upeat luontokuvaukset. Kuulemma elokuvanakin ihan hyvä. Täytyypä yrittää katsoa jossain vaiheessa.

Davis Kaarina, Irti oravanpyörästä: Juu, mielenkiintoinen ja sai jopa minut innostumaan suuremmasta kasvimaasta ensi kesänä! Onneksi sinne on vielä piiiitkä aika, joten innostus voi jopa hiipua... Olihan tuossa kirjassa ihan mielenkiintoisia ajatuksia, mutta maataloudesta ollaan kyllä Kaarinan kanssa ihan eri mieltä. Minua eniten vaivasi hänen kirjoituksensa mm. nautakarjasta, miten se aiheuttaa ilmastonmuutosta ja sitten kuitenkin kyseltiin, että missä laiduntavat lehmät. Juu, Suomessa lehmien määrä on niin huimasti vähentynyt, ettei niitä välttämättä todellakaan enää näe. Meidänkään kylällä ei ole enää yhtään lehmää ja melkein 20 vuotta sitten oli ainakin 8 talossa. Jos maatalouden kannattavuus ajetaan alas, niin ei kai kukaan huvikseen lehmiä pidä. On ne sen verran sitovia! Sitäpaitsi nykyisin on pakko laiduntaa lehmiä vähintään 60 vuorokautta, joten jos lehmiä on, niin kyllä niitä laidunnetaankin. Lisäksi Kaarina kritisoi pihatoita, jotka siis ovat niitä, joissa todella otetaan huomioon eläinten hyvinvointi.

Enäkoski Ritva, Halu, hinku ja haba eli miten bodaan kantin kestäväksi: Olen aina tykännyt tämän kirjailijan tyylistä. Kevyesti täyttä asiaa. Kirja on vanha, mutta silti niin kovin ajankohtainen. Oikein hyvä elämäntapakirja.

Lisäksi tuli katsottua pitkästä aikaa yksi elokuvakin Haarautuvan rakkauden talo. Juu, ei ollut minun mieleiseni. Jokin tuossa elokuvassa tökki, vaikka oli siinä joitain hauskojakin kohtauksia. Ehkä... :-)

Että sellaista tällä kertaa... Palaillaan, toivottavasti seuraavan kerran käsitöiden merkeissä!
Pami

1 kommentti:

Marjut kirjoitti...

Havukka-ahon ajattelijan luin joskus murrosikäisenä ja olin silloin liian nuori ymmärtämään sitä. Pitäisi varmaan lukea uudelleen.