perjantaina, tammikuuta 21, 2011

Lisää paljastuksia :-)

Siis on aivan ihana tietää, että joku todella tykkää minun blogistani!!! Sain Minnalta nämä tunnustukset, jotka aina ilolla otan vastaan!!

Koska näiden tunnustuksien jälkeen pitää kertoa 7 faktaa ja olen jo aika monta kertaa itsestäni kertonutkin, niin nyt laitan kuvien kera paljastuksia. Näitä on muuten enemmän kuin 7! :-)

1. Asumme isossa maalaistalossa, jota laajensimme ja peruskorjasimme viimeisen kerran vuosina 2002-2003. Ja meitä tällä hetkellä talossa asuu 3. Eli jos taas menemme siihen minun kirosanaani "ilmastonmuutos", niin olemme suuria muutoksen aiheuttajia. Tästä asiasta muuten tyttäreni joutui "kärsimään" yläasteella, kun siellä tehtiin niitä testejä, että miten aiheutat ilmastonmuutosta. Olipa muuten homma puhua tytär uskomaan, että kyllä täällä maalla vaan on tilaa asua ja olla ja että koska kuitenkin lämmitämme puulla, niin ei se ole niin kauheaa. Lisäksi tyttäreni sai kuulla siitäkin, kun silloin erehdyimme käymään lentokoneella lomalla. Ja sen jälkeen minä olen ollut erittäin kriittinen moisille puheille. Kyllähän yläasteelainen saadaan sekaisin noilla puheilla!! Onneksi tytär lopetti asioiden miettimisen ja puolustaa jopa naudanlihantuotantoa! :-)

2. Mutta sitten niihin  kuviin: tässä minä teen ristipistotöitä ja ompelen. Huone on pieni, aikoinaan isosta tuvasta lohkaistu ja kulkee nimellä askarteluhuone tai äiskän työhuone. Yleensä huoneeseen viedään ne tavarat, mistä ei tiedetä, mitä niillä tehdään. Tähän huoneeseen kerätään myös kaikki kierrätettävä ja kirppistavara.
2. Tämä tuoli sijaitsee tuvassa ja on minun neule- ja virkkaus- sekä televisionkatselutuoli. Pienelle tarjoilupöydälle ängetään sitten kaikki tarvittava. Tuo helmitaulu pöydällä on minun kerroslukumittarini. Erittäin kätevä. Haluaisin kyllä sellaisen vanhan mallisen, mutta tuo on lapsilta peritty.
3. Tässä minä bloggaan ja kun kehuin pöytäkonetta, niin yksi hyvä asia on suuuuuri näyttö!! Tämä on meidän toimistohuone, joka aikaisemmin oli lastemme yhteinen huone ennen kuin heille tehtiin omat huoneet. Ja tämä huone on täynnä maatalousaiheista paperia ja kirjallisuutta. Ja sitä nykyisin riittää!!
4. Tässä on minun sonnilaumani. Isännällä on vähän isompi tuolla navetan puolella :-). Näitä keräilen ja aika monesti joko omat lapset tai muut vieraat asettelee näitä. Näiden paikka tällä hetkellä on keittiön hellasaareke, mutta jos tuo lauma kovin kasvaa, niin sille on etsittävä uusi laidunnuspaikka. Vaikka paikalla on muutama vasikkakin, niin lehmät...
5. ...ovat kaapin seinällä. Meillähän ei ole lehmiä, vaan vasikat tulevat meille noin kahden viikon iässä. Mutta lehmäkortteja keräilen sitä mukaa, kun niitä minulle lähetetään tai näen joitain kivoja lehmiä. Nämä kortit ovat  siis toimistohuoneen kaappien päädyssä.
6. Ja sitten niitä enkeleitä - ja kissojakin. Enkelit lentelevät meillä ympäri taloa, joten tässä kuva meidän pianon päältä salista. Tässä jouluenkelikuoro...
...ja tässä sitten muina aikoina olevat enkelit. Onneksi aloin kuvata, niin muistin jouluenkelit korjata kaappin laulamaan. Tuon kissajutskan tuohon pianon päälle virkkasin jo joku aika sitten. Linkki ajankohtaan on tässä.
7. No, nyt nää kuvat on väärinpäin, mutta menköön. Eli tässä on kuva minun lukupaikastani. Meillä on iso makuuhuone, joka jakautuu nukkumiseen ja sitten tähän lukunurkkaukseen. Tuon pöydän vasemmalla puolella on lipasto ja tuolin oikealla puolella on sänky yöpöytineen. Kuvanottokohdalla on ovi ja siitä lähtee seinällinen komeroita. Kun niitä laitettiin, niin isäntä tuumasi, ettei niitä koskaan täyteen saada!!! Arvatkaapas onko ne täynnä... :-)
8. Ja sitten lisää niitä kissoja. On niitä muuallakin, mutta tähän olen keräillyt mm. ulkomailta tuliaisiksi tuodut tai saadut kissat. Tuossa lasitiili-ikkunalla on sitten kissat, jotka ovat viinipulloja. Valkoista pulloa vielä havittelen. Sellaisenkin olen nähnyt. Nuo kaikki ovat siis erivärisiä.
Ja kuten monella muullakin kerralla, en nyt jaksa kierrättää tätä eteenpäin. Paljon on ihania blogeja ja kaikki jotka ovat kommentoineet blogiini, ovat suosikeissani ja te kaikki ansaitsette nuo plakaatit. 

Että sellaista! Mutta sitten loppuun ristipistotyöni. Vielä siinä on tekemistä, mutta tuossa vaiheessa ollaan. Ja tuon takapuoli ei ole enää siistin näköinen, kun mokomassa on tiplu siellä, toinen täällä, joten pääteltäviä lankoja on ollut paljon. Lisäksi olen jo alkanut vähän "hyppimäänkin". Tauluksihan tämä meneekin...

Olen tässä pari päivää sähköpostitse lähettänyt pinaattitunikan ohjetta eteenpäin. Alkaa tulla painetta kokeilla itsekin tuon tunikan tekoa. Ehkä teen kesäksi, kunhan löydän kivan langan. 

Mutta nyt hyvää perjantaipäivää toivotellen Pami lopettaa puminat tältä päivältä.

4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Hieno ristipisto; minun pistelyni ovat toistaiseksi jääneet siihen yhteen.

Susu kirjoitti...

Kaunis pistely on tulossa. Tuo kissajutska pianon päällä on ihana. Voi kun minäkin...mutta kun virkkuukoukku ei vaan sovi hyppysiini!

♥ Hannele kirjoitti...

kiva käsityönurkkaus, kotoista teillä

sirimi kirjoitti...

Kaunis ristipistotyö valmistumassa!
Sinullahan on oikein kunnon käsityö- ja askartelutila. Kivoja keräilykohteita nuo sonnit ja enkelit. :)