tiistaina, kesäkuuta 12, 2012

Eilen oli vielä aurinkoista...

Illalla alkoi sataa vettä ja on sitä nyt tullutkin koko tämän aamun. Mutta isännän mukaan iltapäivällä taas paistaa aurinko. No, nyt aamusta ei tarvitse tehdä pihahommia. Eilen tulikin tehtyä oikein innolla - ja sen huomaa jaloista ja selästä :-)). Ja muutamista hyttysenpaukamista. 

Pihapihlaja sai eilen kantaakseen tulitikkukaktuksenkin. En muista mikä tuon kasvin oikea nimi on. Olen sitä joka vuosi pitänyt ulkona kesän ajan. Sammakot ja sorsat ovat olleet jo pidemmän aikaa tuon puun rungoilla.
Joo, ja ei ole vielä saatu verkkoa lietesäiliön ympärille, kun siihen tulee sellainen kunnon teräsverkko ja se ei olekaan ihan yksinkertainen laittaa. Pientä pelkoa on, että meidän Oiva-poika on kanssa jäänyt lietesäiliöön, kun ei sitä ole näkynyt pariin viikkoon. Kerranhan sekin sinne hyppäsi, mutta saatiin pelastettua. Ansa-siskoa en ole nähnyt lietesäiliön lähellä. Ansa onkin sellainen minun kissa, että pyörii jatkuvasti kaverinani. Yleensä on sisällä.
Eilen kävin kirkolla ja satuinpa näkemään kukkakauppiaat torilla!! Tämä amppeli on menossa mökille. Kysyin, että selviääköhän, kun ei joka päivä välttämättä käydä mökillä, niin kauppias tuumasi, että se kestää kuivuutta, märkyyttä, tuulta, myrskyä, sadetta ja mitähän vielä luetteli. No, täytyy viedä takaisin, jos ei kestäkään :-). Tuo keltainen kukka on nimeltään rusokki.
Sitten pitkästä aikaa ostin tupakkaa.
Ja vihdoin sain laitettua kasvimaan. Eli tänä vuonna laitan kaikki noihin laatikoihin. Taas löytyi yllättäviä juttuja meidän paikasta eli noita kuormalavojen reunoja eli kuormalavan kauluksia. Sen minä olen tiennyt, että meillä on paljon itse kuormalavoja, mutta nuo reunat ovat olleet vähän piilossa. Nehän on tosi näppäriä kasvimaahommiin. Toiseen laatikkoon tuli jo sipulia ja hernettä, toiseen punasipulia. Tuossa pienimmässä on parsakaaleja, jotka ei kyllä oikein ole viruneet eikä vanuneet. Taitaa olla vielä liian kylmä.
Aitan vieressä on vanha keittiön penkki, mutta ei siinä taida mahtua istumaan. Tuossa puulaatikossa on timanttikukkaa. Minulle se on uusi tuttavuus, mutta kauniita kukkia siihen tulee.Tuossa kengässä olevasta miljoonakellosta kukkakauppias tuumasi, että eikö olekin komia rentukka! :-) Pakkohan se oli sitten ostaa!
Ja vanha savustuspönttö sai petuniat kannettavakseen.
Ja sitten vihdoin viimein: ilmalämpöpumpun ulkoyksikön suoja. Kyllä tätä muutama vuosi odotettiinkin.
Onneksi joku on meillä kiinnostunut käsitöistäkin :-)
Mökkiä olen myös käynyt siivoilemassa. Lupasin, että kaverit saa käydä saunomassa, kun heillä on menossa kotonaan saunaremontti. Nyt on ainakin puhtaat ikkunaverhot!!
Mutta nyt olisi vissiin otettava ihan oikeasti tuo neule käteen. Siitä ei enää paljoa puuttuisi ja himottaisi jo aloittaa virkatun jakun tekeminen. Siihen on langatkin jo varattu. 

Sateisin tiistaiterveisin Pami

6 kommenttia:

eikku kirjoitti...

Kuormalavan kaulukset on näppäriä! Mä tein niistä kohopenkin kesäkurpitsalle ja yhteen laitoin salaattia!

Minä itse kirjoitti...

Siis tietysti kuormalavojen kaulukset. Yritin miettiä oikeaa sanaa kirjoittaessani, mutten sitä just silloin muistanut :-))

Auli kirjoitti...

Kurormalaojen kaulukset ovat minulle ihan outo asia, mutta ilmalämpöjuttu on aikalailla samanlainen kuin meillä

Anonyymi kirjoitti...

Ettei vaan olis pillikaktus siinä ensimmäisessä kuvassa?
-e-

Marjut kirjoitti...

Kätevää käyttää kuormalavojen kauluksia.

Päivikki kirjoitti...

Mie taas tykkään pihlajan tuoksusta, mutta tiedän olevani niitä harvoja...

Hienoja istutusalustoja kukille ja kasvimaan kasveille.