maanantaina, heinäkuuta 16, 2012

Kesätöitä

Jostain syystä olen tuntenut itseni todella ahkeraksi. Johtuiskohan se siitä, että tänä kesänä ei ole ollut niin järkyttävän kuuma kuin esim. viime kesänä, jolloin tunsin itseni todella laiskaksi. No, minulle on periaatteessa sama satoi tai paistoi, nautin kummastakin säästä ja mieluiten vuorotellen.

Yhden huivinkin sain nyt neulottua valmiiksi. Tämän huivin siis purin siinä vaiheessa, kun tuo keskiosa oli valmis. Siinä oli niin paljon virheitä ja olin neulonut sitä ihan liikaakin, joten purin kokonaan. Tämä huivi on Moda-lehdestä 3/2012, malli numero 11. Lanka on Schachenmayr SMC Egypto Cotton Color -lankaa kuten mallissakin ja puikot oli numero 4,5. Tuosta tuli kyllä ihanan pehmeä ja mukavan tuntuinen, mutta neulominen takkusi niin paljon, että voi jäädä vähän vähemmälle pitämiselle :-).
Viime perjantaina kävin viemässä kaverille heinäseipäitä ja vanhan ikkunan Savonlinnaan ja kävin samalla hakemassa tuon Mary Oljen Kauneimmat pitsit -kirjan. Kuulun sellaiseen vaihtoporukkaan, jossa vaihdetaan, annetaan tai vastaanotetaan tarpeellista (ja välillä tarpeetontakin). Heinäseipäät vaihdoin kahvipakettiin ja tuon kirjan kahteen suklaapatukkaan. Ja kun kaupungissa kävin, niin pitihän se poiketa myös kirjakaupassa. Tässä pelkästään käsityökirjat ja -lehdet. Ostin kolme muutakin kirjaa, ale kun oli :-).
Sitten vähän taas kukkakuvia. Tässä on meidän sisääntulorappuset.
Rappusten vieressä kasvaa muistaakseni piippuköynnös ja joku kärhö. Kuka niitä mihinkään ylös pistää, mitä sitä maahan istuttaa :-).
Niistä heinäseipään tapeista tuli sitten yhden kukkapenkin reunus. Vielä noita tappeja tuolla on vino pino ja takaraivossa pyörii tuulikellon rakentaminen...

Tähän kukkapenkkiin on istutettu valkeaa ritarinkannusta, Clematis 'Hagley Hybrid' 2 kpl,  kevätvuohenjuurta (joka pelastettiin tuosta samalta paikalta rikkaruohoihin hautautuneena), päivänliljakin siinä on ja lisäksi laitoin akileijojen ja kulleron siemeniä. Saa nähdä lähteekö kasvamaan. Äidiltä saan vielä täydennystä syksymmällä tuohon penkkiin.
Meillä miehet ovat harrastaneet taimikoiden raivausta aina kun ei sada. Sateella sitten huolletaan raivaussahoja. Tässä poika S laittamassa terää kuntoon.
Että semmosta. Tämä päivä on ollut sekä sateinen että aurinkoinen. Nyt taidan jatkaa jakun virkkaamista.

Hyvää alkuviikkoa toivotellen
Pami

9 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kaunis huivi ja kauniita kukkasia!

Hepsi kirjoitti...

Kaunis huivi!

http://hepsi20.blogspot.fi/

Neili kirjoitti...

Kirjoitan niinkuin edellisetkin eli kaunis huivi.

Auli kirjoitti...

Tosi kaunis huivi ja tosi upea porras puhumattakaan kukista siinävieressä

TeSa kirjoitti...

Olet sinä ollut ahkera! Hieno huivi ja monenmonituista pikku myssäkkää.
Alekirjoista löytyy välillä oikeita aarteita, kun vain kaikista ostoistaan ehtis tekemäänkin jotain.
Virkkaamaan minäkin ajattelin mennä, kun ensinnä korjailin tytsin vaatteita.

♥ Hannele kirjoitti...

KIva sisääntulo.

Päivikki kirjoitti...

Kaunis huivi ja ihania kukkia.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Aivan ihana huivi ja oo mitä kukkia!

Susu kirjoitti...

Kaunis huivi! Ittekki kattelin tuota mallia "sillä silmällä" mut jos se on kert kenkku niin taidan jättää väliin. Teillä on niin kaunista siellä et kademielin katselen...
Tällä hetkellä kenkuttaa oma blogittomuus mut sain sun "päivän parhaasta" niin hyvät naurut et huomasin et turhaa kiukutella. Kiitos siitä;-)