keskiviikkona, huhtikuuta 11, 2007

Pakko päästä bloggaamaan...

No, käsitöiden puolesta ei siis ole mitään valmista, mutta tekeillä on kuitenkin jotain.

Mutta oli ihan pakko näyttää, miten paljon meillä on lunta just nyt. Tämänhän pitäisi sulaa viikonloppuna pois. Eipä ole asiaa pihatöihin...Tellun blogissa oli jokin aika sitten meemi, jossa kyseltiin käsityöläisen likaista ja sotkuista paikkaa. Meillä mies on tarkka, joten ihan tosi kauheata paikkaa en löytänyt ennen kuin tänään muistui taas mieleen: meidän talon ikkunan väliset!!! Itseäni inhottaa aina nuo jatkuvat kärpäset ja raadot tuolla ikkunoiden välissä! Teimme muutama vuosi sitten taloremontin ja mies valitsi ikkunat!!!!!!!!!! Jostain kumman syystä noihin väleihin sitten kertyy kaikenlaista vähemmän mukavaa ja arvatkaas, kuka pesee talon ikkunat! Johonkin olen vastauksen kirjoittanut, olisiko juuri Tellun blogi :-). Tämä ikkuna on juuri tämän ns. toimistohuoneen (tietokone täällä) ikkuna, jota tulee pestyä harvemmin. Muuten meillä kyllä riittäisi pölyä, mutta kun en osaa sitä kuvata. Ja pölyn määrä väheni, kun aikoinaan otettiin kokolattiamatot pois ja viime remontin yhteydessä laitatettiin ilmanvaihto. Eli mies "pyyhkii pölyt", kun vaihtaa ilmanvaihdon suodattimet!! Vai ei naiset ole ovelia :-)
Kauniimmaksi kuvaksi on laitettava erään herkkumme kuva: tyrnimarjakiisseli. Suosittelen jo värinsäkin puolesta, mutta on se myös ihan hyvääkin. Etenkin vaniljakastikkeen kera. Tätä syömme erityisesti pääsiäisenä, mutta muutenkin. Terveellistä ja lapsetkin tykkää. Minä pidän vielä erityisesti tuon värin takia. Kiisseli on tässä kuvattu teräskattilassa, mutta suosittelen lasiastiaa.
Ja sitten niihin käsitöihin. Ei nämä kokonaan vielä valmiita ole, mutta pistot ovat jo kuitenkin tehty. Alareunan vinot päärmeet vielä puuttuvat. Ehkä tänään...

Ihan tänne loppuun vielä kirjoitan löytämäni jutun. Joskus meinaan tuo pyykinpesu kyllästyttää....

...lue millaista se on ollut 100 vuotta sitten:
1. sytytä tuli takapihalle ja kuumenna sadevesi tynnyristä
2. järjestä pyykkisoikot niin, ettei savu tule silmiin, jos tuuli on puuskainen
3. liota kokonainen saippua kiehuvaan veteen
4. lajittele pestävät vaatteet kolmeen kasaan: yhteen valkoiset, toiseen värilliset, kolmanteen työvaatteet ja rievut
5. valmista tärkkiä sekoittamalla perunajauhoja kylmään veteen ja ohenna seos sitten kiehuvalla vedellä
6. pese likaisia kohtia pesulaudalla ja juuriharjalla. keitä. hankaa värillisiä, mutta älä keitä niitä, huuhtele vain pois ja tärkkää
7. ota valkoiset vaatteet luudanvarrella pois kattilasta, huuhtele ne ja kasta ne sitten sinitärkkelykseen
8. levitä keittiöpyyhkeet nurmelle kuivumaan
9. kaada huuhteluvesi kukkapenkkiin
10. kuuraa kuisti kuumalla saippuavedellä
11. mene vaihtamaan yllesi puhdas puku, harjaa tukkasi, keitä kuppi kahvia ja istuudu sitten hetkiseksi keinutuoliin lepäämään ja huokaamaan helpotuksesta

Nämä olivat kesäisen pyykkipäivän ohjeet, osaat varmaan itse kuvitella miten se tehtiin talvella. Osaathan?

Ja jos ketä ärsytti tuo äskeinen, liityn osittain joukkoon!! Joskus tuntuu, että liian usein saa kuulla, miten nykyisin on niiiiin helppoa! Maailma muuttuu, Eskoseni (eikö jossain ollut noinkin sanottu...)

Ja meinasin unohtaa, katson mielelläni Greyn anatomiaa ja siellä viime keskiviikkona (4.4.) neulottiin. Höh, syynä oli vain se, että oltiin selibaatissa... Aika kummallisen ja vaikean näköistä tuo amerikkalainen neulonta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on onneksi sellaiset ikkunat, että vain ulkoa ja sisältä pitää pestä (tuuletusluukut on sitten erikseen), mutta noita kuolleita kärpäsiä meillä kertyy työhuoneiden kattolamppuihin (siis sen muovin ja lampun väliin) eli jos joskus sattuu oikaisemaan ja lepuuttamaan puutarhatöissä rasittunutta selkäänä vaikkapa kodinhoitohuoneen lattialle, niin pakko siinä on silmätkin kiinni laitta,jos haluaa rentoutua. Toinen vaihtoehto olis tietysti ottaa ne kuvut useammin irti...

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin katselen Greyn anatomiaa ja kummastelin myös sitä neulomistapaa. Ja villapaitakin tuntui valmistuvan tosi nopsasti.

Anonyymi kirjoitti...

nappasin nuo pyykinpesuohjeet... julkaisen ne blogissani ja linkitän ohjeet tänne sivuillesi. Taidanpa mennä painamaan pesukoneen nappia!