torstaina, toukokuuta 01, 2008

Hyvää v... siis verkkokassia

Meillä ei tosiaan vietetä sen kummemmin vappua, joten en ihmeemmin vappuja toivottele, mutta verkkokassin valmistuminen sai todella hyvälle mielelle. Siis ensin tein salomonin solmuilla kassin, jossa en kyllä kuvitellut pitäväni yhtään mitään, joten sen jälkeen ompelin puuvillakankaasta kassin...
Ja kun edellisessä postauksessa kehuin miesten älyä, niin nyt on sitten vähän peruttava puheita: jätin eräänä päivänä nuo kassinkahvat näkösälle ja siinäpä oli ollut miehillä ihmettelyä, mitä ne ovat. Isäntä oli epäillyt niitä sahaksi, mutta miettinyt, ettei niillä voi kuitenkaan leikata mitään... Siis meidän talossa asuu useampikin piiloblondi (olen ollut pienenä aivan blondi, joten omat ajatukseni voivat olla vaikka mitä :-))

...ja tässä oli sitten tulos!
Tämmösellä härvelillä tein nuo puuvillakassin nyörit. Ei harmainta hajua, mikä tuon härvelin oikea nimi on . Viime kesänä tuon ostin ja nyt vasta pääsi käyttöön!!
Pikkukäenrieskat alkaa kukkia pitkin nurmikkoa, mutta arvatkaapas, mikä myös on jo hyvällä kasvulla. Minä tiedän mikä se on, mutta kaipaisin vielä hyviä ohjeita, kuinka tuota voi käyttää?


Ja tässä meidän auringonpalvoja!

8 kommenttia:

möhönasu kirjoitti...

Meilläkään ei sen kummemmin vappua vietetä, joten tänään oli nurmikonleikkuu aamun ensi homma :)

Lipstikka on ihana vanhanajan kasvi. Minä käytän sitä keittoihin, lihapataan (NAM) ja lipstikasta voi tehdä ihan vaikka soppaa (hieman kermaa joukkoon). Kuivatan sitä aina talveksi.

...kohta pitääkin kuivattaa kesän ensimmäisiä nokkosia :)

merja kirjoitti...

Meillä myös kasvaa pikkukäenrieskoja ja nimen öysin vasta sivuiltasi :) Neiti poimi juuri toissapäivänä ko. kasvin ja kyseli sen nimeä.

Meilläkään ei vappua sen kummemmin ole juhlittu, ainoastaan laitettiin lasten pyynnöstä ruoka ulkona ekaa kertaa tänä vuonna!

MarjutJ kirjoitti...

Samoin meillä jäi vappu täysin väliin, kun on näitä muita hommia jonossa.

Kirsi kirjoitti...

se uusi kenkäkauppa on ihana. Sieltä ostettiin suurinosa kengistä. Ei miusta kauheen kallis. Kannattaa käydä vaikka isäntä sanois mitä.

Anitta kirjoitti...

Tuo härpätin on nimeltään neulenukke.
Yksinkertaisimmat on aikoinaan tehty niin, että on lyöty neljä naulaa lankarullaan ja sillä sitten värkätty nyörejä.
Nythän niitä on monennäköisiä ja veivattaviakin.

Olet kyllä ollut kovasti ahkera. Mulla ei tahdo valmistua mikään, kun menee aika siilinpoikasten kanssa.

Palaga kirjoitti...

Kiitos Pami!

Kukka-75 kirjoitti...

Oih, mun on kans laitettava johonkin kasvamaan lipstikkaa, ihan olen sen unohtanut. Sopii tosi kivasti keittoihin. Kiitos muuten, enpä tiennyt tuon olevan pikkukäenrieska, mulla on sitä täällä ja ihmettelin =)

Varjoyrtti kirjoitti...

Lipstikka on meidän herkkua. Ilman sitä ei voi tehdä lihakeittoa. Ja voi sitä huitaista reippaasti kaikkeen mitä tekee jauhelihasta. Talvea ei pärjää jos ei muista kuivattaa lipstikkaa :D