tiistaina, elokuuta 18, 2009

Ja sitten käsitöistä ei halaistua sanaa...

Tai sen verran, että nyt on siis täydellinen sulku käsitöiden osalta. Joka päivä niitä mietin, että olis kiva/pitäis tehdä, mutta ei vaan saa nyt jatkettua keskeneräisiä eikä saa aloitettua uusiakaan. Vähän on muutenkin työmotivaatio hakusessa, mutta kyllä se varmaan tästä. Mehuja on tullut pulloteltua jonkin verran ja jotain pientä aina päivien aikana saa tehtyä, mutta pääasiallisesti olen taas kuskannut lapsia ja käynyt välillä töissä. Ja tehnyt tietty rehuntekijöille ruokaa.

Sen verran palaan vielä rippijuhliimme, että juhlat olivat mielestäni erittäin onnistuneet. Harmi, kun tarjoilusta ei tullut sitten kuvia otettuakaan, mutta tässä kuva kahvikupistamme, josta lähti ajatus harmaasta teemasta. Tyttären rippijuhlissa oli vaaleanpunainen teema. Silloin en kyllä tajunnut servettejä painattaa.

Astiastomme on nimeltään Päivi ja jos joku tietää tämän sarjan matalia, syviä tai leipälautasia, jotka olisivat myynnissä, niin ostaisin mielelläni. Kuppeja minulla on kaksi tusinaa, joten niitä en viitsi enää hamstrata. Kuppeja löysin silloin kolme vuotta sitten Huutonetistä, mutta ruokalautasia ei näköjään löydy mistään. Tämä Arabian sarja oli tuotannossa 80-luvulla, jolloin aloin sitä kerätä. Vuonna -89 pyydettiin häälahjaksi tätä sarjaa ja suvulla oli ollut jo silloin vaikeuksia löytää tätä. No, en ole uuttakaan sarjaa aloittanut keräämään. Ehkä jossain vaiheessa kyllästyn, isken kaikki myyntiin ja kerään sitten jotain aivan muuta!
Sitten laitan tähän taas meidän pihakuvia ihan sen takia, että kyllä syksylläkin väriä löytyy:
Tätä röyhytatarta inhosin jossain vaiheessa, kun sitä oli joka paikassa. Sitten se vahingossa hävitettiin pihasta ja mulle tuli kiire hankkia uutta tilalle. Kuuluu vanhojen talojen pihaan :-)
Ja vettä on tullut. Sitä on tullut jo useampi tuo määrä.
Kiitos rippijuhlakommenteista kaikille! Ja kyllä minä tosiaan tuota päiväpeittoa virkkasin melkein 20 vuotta! Sitkeästi kuitenkin tein sen valmiiksi! Nih :-)

12 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Minä olen kerännyt kahta eri sarjaa ja molemmat on lopetettu:( Pitäisi varmaan vaan kerätä rahaa (ja paljon) ja ostaa kaikki kerralla. Ehkä sitten, kun lapset ovat muuttaneet, on varaa ostaa 2:lle hengelle joku astiasto:D

Minä itse kirjoitti...

Meillä anoppi aikoinaan ostaa humautti kahden tusinan astiaston kerralla, mutta siihen aikaan maatalouden harjoittaminen vielä kannattikin!Ja he pitivät kaikenlaisia juhlia jatkuvasti. Meillä on juhlat vain näin kolmen vuoden välein, joten eipä kannata astiastoja sitä varten hankkia!

intsu kirjoitti...

Sitä tulee aina niin juhlien tai jonkun muun "urakan" jälkeen semmonen olo,että kaikki on vähän hakusessa. Ihmettelee kun sitten juhlat ovat ohi,että mitäs nyt! Hieno kuppisarja tuo. On kamalaa kun Arabialta aina sarjat loppuu,tulee uusia ja uusia ja niitä vanhoja sitten ei meinaa saada mistään. Voi kyllä sulla on kaunis piha!

Minä itse kirjoitti...

Kiitos Intsu pihakehuista! Itse aina välillä haaveilen sellaisesta "kaupunkipihasta", jossa kaikki on just eikä melkein, mutta sitten kun katsoo tarkemmin ja ottaa vielä valokuvia, niin huomaa, miten oma piha kukkii, paljon ja melko vähällä vaivalla. Ja olenkin oikein tyytyväinen. Isäntäkin kerran sanoi, että on hän huonompiakin pihoja nähnyt... Mitä liene loppujen lopuksi tarkoittanut, mutta tarkoitus oli lohduttaa, kun harmittelin pihan laittoa! Eli kun jälleen haaveilin niistä näteistä kukkapenkeistä näteissä riveissä rikkaruohottomina :-)

Tuula kirjoitti...

Onpa kauniita loppukesan kuvia kukkasista!

Stanna kirjoitti...

Tuo on kyllä tympeää kun sarjat vaihtuu. Meillä ei kyllä vielä ole mitään sarjaa kerätty enempää (tässä myös yksi anopin keksimä syy naimisiinmenolle).Paitsi tietenkin ne anopin ostamat pentikin vekit (tuotanto on muuten lopetettu), josta meillä on kahviastiasto 12 hengelle.

Sara kirjoitti...

Heippa!

Älä vaan lopeta keräilyä tuon osalta! Sarjahan on kaunis ja hillitty, ja kestävän oloinen. Eikä ole sitä ainaista "mullapaonarabiankesäkukkasarjaa".
Olen ikuinen kirpparikiertäjä, lupaan myös pitää silmät auki =)

Marjo kirjoitti...

Ihania nuo siun kukat!
Kiitos kommentista, sain hymyä päivään. Kai se Tossullinen sitten viistoistavuotiaana... tosin ehän mie ihekään oikein pottua syö, mutta makeeta menis vaikka minkä verran. Hmm.. kehen lie Tossullinen tullut ;)

Hannele kirjoitti...

Kiva kun on omaa mehuja
(toivottavasti paketti tuli perille)

mammeli kirjoitti...

Ensimmäinen vierailu plogissasi :) Alemmassa postatuksessa oli ompelukoneenjaloista tehty pöytä...jotakin sellasta on mullakin työnalla. Meillä oli myös rippijuhlat tänä kesänä...täytyy poiketa toisttekin kylässä :)

Hannele kirjoitti...

(juu, ymmärsin varmaan väärin.
Paketti on sinulle, pidä hyvänä ;)

Marika kirjoitti...

Mitä kuvia! Valloittavia kukkasia, häikäisevissä väreissä :) Olisipa omallakin pihalla noin paljon väriä :)