lauantaina, heinäkuuta 24, 2010

Kunnon emännät siivoaa lauantaisin...

Mutta minä nyt en luekaan itseäni kunnon emännäksi. Muistan aina pienempänä ja vielä vähän suurempanakin, kun äitini ja anoppini aloittivat aamulla siivoamisen ja leipomisen lauantaisin. AINA! No, minä olenkin sitten jättänyt tuon siivoamisen melkein tyystin pois lauantaiohjelmastani. Joskus jaksan kävelyttää imuria, mutta aina tarpeen mukaan tulee siivottua. Nyt voisin kyllä tänään innostua enemmänkin, kun on ihana sadepäivä!!

Käsitöitä olen tehnyt, tilaus-Haruni on hyvässä mallissa ja virheitäkään ei mielestäni ole tullut. Tuo Harunihan menee sisarelleni eli ei myyntiin, vaikka onneksi mallintekijähän on luvannut, että saa myydäkin, kun mainitsee, kenen mallista on kysymys. Näin ainakin ymmärsin.

Se, miksi neulominen on nyt sujunut, johtuu näistä helteistä. Eli ei jaksa ulkonakaan olla, joten sisällä läpivedossa on mukava neuloa ja katsoa telkkaria. Ihan tosi, olen katsonut enemmän televisiota kuin talvisaikaan koskaan. Ja suosikkejani ovat MTV Sarja-kanavan Hulluna sinuun ja Pokka pitää. Voi, kunpa olisinkin kuin Hyacinth Bouquet (meniköhän se noin...), kaikki tiptop ja itseluottamus valtaisa! :-)

Muutenkin pystyin katsomaan telkkaria, kun miehet olivat Linnanmäellä kolmen päivän reissulla. Minä en voinut oikein lähteä, kun en löytänyt kissoille hoitajaa ja loppujen lopuksi Wallullekin tuli kipeä iho-ongelma (hotspot), jonka vuoksi on nyt sitten antibioottikuurilla. Mutta käväisin minä kaverin luona itseäni piristämässä!! Kiitos Marjo, kun otit vastaan! Ja Tossullinen on kasvanut ihan mahdottomasti ja on aivan ihastuttava ja Tassullisille kiitos varpaiden pesusta, vaikken varmaan osannut riittävästi kiitollisuutta osoittaa heille! Kutiaaaaannnn..... :-)

Mutta, kun nyt en kuviakaan malta tänne laitella, niin ajattelin pitää tällaisen kirjakatsauksen, mitä olen viime aikoina lukenut:

Kate Jacobs: Lankakaupan tyttö. Aloitin kirjan varmaan kolme kertaa ennen kuin päätin lukea sen sitten kokonaan. Hyvää unilääkettä! Max 2 sivua ja kops, meikäläinen nukahti! Toisaalta olishan se juoni voinut olla hyväkin, mutta olisiko johtunut kääntäjästä vai mistä, mutta kieli oli ihan yhtä kökköä kuin ensimmäisessä osassakin Pienessä lankakaupassa. Siitä on kuulemma tulossa elokuvakin, jossa pääosassa Julia Roberts. Toivottavasti siitä tulee parempi kuin kirjasta. Jostain luin, että kirjasarjaan on tulossa kolmaskin osa. Pitäisköhän se jättää jo suosiolla...

Elizabeth Noble: Lukupiiri. Tykästyin! Ostin pokkarina, kun oli tarjous, osta kolme, maksa jotain... Ja kolmatta etsin kauan ja hartaasti ja sitten otin tuon. Tuli mieleen, että olisi tosi kiva osallistua johonkin tuon tyyppiseen lukupiiriin. Mutta enpähän pääse jokakuiseen neulontatapaamiseenkaan, kun täältä on niin pitkä matka joka paikkaan. No, kirja oli sujuvasti kirjoitettu ja avio-ongelmat tietysti tuttuja, mutta yllätyksellisyyttä löytyi.

Marian Keyes: Hurmaava mies. Ostin pokkarin tarjouksesta kevyeksi kesälukemiseksi. Sitä se onkin. Hauskoja juttuja, välillä vähän ärsyttäviäkin, mutta yhtenä iltana pouhotin jo sata sivua lukea. Kirjassa on yli 600 sivua. Nuo Keyesin kirjat ovat hauskoja ja niitä otan aina "välipalaksi", kun ei jaksa syventyä kovin raskaaseen kirjallisuuteen :-).

Mutta näin sateisena päivänä
Pami

4 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Samat tavat oli meidän muorilla ja etenkin anopilla, joka kaiken muun leipomuksen lisäksi väänsi ison annoksen karjalanpiirakoita. Mainittakoon että meillä ei siivota eikä leivota lauantaina (eikä paljon kyllä muulloinkaan).

Marjo kirjoitti...

Oli tosi kiva kun kävit! Mie oon tänään käyttänyt astianpesukonetta. Vielä pitäisi ihe heittäytyy astianpesukoneeksi ja tiskata se hirvee tiskikasa... No, kahotaan...

♥ Hannele kirjoitti...

Nykyäänhän miehet (!) siivoo jo torstaisin, että saadaan pitkä viikonloppu..

Sari kirjoitti...

Ei siivota meilläkään kun tarvittaessa eikä aina silloinkaan. Kun kerran perheen muita jäseniä ei häiritse, miksi sitten itse huhkin hullun tavalla.
Mutta lukupiiri on mahtava ajatus. Voisiko sen perustaa vaikka sähköpostimuodossa eli muutama innokas lukisi saman kirjan ja sitten kirjoiteltaisiin ajatuksia toisille sähköpostitse. Itsekään en aina pääsisi johonkin määrättyyn paikkaan kokoontumaan.