maanantaina, helmikuuta 27, 2012

Eivät luvanneet saunaan...

kuukauteen!
Tässä kuva entisen vessan ovelta. Välissä oli siis seinä, sitten pesuhuone ja viimeisenä sauna.
Alahirret ovat täysin lahot, joten talo on kengitettävä uudelleen. Uuden puolen ja vanhan puolen välinen hirsiseinä kengitetään nyt, kesällä sitten ulkoseinät kierretään uudelleen. Onneksi uusi puoli ja keittiö ovat käytössä normaalisti sekä makuuhuoneet.
Saunan nurkkaus kuvattuna pesuhuoneen ovesta.  Ei tuossakaan välissä enää seinää ole. 

Voisin alkaa antaa hyviä neuvoja vanhan talon ostajalle!! :-)

Kyllä tämä tästä!!
Pami

7 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

voi tuota, ettei saunmaankaan

MariJ kirjoitti...

Silloin, kun minun lapsuudenkotini pistettiin remonttiin v. -89, meillä oli sauna ja pesutilat kokonaan pois käytöstä peräti kolme kuukautta. Pyöräilin joka ainoa ilta vanhempien teollisuushallin sosiaalisiin tiloihin suihkuun ja sitten hiukset märkänä kotiin takaisin, kun ei kotona ollut pesumahdollisuutta. Sitten miesväkeen tuli puhtia, kun päättivät, että kyllä sitä pitää joulusaunaan sentään päästä, ja aattoiltana klo 21 saunassa oli jo puut pesässä ja 100 astetta lämmintä, mutta miehet vielä vasaroivat alushoususillaan lauteita paikoilleen... muistaakseni ehdittiin vielä aaton puolella saunomaan.

Reppanainen kirjoitti...

Pesutilojen puuttuminen kyllä syö hermoja- varsinkin talviaikaan, kun mökkisauna tai kavereilla saunassa juoksentele ei innosta. Voimia ja mielenrauhaa toivottelen täydestä sydämestäni <3
Mari J. Voin kuvitella, että ajatus joulusaunasta on saanut miehet raatamaan hullun lailla-tuskin mistään muusta syystä olisivat raataneetkaan niin innolla =)
Kun alettiin Maajussin kanssa "pyöriä yksissä" kolmisen vuotta sitten ei miehen kotona ollut kunnossa olevaa saunaa vaan pesu oli hoidettu pelkän suihkun voimin jo vuosikaudet. Saunatilat vaan on kellarissa, joka ei luonnollisestikaan ole lämpimimpiä suihkuttelupaikkoja. Kävi sääliksi anoppikokelastani kun joutuu palalemaan suihkussa ilman saunaa ja esitin uhkavaatimuksen. Sauna tyhjäks ja siistiks ja uusi kiaus paikalle Pyhäinpäivään mennessä (aikaa kuukausi). Ennen ei tarvitse yövierasta kylään odotella ennen kuin on kylpykuntoinen sauna. Sähkömies kutsuttiin taloon jo seuraavalla viikolla =) ja isäntä itse pesi ja puunasi saunatiloja tuntikaupalla...

Henttu kirjoitti...

Kunhan sen jaksaa niin onhan se sit hienoa kun pääsee uuteen saunaan :)

Tiedän itse kun kävimme läpi samaisen rempan, meillä oli vaan kesällä ja hanasta vedimme letkun ulos ja kävimme suihkussa.

Auli kirjoitti...

Voi kuvitella fiilikset, meillähän oli sama tilanne kymmenen vuotta sitten. Meillä oli kenttäkeittiö ulkona, olihan kesä ja suihkussa kävimme milloin missäkin, joskus pihassa hanan alla1

jantta kirjoitti...

Jestas sentään. On siinnä hommaa.

Marjut kirjoitti...

Muistan myös edellisen sauna/pesuhuone -remontin. Remppamiehet tulivat, koska halusivat eikä suihkussa voinut käydä eikä myöskään pyykkiä pestä. Kaupungin uimahallit tulivat tutuiksi ja pyykkiä pestiin maalla, lähellä asuvilla sukulaisilla ja naapureissa. Remppa kesti toista kuukautta ja 4-henkinen perhe saa sitä pyykkiä aikaan ihan kiitettävästi.
Tsemppiä edelleen!