tiistaina, kesäkuuta 19, 2012

Vihdoin se verkko!!!

Vihdoin se verkko on vanhan lietesäiliön ympärillä. Kyllä tuo nyt vähän edes hidastaa tuonne menoa, vaikkei se kaikkia kuulemma toppuutakaan. Tuossa ympärillähän oli ne terttuseljat, jotka kaadettiin pois, joten sitä kautta ei ainakaan kissat enää hyppele lintujen perässä tuonne säiliöön. Ei tuota verkkoa tullut vaadittuakaan kuin 20 vuotta, joten hiljaa hyvä tulee!! Kiitokset kuitenkin miehille, kun vihdoin tuon asensivat. Hulan en ainakaan usko enää tuonne säiliöön pääsevän. Uudemmassa säiliössä on tuollainen samanlainen verkko ja sieltä ei ole löydetty mitään ylimääräistä. Uudemman ympärillä ei ole myöskään minkäänlaista kasvustoa. Eikä sinne laiteta!!
Ruohosipulit kukkii ja jännä, kun aikoinaan sanottiin, ettei kukkiva ruohosipuli ole enää syötävä. Nuo kukathan voi laittaa salaattiin.
Samoin kuin raparperin kukkiminen oli sen merkki, ettei enää raparpereja voi syödä. No, meillä ainakin on syöty aina kukkivienkin raparpereiden raparpereja. Johan oli virke!! Tuo puska on muuten aivan valtava ja mitenkään minä en sitä hoida. Ainoastaan välillä käyn nuo kukat katkaisemassa pois.
Tänään tunsinkin itseni oikein ehtoisaksi emännäksi: tein raparperipiirakan, raparperisimaa ja pullotin louhisaaren juoman. Nyt sataa vettä, joten joutaa tekemään sisähommia. Toisaalta ihan mukavaa sekin, mutta isäntä alkaa hikeentyä, kun rehuhommatkin pitäisi aloittaa. Taitaa mennä juhannus rehunteossa!!

Pami

4 kommenttia:

Misku kirjoitti...

Muhkea raparperi! Hauska kuulla, että muillakin tiloilla odotuttaa nuo asiallisetkin työt:)Meillä on latojen kattoja paikattu puheissa jo kymmenen vuotta, mutta mitään ei tapahdu reaalimaailmassa.

Saga kirjoitti...

Minä olen aina ajatellut, että raparperi on laiskan puutarhurin kasvi, sillä se on ainoa, joka minun pihallani kukoistaa vuodesta toiseen.

Marjut kirjoitti...

No jo on raparperillä kokoa:) Hyvää juhannusta!

Reppanainen kirjoitti...

Ei lietesäiliöön kävelevät enää pääse, mutta ehkä lentävät? Yhden hoitolapsen kotona oli viime kesänä sorsaemo poikasineen lietesäiliössä. Liekö emo luullut vihreää pintaa sammaleeksi? Palokunta noukki porukan pois, poikaset selvis, mutta emo ehti kuolla. Tutun palomiehen mukaan ei ollut mikään helppo keikka. Pyöreestä säiliöstä kun ei nurkkia löydy mihin olis voinut pelastettavat ajaa =)