perjantaina, huhtikuuta 22, 2011

Klipsujen esikäsittely

Tää on nyt sitten kaverilta opittua ja kaveri kävi Rajupusu-opiston klipsukurssilla.

Mutta kerron nyt tässä, miten tuo klipsujen esikäsittely toimii jouhevasti. Minäkin yritin ensin viilailla noita, mutta tämä on huomattavasti nopeampi tapa! Ihan ensiksi klipsit kannattaa joko pestä tai keittää noin 5 minuuttia. Sen jälkeen kuivaus ilmavasti esim. pyyhkeen päällä ja välillä heilutellen. Jos laittaa märät klipsut tiiviisti, niin ne tummentuvat, kuten minulle kävi ensimmäisellä kerralla. Mutta eipä nuo näytä haittaavan, kun ruvetaan virkkaamaan. Mutta mitä kirkkaampi, niin tietysti sen parempi.

Tarvikkeet: vasara, sivu- tai päätyleikkurit ja pihdit. Leikkureissa ja pihdeissä suosittelen ns. elektroniikkapuolen tavaroita eli pieniä, vasara voi olla ihan normaali, jos haluat pitää klipsusta kiinni pamauttaessasi, niin sitten pienempi on parempi.
Tässä ensin klipsu, josta siis tuo ns. keskiosa on saatava pois hänksöttämästä.
Eli leikkureilla vaan poikki.
Sen jälkeen nuo tökit käännetään pihtilöillä tuonne alaspäin.
Ja tuohon sitten pamautetaan vasaralla, kolme kertaa riittää mainiosti. Samalla saa muutkin reunat tasoitettua sekä koko klipsin. Ainakin minulla on ollut sellaisia vänkyröitä, joten parempi tasoittaa ne tässä vaiheessa. Klipsun alle kannattaa laittaa esim. joku aikakauslehti, ettei pöytään tule jälkiä.

Näin klipseistä tulee helpommin virkattavia. Siihenhän on sitten monta systeemiä!!

Pami

Ps. Kuvat ovat huonoja, kun jostain syystä en nyt vaan osannut noin pientä kappaletta kuvata!!!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista! Kiitos ohjeista, ne ovat ihan selkeät :)

Hyvää pääsiäistä!

t. SNY

enkulin käsityöt kirjoitti...

Mielenkiintoinen ohje. Toivottelen Sinulle ja Rakkaillesi Ihanaa Pääsiäistä

Marjut kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Jossain vaiheessa voisi kokeilla.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Löysin tänne Pirennan sivujen kautta..hyvä niin.. olenkin miettinyt noiden klipsien "muotoilua". Samoin tuota virkkausta, nyt kuvien kera se aukeaa jotenkin minullekin.. Osaanko se on taas eri juttu.. Kiitos ...

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, kun laitoit ohjeen klipsujen käsittelystä. Olen aloittanut hiljalleen keräämään niitä - ehkä sitten joskus kun niitä on tarpeeksi voisi kokeilla tehdäkin jotain. t. anki silmukkaketjusta

Äipän touhut kirjoitti...

Kiitti neuvoista, kävin kurkkaamassa ohjeita.