tiistaina, huhtikuuta 05, 2011

Salomoninsolmujasolmujasolmuja...

Ihan ensiksi edelliseen postaukseen kommentti: minä olen varmaan Suomen paloturvallisin ihminen ja puhun paloturvallisuudesta kuin ruuneperi, mutta näin maanviljelijän näkökulmasta en aina voi ymmärtää, mitä määräyksiä tänne annetaan, kun ei-maanviljelijät "voi huoletta polttaa" talonsa ja omaisuutensa. Meillä käy palotarkastaja joka vuosi ja jokainen reikä kyllä syynätään, vaikkei eläimistä ja ihmisistä olisikaan kysymys. Tämäkin remontti jouduttiin tekemään, kun vanhan aitan hirsiseinässä oli joitain tehtyjä reikiä. Meillä ei ole tietoa, miksi ne on tehty! Kaverin hirsitalon tuvassakin oli samanlaisia. Olisi mielenkiintoista saada tietää jostakin, miksi niitä on tehty.
Niin ja mitäs sitten, jos se auto syttyy tuossa aitan ulkopuolella. Etenkin vieraat pitää tuossa aitan päässä autonsa!! Mutta nyt on kuitenkin remontti tehty ja autokatos odottaa enää ovia. Ensi yöksi jo saadaan autot katokseen. Nyt ne ovat viikon seisseet taivasalla.  Jätekatos tulee autokatoksen jatkeeksi. Katsotaan tuleeko siitäkin jotain sanomista...

Ja ihan oikeasti meidän vanhat rakennukset ovat juuri sellaisia, että jos täällä vähänkin jostain kipinä lennähtää, niin ei auta muu kuin mennä pihalle päivittelemään, että sinne män!! Nämä vanhat hirsirakennukset kun on vuorattu rukiin oljilla, sahanpuruilla ym. vastaavilla "pommiaineilla". Joten kyllä täällä on remontoitu paljon, esim. sähköjen osalta, että oltais turvassa. Rahat vaan ei riitä joka paikkaan!!

Mutta on täällä ennätetty tekemään käsitöitäkin!! Kaikkea ei voi vielä täällä näyttää, mutta tänään sain valmiiksi tällaisen pikatyön eli jälleen salomoninsolmuja!! Lankana oli Novitan Kid Mohair, joka oli ns. jämälanka eli tein niin pitkälle kuin lanka riitti. Neiti E tykästyi huiviin ja kun sanoin, että hän voi valita hapsut, niin Novitan Rose Mohairin vaaleanpunaisesta tuli sitten hapsut. Kiva, kun neiti tuon huivin otti, koska itse en ole puhtaan valkoisen pitäjä.
Vaan nyt sitten jälleen ruoanlaittoon!

Aurinkoista tiistaita toivotellen

2 kommenttia:

Salma kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Onpa söpö huivi! Salomoninsolmuja pitäisi itsekin opetella tekemään, niitä en ole vielä kokeillut. t. Salainen neuleystävä

ps. Kuvitellaan ettei edellistä kommenttia ole enkä vahingossa paljastanut itseäni ;)