tiistaina, huhtikuuta 19, 2011

Klipsuvirkkausta

Vihdoin ennätin kaverin luona käymään ja kokeilemaan hänen saamiaan oppeja klipsuvirkkauksesta. Alkuun meinasi olla hankalaa, mutta kyllä se tekniikka siitä selvisi. Tällaisen pienen pussukan virkkasin ihan koemielessä ja pari kukkaa (jotka ovat kuvassa väärinpäin!). Kunhan maltan pestä loput klipsut ja etsiä samanlaiset, niin sitten voisi tehdä isommankin pussukan ja suunnittelin tekeväni noista kukkaruukun suojuksen. Klipsuja kyllä riittää joksikin aikaa, kun ystäväni ja heidän ystävät ovat niitä minulle lähettäneet.
Krookuksetkin kukkivat jo pihalla, mutta nyt ajattelin laittaa kuvan sisäkrookuksistani. Nämä ovat jo vanhat, mutta aina yhtä ihanat siirtää pöytään näin huhtikuun puolessa välissä.
Ja olen minä jo tehnyt kylvöksiäkin. Siemeniä olen laittanut itämään, mutta tässä ovat tilaamani pasuunakukat ja Tokmannilta ostetut daalian juurakot. Nuo pasuunakukatkin ovat jo isommissa ruukuissa. Neiti E halusi kasvattaa chiliä, joten hänkin on kylvöksensä tehnyt.
Sit minä söin lehmän!! Neiti E toi viime syksynä Saksan reissultaan minulle tuliaisiksi suklaalehmän. Tähän asti se oli koristeena, mutta nyt se on syöty! Piti ensin kuvata, kun minusta tuo oli aivan ihana. Neiti E kertoi, että tuo oli viimeinen lehmä, muut olivat lampaita. Ja minähän tykkään noista nautaeläimistä, etenkin pannulla... :-)
Mutta klipsuharjoitukset jatkuvat, etenkin klipsujen pesemisellä ja vasaralla paukuttamisella. Eli käännän ensin pihdeillä terävät nurkat alas (eli ns. nurjalle puolelle) ja pamautan vasaralla, että ne eivät sitten katkaise lankaa.

Muut käsityöt ovat nyt tauolla, kun en jaksa vielä aloittaa kolmatta kertaa pinaattitunikaakaan...
Aurinkoista päivää toivotellen
Pami

Ps. Tässä kaverin antama nettiosoite klipsiasusteisiin. Kannattaa käytä tutustumassa! Osoite on Napakkaan.

8 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Saapa noista klipsuista kivoja töitä.

Marjut kirjoitti...

Lehmä oli kyllä tosi söpö:)

Anneli kirjoitti...

Piti täällä töissäkin tulla kurkkaamaan. Kiva on , kyllä noita varmaan paljon syntyy tulevaisuudessa :)

♥ Hannele kirjoitti...

mistä ihmeestä niitäkin saa

Marjo kirjoitti...

Miulle taas tuommonen suklaalehmä kelpaisi paremmin :)

Hilkka kirjoitti...

Minä tasoittelen klipsut metallisella kynsiviilalla.
Kiva pussukka.

Susu kirjoitti...

Olet sä vaan aikamoinen kun kokonaisen lehmän jaksoit syödä!
Kiva klipsutyö. Onkohan jossain ohjeita miten niistä saadaan jotain tehdyks? Viime kesänä isä, veli ja Blogikuvaaja osallistuivat innolla mun käsityöharrastukseeni keräämällä klipsuja... ja niitä on iso säkillinen:-)

Anonyymi kirjoitti...

ohjeet olis klipsujen käyttöön tekoon esim laukkuun ja vaatteisiin kiva saada