perjantaina, heinäkuuta 29, 2011

Klipsuvyön ohje

Ja edellenkään en ota kunniaa tästä ohjeesta. Minullekin tämä on neuvottu!

Tällä systeemillä voi sitten tehdä laukkuja yms. Virkkaus tapahtuu ns. nurjalta puolelta. Vain langat jäävät näkyviin. Ensimmäisessa kuvassa siis oikea puoli.
1. kerros. Laita klipsu nurinpäin ja virkkaa yhdellä/kahdella ks kiinni joko toiseen klipsuun tai virkattuun laitaan. Voi myös tehdä niin, että isompaan reikään kaksi ks ja pienempään yksi ja väliin vain 1 kjs.
Virkkaa niin monta klipsua kuin haluat leveyttä, kannattaa välillä tarkistaa, että klipsut ovat oikein päin.
Minä olen kiinnittänyt klipsut yhdellä ks ja tehnyt väliin 2 kjs. Seuraavalle kerrokselle päästäkseni olen tehnyt 2 kjs. Seuraavalla kerroksella laita klipsu takapuolelle ja ns. naamat vastakkain eli ne paremmat puolet. Katso, että klipsu tulee samoin päin kuin edelliselläkin kerroksella.
Seuraava klipsu laitetaan toisen ja kolmannen klipsun väliin "naama" itseenpäin. Eli nyt on kaksi klipsua nurinpäin kaksi oikeinpäin. Kiinteä silmukkan tehdään neljän klipsun läpi.


Ja näin syntyy vyötä...

Terveisin Pami

4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Minulla on vielä klipsujen keräys kesken, kun tähän "pajunvitsa" -vyötäröön tarvitaan klipsu poikineen.

Lotta kirjoitti...

voihan vitsi!! ihana kun laitoit ohjeen tästä vyöstä!! sitä on varmaan alettava heti viikonloppuna työstämään. tai työstämään itseasiassa niitä klipsuja, että niistä saa käyttökelpoisia :) kiitos hirmusesti ohjeesta!! :)

Auli kirjoitti...

Hyvä ohje, minä onneton en vaan ole säästänyt ensimmäistäkään klipsua. Pitäis varmaan... Hyvää viikonloppua sinne sinulle!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. Tuota voisin kokeilla.