maanantaina, tammikuuta 07, 2008

Lihapullatkin löytyi...

Heh, otsikko kertoo - ei ainakaan kovin paljon siitä, mitä kirjoittelen tänne. No, sen verran, että tein jouluksi lihapullia, sitten ne "hävisivät" jonnekin pakastimen uumeniin ja tänä aamuna tein vähän töitä, että löytäisin ne iltaruoaksi. Lisukkeeksi aion tehdä perunamuussia.

Mutta viikonlopun jutut: oltiin Tahkolla koko perhe. Miehet laskettelivat ja minä yritin pitää jonkinlaista seuraa tyttärelle, joka ei olisi halunnut olla meidän mukana. No, tulipa jälleen päätettyä, että nyt en lähde enää teinien kanssa lomailemaan. Helpommalla pääsee kotona. Kun olimme ns. omassa mökkiosakkeessa, joka on meillä joka 6. viikko, niin ruoanlaitoksi ja siivoamiseksihan se minun loma jälleen lipsahti. Ei vaan hennonnut käydä ravintolassa syömässä kuin kerran. Ja tytär halusi tietenkin syödä mökillä. Jostain kumman syystä olen kasvattanut todella nuukan tyttären!! :-) Luin jostain, että suomalaiset käyvät noin 3 kertaa viikossa ravintolassa syömässä. Minä käyn nykyisin saman verran noin puolessa vuodessa. Onneksi pidän jonkin verran ruoanlaitosta. Etenkin silloin, kun voi itse säveltää sapuskat.

Niin, mutta sain minä jotain aikaankin. Tein ns. ruohoa! Siis olen tehnyt jo aikaisemmin neuloen SandnesGarn Funnysta pääsiäisruohot meidän pöydille ja ikkunoiden väliin. Nyt keksin neuloa samanlaista salin kukkapöydälle, kun jostain kumman syystä muuten petsatun kukkapöydän taso on lastulevyä! Ja minusta se näyttää rumalta kukkien välissä. Nyt ruoho on pingottumassa, vähän pelkään, että tulikohan siitä liian pieni. No, sitten siitä tulee hyvä kaulaliina.

Kuvan laitan vasta huomenna! Samalla, kun neuloin ruohoa (siis ainaoikein) mietin, että jos joka päivä neuloo 50 g, niin vuodessahan siitä tulisi huikeat reilu 18 kiloa lankaa. Silloin jo saisin ostaa tänä vuonna huoletta uuttakin lankaa. Lankavarastonihan on nyt vain 12 kiloa. Joo, toiveajattelua. Ruohoon meni kuitenkin 150 grammaa ja useampi sata grammaa on mennyt jo virkattuun torkkupeittoon, jota teen Jenga-langasta. Siihenhän uppoaakin kilo lankaa!

Mutta ennen kuin aivan innostun, niin lähdenpä tekemään ruokaa ja viemään poikaa kitaratunnille. Tänään pitäisi vielä taloon tulla 22 uutta poikaa! Eli uudet ternivasikathan ne jälleen saapuvat! Muutama päivä taas pientä hulinaa...
Löysinpäs tämän pääsiäisruohokuvan vielä tänne loppuun. Tämä kuva oli eri paikassa kuin minun muut kuvani!

3 kommenttia:

Katja kirjoitti...

voi vitsi ihanaa ruohoa!

Katja
marjapuuro.vuodatus.net

nirunaru kirjoitti...

samaa olin kirjoittamassa kuin edellinenkin, ei ole harvaa, kuten meikäläisellä pääsiäisruoho tuppaa olemaan

Teija kirjoitti...

Ikuisuusruohoa! Hyvä idea!