perjantaina, heinäkuuta 03, 2009

Risuja ja kukkia

Nämä vielä etsivät paikkaansa, ehkä, mutta korennot pääsivät siis aitan seinälle lentelemään.
Ja linnut etupihan kukkapenkkiin, johon niitä suunnittelinkin. Jalkoina on harjaterästä. Ja tuo isompi joutui painamaan nokkaansa vielä vähän alemmaksi päivän kuluessa. Ei sitä nyt niin ylpistellä... :-)Oma kasvattamani Tokmannin euron mukulasta oleva daalia alkaa kukkia. Toisessa on jotain mustia önttiäisiä, joita käyn nyppimässä vähän väliä pois.

Ja minun lempparikukka Isotähtiputki kukkii. Siis tästä tykkään vaan niin kauheasti!
Ja toinen muuten kiva, mutta piikeistä en tykkää: neilikkaruusu.
Ja oletteko huomanneet, miten kauniita apilat ovat. Minä annoin (kun en jaksanut niitä heti keväällä kitkeä pois) vihdoin niiden levitä tuohon "hiekkalaatikkoon" enkä niitä taida nytkään kitkeä pois.
Muita kukkiahan hiekkalaatikossa ovat mm. pikkutalvio, suopayrtti ja malvikki.
Eilisestä lasagnesta sen verran, etten minäkään papuja siihen laittanut, mutta laitoin tilalle auringonkukansiemeniä ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Hyvää tuli! Näinhän se vähän on, että sitä laitetaan mitä kaapeista löytyy. Meillä nyt aina löytyy pakastimesta jauhelihaa, että sen ympärille sitten ympätään milloin mitäkin!

Nyt sit jatkamaan vessojen siivousta. Olen aloittanut ns. suursiivoukset ja aloitin vessoista eli käsisuihkulla vaan ympärämpäri...

9 kommenttia:

makepeace75 kirjoitti...

Nam nam, tuli nälkä. :o) Aurinkokuivatut tomaatit menevät meilläkin usein lasagneen, sopivat hienosti. Samoin feta. Mereneläväversiostakin on tullut tosi herkkua; lohisuikaleita, simpukoita ja herkkusieniä siinä taisi olla.

Anonyymi kirjoitti...

Oi, sulla näkyy kukkivan pionit ihanasti....jos eivät vanhat silmäni tihrustaneet ihan väärin ;-) Ne on myös niin upeita kukkia.

Uneksija kirjoitti...

Siis toi edellinen anonyymi olin minä. Tuli taas vasemmalla kädellä näpyteltyä kommentti ja sitä rataa.... Eli Uneksija ihailee pionipenkkiäsi. Mulla ei vielä pionit kuin vasta aloittelee kukintaa.

Minä itse kirjoitti...

Minäkin aina jaksan ihastella tuota pionipenkkiäni, jota en kyllä hoida oikeastaan mitenkään, mutta joka vuosi se kukkii... Ovat jo todella vanhoja enkä uskalla siirrellä enkä muutella sitä mitenkään!

routa kirjoitti...

oi miten kauniisti korennot käyvät seinälle. Linnut myös paikalleen, mutta jotenkin nuo korennot miellytti silmää enempi. uusi tuttavuus tuo isotähtiputki, siitä varmaan sais hyviä lähikuvia pelkästään kukasta (kukat kun ei ehdi karkuun kameraa, toisin kuin perhoset).

Nna kirjoitti...

Nuo korennot on mitä suloisimpia. Ja tuo teidän kukkaloisto on kerrassaan upea!

Pirena kirjoitti...

Kukkaset on kauniita. Minäkin vaihtelen kukkien multia vasta kun on ulkona niin lämmin, että tarkenee, siis pitkin kesää. Vielä noita rönsyliljoja ainakin ja onnenapiloita riittää.
Tulee liian harvoin kommentoitua, kun on niin pitkä lista.

TeSa kirjoitti...

Ihania risutöitä.
Eiköhän mekin kokeilla niiden tekoa?
Viime kesänä etsimällä etsin ojanpientareilta puna - apilaa, oli jostain syystä aika vähissä.

Anu kirjoitti...

Mielettömän ihania nuo sudenkorennot ja linnut!!! Ihanko itse olet tehnyt..?