lauantaina, kesäkuuta 12, 2010

Kylvöt tehty!

Nyt on tässä paikassa kaikki tämän kevään kylvöt tehty. Viimeisimpänä tuli laitettua sitten peruna ja pieni kasvimaa. Minä olen tehnyt jo varmaan kohta 10 vuotta kasvimaan siten, että kun on ensin peruna vedetty, niin sitten tehdään muutama tyhjä harju, johon sitten pistän siemenet. Tänä vuonna noita harjuja on neljä ja ne sisältävät 2 kg sipulinsiementä, persiljaa, tilliä, hernettä, muutama pinaatinsiemenkin löytyi (vanhoja, eivät varmaan idä) ja lehtisalaattia. Kaikki sellaisia, että kasvavat, vaikkei ennättäisi kitkemäänkään tai oikeastaan haraan, nuo harjujen reunat.
Yhtenä vuonna en saanut herneen siemeniä, joten olen näköjään hamstrannut niitä sen jälkeen. Löytyi kaikkiaan neljä pussia! No, yhteen harjuun vain laitoin. Ja jos ei idä, niin myöhemmin uudestaan.

Olen oikein tyytyväinen, että heti viime yönä satoi vettä (ja sataa vieläkin). Ei tarvitse kasvimaata eikä myöskään kukkapenkkejä kastella.
Tuonne lintujen luokse riputtelin vielä ruiskaunokin siemeniä. Minun kukkapenkit ovat tällaisia sikinsokinsekaisin kukkapenkkejä. Sinne minne jotain mahtuu, niin laitetaan. Nyt kukkii oikein kauniisti valkoiset narsissit. Ja akileijat. Ja tuolla välissä on viinisuolaheinää, joka siis on ollut pari vuotta tuolla kukkapenkissä ja siementänyt niin, että taimia löytyi vähän sieltä sun täältä. Onpas kovin kiitollinen kasvi! Vaikka alkuperäisen ostin siis kaupasta salaatiksi ja loput istutin tuohon kukkapenkkiin.
Sitten tämä kukkalaatikko, joka vihdoin saatiin siis koottua. Tähän petuniaa ja liisukkaa, joka myös on hyvin virkeän oloinen kasvi. Tuota liisukkaa minulla on ollut joskus sisäkukkanakin. Täytyy jossain vaiheessa ottaa oksa noista ja yrittää saada amppelikukkaa talveksi.
Ja taas minä olen tuulella liikenteessä. Yritin ottaa kuvaa koiranheinästä, joka on jo ihan päällänsä. Ensi viikolla ei saisi sataa, että päästäis rehuntekoon. Tuo koiranheinä kuului minun opetettaviin kasvilajeihin keväällä ja silloin kysyin isännältä, että onko meillä moista kasvia. Ei kuulemma ollut. Nyt sitä vaan kasvaa muutamalla pellolla.... :-)
Viime yö tuli nukuttua vähän huonosti, kun poika S oli kevarin kanssa liikenteessä! Niin, se nuorimmainenkin alkaa viettää viikonloppuiltoja muualla. Huoh! :-)

Ja jos virkkaa neliötä, niin siinähän ei voi tehdä virheitä, eihän? Minä kyllä osasin senkin tehdä. Olin aloittanut muutama kerros sitten tekemään kulmaa keskelle suoraa sivua! Eilen illalla purin ja eipä ollutkaan ihan helppo homma, kun lanka on pätkissä... Juu, ei minusta taida olla käsitöiden tekijäksi!!!

Mutta sateista ja mukavaa viikonloppua toivottelee
Pami

5 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Siulla nuo kasvimaat on pikkaisen isompia kuin miulla =) Mutta syksyllä on niin kivaa, kun on jotain omasta takaakin ruokapöytään.

Pike kirjoitti...

Kauniita "sikinsokin"-kukkapenkkejä, tuollaisista mie tykkään!

Marjut kirjoitti...

Minä onnistuin virkkaamaan edestakaisvirkkuuta kapenevasti:D

♥ Hannele kirjoitti...

joskus sade tervetullut

Maila kirjoitti...

Onko kaikki maatalon emännät niitä "sikinsokinkukkapenkkien" ystäviä? Mieki oon molempia eikä mullakaan oo yhtään kukkaa "rivissä". Ja kasvimaa kannattaa tosiaan laittaa silleen et harjuihin kylvää siemenet ja istuttaa sipulit jne. Ihania sukkia olet neulonut, osuin sattumalta blogiisi ja löysin täältä kaikkea kivaa.