maanantaina, kesäkuuta 07, 2010

Minä sitten kesälomalla tässä näin...

Naurattaa itseäkin, että mitenkähän tässä maalaistalossa kesälomansa viettäisi ja vielä kun työsopimus lakkaa sitten kesäloman jälkeen, niin elättäisköhän tuo mies vai mitähän tekis... :-)

No, ehkä hän elättää, kun nätisti käyttäydyn, enkä aloita auringonottoa just rehuntekoaikaan! Silloin voi saada sanomista!!! Vaikka eikös sitä kesälomalainen saa tehdä mitä vaan... No, myönnän, en osaa lomailla, vaan ainahan joitain projekteja pitää olla menossa. Tämän kesän projekteja ovat talon juhannussiivous (nyt en osta palveluja, vaikka mieli tekis) ja aittojen siivous. Niitä ei ole siivottu muutamaan vuoteen. Ai, tämän talon emäntä laiska... Juu-u :-)

Viime viikot ovat olleetkin vähän tapahtumarikkaampia, kun ollaan käyty poika S:n musiikin valinnaisen konsertissa. Ja kaikki jotka ovat Naamakirja-kavereita, ovat päässeet nauttimaan pojan kitaransoitosta sekä akustisella että sähkökitaralla. Harmi, kun tänne en saa nykyisin tallennettua videoita. Mutta jos olen ennenkin lapsiani kehunut, niin nyt on kyllä pojan soittotaitoa kehuttava ja paljon!! Pojalla kuuluu olevan fanejakin, muitakin kuin äiti! :-) Sitten on ollut pojan peruskoulun päätösjuhlaa ja isäntä on käynyt naapurin hautajaisissa. Niin ja edellisenä viikonloppuna oltiin pikalomalla yhden yön yli siskon 5-kymppisillä. Yövyttiin Laajavuoren hotellissa. Kiva paikka. Kivempaa oli tietysti olla siskon luona, katsoa Euroviisuja, räplättää pitkästä aikaa paaaaljon asioita ja juoda muutama litra viiniä (oli meitä muutama juomassakin :-)). Kivaa kuitenkin.

Mutta sitten heiluttiin kameran kanssa: tässä meidän Leonardo, jonka kanssa Harrietilla on mennyt "sukset ristiin". Jos Lewistä ei olis ollut leikattu, voisin luulla Harrietin pentujen isäksi. No, ei kai ne pallit takaisin kasva, jos ne pois otetaan.
Ja sitten pihalle. Vuorimännyssä kasvaa kaikkea kivaa. Tämä taisi olla emikukinto.
Ja tässä sitten hedekukinto. Kauniita minusta.
Ja sitten pitäisi aloittaa taas vuosikasvaimien leikkaaminen. Ohjeissa taitaa olla, että 2/3 pitäis leikata pois, minä hennon leikata korkeintaan puolet. Mutta tuuheina ovat säilyneet.
Sitten ne salkotarharuusut. Toisesta tuli siis punainen....
...ja toinen kaunis keltainen.
Lauantaina ostin sitten taas muutaman kesäkukan. Tässä tällainen kerrottu marketta.
Ja toiseen paikkaan tuli valkoinen, kerrottu marketta.
Ja sitten nämä uudet tulokkaat. Tässä kaksi.
Ja tässä äiti ahtautuneena kaikkien kanssa samaan koriin. Tätä olen nauranut, että ihmislasten kanssa sanotaan, että antakaa heidän nukkua. Tämä äiti menee kylmän viileästi koriin ja herättää, syöttää ja lähtee taas liikenteeseen. Ja joka yö 3-4 välillä. Ja arvatkaa, kuka laskee kissan ulos! Juu, ei ole mustat silmänaluset, ei...
Sitten pari kuvaa suolta, jossa käytiin eräoppaiden kanssa, joille opetin kasvientuntemusta. Lakan kukka on kaunis!
Ja tupasvilla veikeä.
Ja jos huomenna taas maltan, niin saatte kirjakatsauksen. Tämä bloggaaja on taas ostellut kirjoja... Huoh!! :-)

Maanantai- ja lomaterveisin
Pami

7 kommenttia:

routa kirjoitti...

kirjat ei ole koskaan turhia, sanoo eräs joka vieraili eilen hobbooksin eräiden tuoteryhmien 40%loppuun myynnis (luontokirjoja) onneksi ei käsityökirjat.
ja kisuvauvat on niiin suloisia.

Marjo kirjoitti...

Kiitos taas sivistyksestä vuorimännyn kukintojen suhteen, taas oppii uutta (ja unohtaa). Ihanat nuo kissanpennut.

Mari kirjoitti...

Suloisia kissanpentuja! :)

♥ Hannele kirjoitti...

ihän kiva lomalla, jos käytännön murheita..

Villanne kirjoitti...

Kauniita kuvia! :)

Marja kirjoitti...

Kissanpennut on sitten niin söpöjä. Et taida tietääkään, että nykyisin ihmisvauvatkin pitää herättää sen sata kertaa yöllä syömään... No jotkut jaksaa, jotkut ei :)

Minä itse kirjoitti...

On tainnut jäädä mieleen 18 vuotta sitten olevat tapahtumat, jolloin erityisesti tytär oli huono nukkumaan öisin, poika taas oli huono nukkumaan päivisin, niin annoin aina nukkua kuin mahdollista! No, tytär kyllä söikin kahden tunnin välein, kun ei minulla oikein tahtonut maito riittää ja poika taas, no en tiedä, mistä hänen huonounisuutensa päivällä johtui, mutta yöt herra veteli suht hyvin :-)