tiistaina, kesäkuuta 22, 2010

Pihamailla kuljeskelin

Eli pihakuvia taasen. Eilen kävin ostamassa keijunmekot kuistin molempiin valaisimiin. Alan jo uskoa, että kun ostaa heti valmiina kunnon kokoiset, niin niistä on sitten jotain iloa ja näköä!
Sitten on kerrottava, että isäntä sai tällaisen hienon sääaseman. Nyt on kyllä jo opittu sitä lukemaan, mutta hauskinta oli tänä aamuna, kun sääasema näytti aurinkoa ja...
...ikkunasta näytti tältä.
Selvisi kyllä, että tuo sääasema näyttää 24 tunnin ennusteen. Muutenkin aika opettelua tuon kanssa. Kaikki käy vähän väliä sitä katsomassa. Eikö olisi helpompi katsoa ikkunasta ulos...

Sitten valkoinen kavalkadi: juhannusruusu
Päivänkakkara
Koivuangervo
Koiranheisi, jossa muuten kaunis kukka, vaikka haiseekin. Ennen vanhaan kutsuivat paskapuuksi. En tykkää moisesta nimestä. Tuo puu on kyllä pihan alalaidassa, joten ei pihaan asti haise (minusta pihlaja haisee pahemmalle!).
Ja kerrottu marketta.
Ja tämä on unikko. En sitten malttanutkaan pitäytyä valkoisessa :-).
Ja oletteko huomanneet, miten kaunis kukka on nurmitädykkeessä. Minä huomasin, joten se saa kukkia kukkapenkkieni reunassa (syy, ei jaksa kitkeä enää!!!)
Ja kun oli puhetta tuosta ikkunan pesusta, niin tässä kuva talon noin 1/5 ikkunoista. Eli näitä riittää. Ikkunoissa on neljä pintaa ja nuo pienet ruudut!! No, nyt ne on pesty, lasku tulee, mutta saahan siitä kotitalousvähennyksen verotuksessa. Joten ei se kauhean kallista ole.
Haukkasinkohan liian suuren palan neulottavaksi - Haruni (saatavana Ravelryn kautta). Yritän kuitenkin...

Ja paljon muuta on kesken! :-)

Tiistai-iltaterveisin
Pami

9 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Ihania pihakuvia kukkineen. Wau mitä piharakennus ja talo teillä on, asutteko vanhassa koulussa? on samantapaisen näköinen.

Wautsi taidan kutsua itseni teille kylään paikan päälle katsomaan ja ihastelemaan, mutta kiva kun pääsee näin virtuaalisesti näkemään.

Mukavaa juhannusta sinulle ja perheellesi

Äipän touhut kirjoitti...

Kyllä kesä on kaunis, kun kukat kukkii ja on valoisaa.

Marjut kirjoitti...

Kauniita pihakukkia! Meillä on paljon vähemmän ikkunoita, mutten silti ole saanut niitä vielä pestyä.

Minä itse kirjoitti...

Tämä on ihan tavallinen maalaistalo, jota on remontoitu vähintään 1600 kertaa (savolaista vaatimattomuutta :-)). Viimeisin remontti 2002-2003, jolloin vaihdettiin tuo ulkovuoraus takaisin puulle ja ikkunat sen arvoisiksi. Ikkunapuitteisiin on etsitty vanhan hirren jälkien mukaista näkemystä eli nuo kolmiot tuonne yläpuolelle.

Piha on suuri enkä ole kaikkein innokkaimpia pihan laittajia eikä vanhaan pihaan oikein mitään modernia saakaan. Eli voikukka ja muut "kauniit kukat" saavat kukkia rauhassa!

Saa meille tulla paikanpäällekin katsomaan, mutta voin sanoa suoraan, että kuvissa näyttää huomattavasti paremmalta! :-)

Mutta ehkä minä vielä saan pihankin remontoitua! :-)

routa kirjoitti...

et haukannut. sama haruni miunkin listalla, sijalla ööö... en muista.
luonnon kukat on kauniita.

ullapulla kirjoitti...

toi kerrottu marketta on kyllä tosi kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Aurinkoista juhannusta!
Samanlainen sääasema on meilläkin, nyt se näyttää sadetta vaikka aurinko paistaa täydeltä terältä... jaa se ko onki ennuste!
Oiskohan kannattanu lukea ne käyttöohjeet...
Rehut ja kuivat heinät saatiin juhannukseksi tehtyä...nyt on lietteenajo menossa, pitää varmaan vähän taukoa siitä pyhinä pitää, joku voi vetää herneen nenään kun kakka haisoo. Vaikka toisaalta olis pakko saada ne levälleen kun heinä kasvaa parissa päivässä kuitenkin .
Turkasen paljo sulla noita ikkunoita...ymmärrän hyvin urakoitsijan käytön:)
Koitahan jossakin välissä istahtaa Harunin kans ja nauttia kesästä!
-Nonna-

Päivikki kirjoitti...

Että mie tykkään kesästä ja kukista ja kesäkukkakuvista!

Kaarina kirjoitti...

Ihania kuvia, joita katsoo nyt eri silmin, kun on nähnyt pihapiirin oikeastikin :D Ja muuten, ei löytynyt minultakaan valkeaa myskimalvaa :( Harmin paikka. Pitää tiedustella kaikilta kavereilta, joille olen sitä jakanut.

Hyvää kesän jatkoa ja jaksahan kirjoittaa ja kuvittaa!