tiistaina, kesäkuuta 29, 2010

Meillä tuoksuu rakkaus, ruoka ja raha

Tästä olisi tullut pitempikin postaus, mutta nyt ei tää bloggeri anna laittaa kuvia tämän enempää. Ja kuka niitä kissakuvia... Ai, mutta olisi siellä ollut yksi käsityökuvakin... No, ehkä huomenna.

Mutta meillä isäntä ja poika S on tämän päivän ajanut lietettä sängille ja huomenna kuulemma jatkuu. No, nuo kolme ärrää otsikossa: rakkaus maatalouteen (ei tätä muuten kestäiskään...), ruokaa eli lihaa saa, kun eläimiä, jotka kakkaa ja rahaakin saa, kun lihaa myydään (ja tietysti ne paljon parjatut tuet, joita saadaan, kun peltoja viljellään). Minä ja poika S lähdetäänkin huomenna Mikkeliin ja minä "saan käydä" Pirtin kehräämössä. Kun minulla on aina yleensä joku mukana tuolla kaupungissa käydessä, niin nyt sitten sovittiin pojan kanssa, että kierretään sitä kautta. Ja haaveenahan on kasa lankaa!! (Ihan kuin sitä ei olisi...)

No, mutta tässä ihanat pionini, jotka aloittivat kukkimisensa. Tuo tummanpunainen on aivan ihana, mutta se ei leviä niin suureksi kuin tuo vaaleampi. Pionit ovat olleet samalla paikallaan ainakin 30 vuotta enkä uskalla niitä edes yrittää siirtää mihinkään.
Pionien edessä on tämä, jonka nimeä en koskaan muista. Oli kuitenkin joku kurjenpolvi muistaakseni...
Ja tässä yksi käsityö. Ollaan siivoiltu aittoja ja niitähän riittää! Tämä palapeli on isännän lapsuusajoilta ja sisältää 250 palaa. Ja pitihän sitten kokeilla olivatko kaikki palat tallella. Yksi puuttuu, mutta kyllä tämä säilytetään. Tätähän voi käyttää sitten vaikka askarteluun - korviksia, kaulakoruja... Joskus... Haastavinta tässä oli, etten tiennyt yhtään, mitä tämä esittää.
Ja sitten meidän pönttöjä kissoja. Sen takia pönttöjä, että jostain syystä kaikki ovat ihastuneet tuohon kissanhiekkaan! Ja joka päivä joutuu napsimaan suusta pois noita palasia. Ja vieressä on kuitenkin ihan syötäviä nakeloita!
Juhannus oli ja meni. Meillähän ei sen kummemmin juhlia vietetä. Miehet kävivät juhannuspäivänä mökillä saunomassa, minä sen ajan neuloin kotona. Mutta parasta oli, kun meille tuli harvinaisia vieraita sunnuntaina. Niin harvinaisia, etteivät aikaisemmin olleet käyneetkään, vaikka 10 vuotta on kyläilyä suunniteltu!! Kiitos, ihanat ihmiset, käynnistä. Piristitte kovasti! Harmi, kun jälkikäteen vasta muistin, että olisihan sitä voinut maistiaisia iskeä kyytiin. Pari lihalenkkiä grillattavaksi! No, ehkä tuon tullessani, kun tuon Bailan :-)

Mutta jos huomenna saan kuvat ladattua, niin sitten jatketaan

Pami

Ps. Eilen kävin kaverin hoitolan avajaisissa (samalla isän nimipäivillä ja ruokakaupassa) ja tilasin kuumakivihieronnan! Mielenkiinnolla odotan. Ja tänään siivosin taas yhden aitan ja nyt odotan myyräkuumetta loppukesäksi, pölyä ja papanoita löytyi... :-(

1 kommentti:

Marjut kirjoitti...

Kaunis tuo pioni. Meillä oli kotikotona kaksi: tummanpunainen ja valkoinen. Valkoinen on vieläkin hengissä, punainen ei.