torstaina, heinäkuuta 07, 2011

Surullisia uutisia

En ole vielä täällä kertonut, mutta isäntähän löysi viikko sitten maanantaina kaksi kissaa meidän vanhemmasta lietealtaasta. Koska niitä ei ole saatu sieltä pois (altaaseen EI TOD. voi mennä), niin emme tiedä kenen kissoista ja mistä kissoista on kysymys. Mutta koska emme ole nähneet pitkiin aikaan meidän Hartsaa, niin ainakin toinen kissa melko varmasti on Hartsa. Harmittaa!!!! Vanhat kissat yleensäkin ovat näin kesällä "piilosilla" eli tuleevat aina välillä ilmottautumaan, mutta eivät näyttäydy läheskään joka päivä. Ja viime kesänä Helmi oli koko kesän poissa, mutta tuli syksyllä sitten kuitenkin kotia. Juu, ja neiti E löysi jo meille kaksi uutta kissanpentua, jotka haetaan ensi viikolla. 

Tämän kesän aikana tuohon lietesäiliöön on laitettava koko matkalle verkko. Toisessa onkin, mutta tässä vanhemmassa on vain terttuseljaa istutettu ympärille ja onhan noita kissoja sillä reunalla nähty.Ja aikoinaan pesinkin kolme kissaa, kun olivat tippuneet. Olivat kuitenkin jääneet siihen kuorrettuneen kerroksen päälle. Nyt sitä kerrosta ei ollut!! Välillä tuntuu ihan oikeasti, että tämä maalla asuminen on yhtä helvettiä!

Mutta onneksi meillä on nämä hulivilit helpottamassa elämää. Wallusta en nyt saanut millään kunnollisia kuvia, mutta Hula suostui hiukan "poseeraamaan".

Meidän postipolku on nykyisin tämän näköinen. Talvellahan se oli vähän lumisempi!!

Pelto kasvaa ohraa, joka syötetään sitten näille herroille.Ja tätä kukkaa olen kuvannut jo aikaisemminkin. Nyt siinä on kukkia hiukan enemmän.
Ja sitten pientä käsityöinnostusta nähtävissä: tilasin itselleni Knitter's Magazinen kolmeksi vuodeksi (kun sain niiin halavalla :-)) ja tänään tuli ensimmäinen lehti. Hyviä mallejahan sieltä löytyi...
...mutta tämä oli ihan ihanin!! Voi, kun innostuisin tekemään tuollaisen.
Lisäksi tämäkin oli kiva.
Modakin tuli, mutta siihen en vielä ole malttanut kunnolla tutustua. Äkkiseltään sielläkin oli hyviä malleja. Minä aina vilasen nuo lehdet nopeasti ja sitten myöhemmin vasta tartun oikein miettimään. Nyt alkaa kyllä olla lehtiä ihan liiankin kanssa tällä emännällä!!

Mutta hyvää torstaipäivää. Tämä lähtee nyt parturiin.

Pami

7 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Voi kurjaa kuinka kissoille on käynyt, mutta se on se vapauden hinta. Ovat kuitenkin saaneet elää hyvän elämän vapaasti liikkuen eikä suljettuina sisätiloihin tai häkkiin. Ihana kurjenpolvi.

TeSa kirjoitti...

Maalla asuessa ja työskennellä on omat vaaransa, missäpä ei olisi.
Ihana valkoinen neule. Vinkaa kurkkaamaan, kun olet saanut sen valmiiksi.

nirppu kirjoitti...

Tiedän tasan tarkkaan, miltä sinusta tuntuu. Meiltä putosi kans Mona, ihana puoliksi norjalainen metsäkissa, vastaavanlaiseen altaaseen ja olin itse paikalla, kun se löydettiin/nostettiin sieltä kuolleena.

Kurja päivä myös vanhemmilleni, joiden silloisella maatilalla oltiin vierailulla.

Vieläkin katson kaihoten Monan kuvia, vaikka tapahtumasta on jo yli 15 vuotta aikaa.

Tuo valkoinen neule on kyllä ihana!

Henttu kirjoitti...

YStäväni kissa on saanut saman kohtalon ja aiana se harmittaa ja tuntuu pahalle, koska meillä kissoistakin tulee perheen jäseniä. Ihania neuleita, voi kun osaisi itsekkin neuloa..

Marjut kirjoitti...

Aina sattuu ja tapahtuu, kun on eläimistä kysymys; ovat ne sitten sisällä tai ulkona. Kaipaamaan niitä aina kuitenkin jää.

Pirena kirjoitti...

Voi kuinka surullista, näin kissaystävän mielestä.
Neule onkin ihana, tykkään mallista, voisin toteuttaakin.

Auli kirjoitti...

Surullista että kissoille on käynyt kurjasti, mutta se on se vapauden hinta. Itselläni on sisäkissoja ja asumme vilkkaan tien varrella ja kissamme eivät tule pääsemään vapaasti kulkemaan. Sen verran tiuhaan niitä kissoja on tässä tiellä jäänyt auton alle..Silti tietysti on niin, että vapaasti kulkevalla kissalla voi olla parempi elämä kuin sisäkissalla, joskus vaan lyhyempi. Toisaalta on niin, että maatalossa elää varmaan maaiolman onnellimpia kissoja, vaaroista huolimatta...:)