keskiviikkona, joulukuuta 07, 2011

Enkelikoristeita

Kun olin pieni tyttö, meillä oli enkelikynttilä, jota ihailin suunnattomasti. Saatoin tuijottaa enkeleiden kilistystä ja kynttilän liekkejä vaikka kuinka kauan (pikkutytön ajantajun mukaan). Sen jälkeen haaveilin omista enkelikynttilöistä, mutta en pitkään aikaan nähnyt niitä myytävän missään. Vasta viime vuosina enkelikynttilöt ovat tulleet myyntiin tai ainakaan en ole niitä huomannut aikaisemmin. Muutaman vuoden mietinnän jälkeen sitten ostin itselleni moisen. Aivan ihana!! Vaikka ei sitä kilistystä enää kovin kauaa jaksa kuunnella, onneksi kynttilät palavat nopeasti.
Toinen enkelikoriste meillä on jatkuvasti katosta roikkumassa ns. uuden ja vanhan puolen välissä oviaukossa. Lapset joskus kilisyttelevät tuota vähän niin kuin ovikellona. Sisareni osti tuon meille muutama vuosi sitten. Ei varmaan arvannut sen joutuvan "ovikelloksi".
Sitten vähän keittiöasiaa. Tykkään perunankuorimisesta!! Ja tykkään Hasselbackan perunoista, mutta en tykkää tehdä niihin viiltoja. Eilen sen sitten keksin, miten saan viillot nätisti ja tasaisesti. Olen ostanut tuon vihannesleikkurin Ostos-tv:sta!!! ja se on hyvä ihan muutenkin ruoanlaitossa. Perunoihin viillot tulivat suht kevyesti, tuosta vaan painasee pari kertaa, niin viillot ovat valmiina. Perunanirrotus pitää tehdä toiselta puolen, sillä nuo yläpuolella olevat terät ovat huisin terävät.
Että sellaista tällä kertaa joulukuun 7. päivänä
Pami

3 kommenttia:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

enkelit on kivoja

Vaarallisen näköistä...

enkulin käsityöt kirjoitti...

Meilläpäin tuota kutsutaan enkelikelloksi. Ihanat enkelit.

Auli kirjoitti...

Minulla on myös hienoja muistoja enkelinkelloista. Muistan, että ne olivat ihan superia kun olin pikkutyttö- Muistan että kotona oli enskelikellot ja mamman luona myös.